Liste over Norges landskamper i fotball for herrer 1980–1984

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk

Liste over Norges landskamper i fotball for herrer 1980–1984 inneholder samtlige landskamper spilt av Norges herrelandslag i fotball i kronologisk rekkefølge fra januar 1980 til desember 1984.

Norges landskamper 1980[rediger | rediger kilde]

Vennskapskamp, 22. mai 1980

Norge Norge 1–0 (1–0) Bulgaria Bulgaria Ullevaal Stadion (Oslo)

Pål Jacobsen Scoret i det 35. minutt 35'

Norges lag:
Roy Amundsen, Trond Pedersen, Morten Vinje, Einar Aas, Svein Grøndalen, Rune Ottesen, Tor Egil Johansen, Gabriel Høyland, Arne Larsen Økland (Stein Kollshaugen fra 74'), Pål Jacobsen, Hallvar Thoresen.


Dommer: Rolf Eriksson
Tilskuere: 6 800

Nordic Cup, 4. juni 1980

Danmark Danmark 3–1 (0–1) Norge Norge Idrætsparken (København)

Benny Nielsen Scoret i det 68. minutt 68' (Straffe)
Frank Arnesen Scoret i det 70. minutt 70'
Preben Elkjær Scoret i det 76. minutt 76'

Stein Kollshaugen Scoret i det 22. minutt 22'

Norges lag:
Tom Rüsz Jacobsen (Per Egil Nygård fra ?), Trond Pedersen, Morten Vinje, Einar Aas, Bjarne Berntsen (Tore Kordahl fra 85'), Rune Ottesen, Tor Egil Johansen, Gabriel Høyland (Jan Hansen fra 44'), Arne Larsen Økland (Svein Mathisen fra 55'), Stein Kollshaugen, Hallvar Thoresen.


Dommer: Gerardus Geurds
Tilskuere: 22 000

Vennskapskamp, 14. juli 1980

Norge Norge 3–1 (1–0) Island Island Ullevaal Stadion (Oslo)

Stein Kollshaugen Scoret i det 36. minutt 36'
Pål Jacobsen Scoret i det 66. minutt 66'
Arne Erlandsen Scoret i det 85. minutt 85'

Sigurlás Þorleifsson Scoret i det 90. minutt 90'

Norges lag:
Tom Rüsz Jacobsen, Trond Pedersen, Morten Vinje, Tore Kordahl, Svein Grøndalen, Rune Ottesen, Arne Erlandsen, Gabriel Høyland, Stein Kollshaugen, Pål Jacobsen, Arne Dokken.


Dommer: Ole Amundsen (fotballdommer)
Tilskuere: 10 425

Nordic Cup, 21. august 1980

Norge Norge 6–1 (2–1) Finland Finland Ullevaal Stadion (Oslo)

Pål Jacobsen Scoret i det 30. minutt 30'
Pål Jacobsen Scoret i det 39. minutt 39'
Arne Dokken Scoret i det 50. minutt 50'
Einar Aas Scoret i det 61. minutt 61'
Pål Jacobsen Scoret i det 73. minutt 73'
Pål Jacobsen Scoret i det 83. minutt 83'

Olavi Himanka Scoret i det 43. minutt 43'

Norges lag:
Tom Rüsz Jacobsen, Bjarne Berntsen, Tore Kordahl, Einar Aas, Svein Grøndalen, Rune Ottesen, Arne Erlandsen, Gabriel Høyland, Arne Dokken, Pål Jacobsen, Hallvar Thoresen.


Dommer: Kjell Johansson (fotballdommer)
Tilskuere: 10 640

Kvalifisering til VM, 10. september 1980

England England 4–0 (1–0) Norge Norge Wembley Stadium (London)

Terry McDermott Scoret i det 37. minutt 37'
Tony Woodcock Scoret i det 66. minutt 66'
Terry McDermott Scoret i det 75. minutt 75' (Straffe)
Paul Mariner Scoret i det 85. minutt 85'

Norges lag:
Tom Rüsz Jacobsen, Bjarne Berntsen, Tore Kordahl, Einar Aas, Svein Grøndalen, Roger Albertsen, Åge Hareide, Arne Dokken, Arne Larsen Økland, Pål Jacobsen, Arne Erlandsen (Rune Ottesen fra 83').


Dommer: Marcel van Langenhove
Tilskuere: 48 200

Kvalifisering til VM, 24. september 1980

Norge Norge 1–1 (1–1) Romania Romania Ullevaal Stadion (Oslo)

Åge Hareide Scoret i det 20. minutt 20'

Anghel Iordănescu Scoret i det 10. minutt 10'

Norges lag:
Tom Rüsz Jacobsen, Bjarne Berntsen, Tore Kordahl, Einar Aas, Svein Grøndalen, Åge Hareide, Rune Ottesen, Arne Dokken, Arne Larsen Økland, Pål Jacobsen, Hallvar Thoresen.


Dommer: Siegfried Kirschen
Tilskuere: 22 350

Kvalifisering til VM, 29. oktober 1980

Sveits Sveits 1–2 (0–1) Norge Norge Wankdorf Stadion (Bern)

Umberto Barberis Scoret i det 49. minutt 49'

Åge Hareide Scoret i det 5. minutt 5'
Svein Mathisen Scoret i det 79. minutt 79'

Norges lag:
Tom Rüsz Jacobsen, Bjarne Berntsen, Tore Kordahl, Einar Aas, Svein Grøndalen, Roger Albertsen, Åge Hareide, Rune Ottesen (Morten Vinje fra 63'), Arne Dokken (Svein Mathisen fra 53'), Pål Jacobsen, Hallvar Thoresen.


Dommer: Dušan Krchnak
Tilskuere: 14 000

Norges landskamper 1981[rediger | rediger kilde]

Vennskapskamp, 29. april 1981

Bulgaria Bulgaria 1–0 (1–0) Norge Norge Stadion Slavi Aleksiev (Pleven)

Plamen Tsvetkov Scoret i det 8. minutt 8'

Norges lag:
Jon Abrahamsen, Bjarne Berntsen, Tore Kordahl (Svein Grøndalen fra 56'), Einar Aas, Trond Pedersen, Vidar Davidsen, Anders Giske, Åge Hareide, Svein Mathisen, Arne Dokken, Hallvar Thoresen (Gabriel Høyland fra 46').


Dommer: Života Vlajić
Tilskuere: 9 000

Kvalifisering til VM, 20. mai 1981

Norge Norge 1–2 (0–0) Ungarn Ungarn Ullevaal Stadion (Oslo)

Hallvar Thoresen Scoret i det 55. minutt 55'

László Kiss Scoret i det 77. minutt 77'
László Kiss Scoret i det 79. minutt 79'

Norges lag:
Jon Abrahamsen, Bjarne Berntsen (Svein Mathisen fra 85'), Tore Kordahl, Einar Aas, Trond Pedersen, Åge Hareide (Vidar Davidsen fra 81'), Anders Giske, Tom Lund, Pål Jacobsen, Arne Larsen Økland, Hallvar Thoresen.


Dommer: Malcolm Moffatt
Tilskuere: 23 000

Kvalifisering til VM, 3. juni 1981

Romania Romania 1–0 (0–0) Norge Norge Stadionul 23 August (Bucuresti)

Aurel Ţicleanu Scoret i det 67. minutt 67'

Norges lag:
Roy Amundsen, Trond Pedersen, Tore Kordahl, Einar Aas, Svein Grøndalen, Jan Hansen, Bjarne Berntsen, Anders Giske (Sverre Brandhaug fra 75'), Svein Mathisen, Arne Larsen Økland (Vidar Davidsen fra 44'), Arne Dokken.


Dommer: Erkan Goksel
Tilskuere: 50 000

Kvalifisering til VM, 17. juni 1981

Norge Norge 1–1 (0–0) Sveits Sveits Ullevaal Stadion (Oslo)

Vidar Davidsen Scoret i det 88. minutt 88'

Umberto Barberis Scoret i det 66. minutt 66'

Norges lag:
Roy Amundsen, Trond Pedersen, Tore Kordahl, Einar Aas, Svein Grøndalen, Åge Hareide (Svein Mathisen fra 73'), Jan Hansen (Vidar Davidsen fra 83'), Anders Giske, Pål Jacobsen, Arne Larsen Økland, Tom Lund.


Dommer: Eduard Shklovski
Tilskuere: 18 022

Nordic Cup, 2. juli 1981

Finland Finland 3–1 (1–0) Norge Norge Olympiastadion (Helsingfors)

Keijo Kousa Scoret i det 31. minutt 31'
Hannu Rajaniemi Scoret i det 60. minutt 60'
Hannu Turunen Scoret i det 61. minutt 61'

Vidar Davidsen Scoret i det 47. minutt 47'

Norges lag:
Jon Abrahamsen, Trond Pedersen (Rune Ottesen fra 79'), Tore Kordahl (Åge Hareide fra 46'), Svein Grøndalen, Bjarne Berntsen, Jan Hansen, Anders Giske, Vidar Davidsen, Svein Mathisen, Pål Jacobsen, Gabriel Høyland (Ole Johnny Henriksen fra 46').


Dommer: Peer Frickmann
Tilskuere: 9 941

Vennskapskamp, 12. august 1981

Norge Norge 2–2 (1–1) Nigeria Nigeria Ullevaal Stadion (Oslo)

Pål Jacobsen Scoret i det 18. minutt 18'
Tom Lund Scoret i det 77. minutt 77'

Odwolabi Scoret i det ?. minutt ?'
Ogunlana Scoret i det ?. minutt ?'

Norges lag:
Frode Holstad Hansen, Trond Pedersen, Tore Kordahl, Svein Grøndalen, Bjarne Berntsen, Tom Jacobsen, Terje Kojedal, Vidar Davidsen, Svein Mathisen (Ole Johnny Henriksen fra 46'), Pål Jacobsen, Tom Lund.


Dommer: Günter Linn
Tilskuere: 7 324

Kvalifisering til VM, 9. september 1981

Norge Norge 2–1 (2–1) England England Ullevaal Stadion (Oslo)

Roger Albertsen Scoret i det 35. minutt 35'
Hallvar Thoresen Scoret i det 41. minutt 41'

Bryan Robson Scoret i det 15. minutt 15'

Norges lag:
Tore Antonsen, Bjarne Berntsen, Einar Aas, Åge Hareide, Svein Grøndalen, Anders Giske, Roger Albertsen, Hallvar Thoresen, Arne Larsen Økland (Trond Pedersen fra 87'), Pål Jacobsen, Tom Lund (Arne Dokken fra 76').


Dommer: Jerzy Kacprzak
Tilskuere: 23 000

Nordic Cup, 23. september 1981

Danmark Danmark 2–1 (1–0) Norge Norge Idrætsparken (København)

Preben Elkjær Scoret i det 19. minutt 19'
Frank Arnesen Scoret i det 68. minutt 68' (Straffe)

Tom Lund Scoret i det 62. minutt 62'

Norges lag:
Tore Antonsen, Bjarne Berntsen, Åge Hareide, Terje Kojedal (Tore Kordahl fra 81'), Svein Grøndalen, Roger Albertsen, Anders Giske, Vidar Davidsen, Hallvar Thoresen, Pål Jacobsen, Tom Lund.


Dommer: Günther Linn
Tilskuere: 16 200

Kvalifisering til VM, 31. oktober 1981

Ungarn Ungarn 4–1 (1–1) Norge Norge Nepstadion (Budapest)

László Bálint Scoret i det 12. minutt 12'
László Kiss Scoret i det 60. minutt 60'
László Fazekas Scoret i det 79. minutt 79'
László Kiss Scoret i det 85. minutt 85'

Tom Lund Scoret i det 35. minutt 35'

Norges lag:
Tore Antonsen, Trond Pedersen, Bjarne Berntsen, Frank Grønlund, Svein Grøndalen, Vidar Davidsen, Tom Jacobsen, Anders Giske (Svein Mathisen fra 70'), Tom Lund, Pål Jacobsen, Isak Arne Refvik.


Dommer: Egon Šoštarić
Tilskuere: 68 000

  • Norge endte på femteplass i sin kvalifiseringsgruppe, og ble dermed ikke kvalifisert til VM i fotball 1982 som ble arrangert i Spania.

Kvalifiseringsgruppe 4

Land K V U T Mål P
Ungarn Ungarn 8 4 2 2 13-8 10
England England 8 4 1 3 13-8 9
Romania Romania 8 2 4 2 5-5 8
Sveits Sveits 8 2 3 3 9-12 7
Norge Norge 8 2 2 4 8-15 6

Norges landskamper 1982[rediger | rediger kilde]

Nordic Cup, 28. april 1982

Norge Norge 1–1 (0–1) Finland Finland Stavanger stadion (Stavanger)

Hallvar Thoresen Scoret i det 76. minutt 76'

Jyrki Nieminen Scoret i det 16. minutt 16'

Norges lag:
Frode Holstad Hansen, Bjarne Berntsen, Kai Erik Herlovsen, Frank Grønlund (Vidar Davidsen fra 30'), Svein Grøndalen, Åge Hareide, Roger Albertsen, Tom Jacobsen (Isak Arne Refvik fra 86'), Hallvar Thoresen, Pål Jacobsen, Tom Lund.


Dommer: Peer Frickmann
Tilskuere: 5 700

Vennskapskamp, 12. mai 1982

Norge Norge 2–4 (1–3) Vest-Tyskland Vest-Tyskland Ullevaal Stadion (Oslo)

Arne Larsen Økland Scoret i det 18. minutt 18'
Roger Albertsen Scoret i det 82. minutt 82'

Karl-Heinz Rummenigge Scoret i det 5. minutt 5'
Pierre Littbarski Scoret i det 34. minutt 34'
Pierre Littbarski Scoret i det 43. minutt 43'
Karl-Heinz Rummenigge Scoret i det 84. minutt 84'

Norges lag:
Frode Holstad Hansen, Bjarne Berntsen, Kai Erik Herlovsen, Åge Hareide, Svein Grøndalen, Roger Albertsen, Vidar Davidsen (Tom Jacobsen fra 78'), Tom Lund, Sverre Brandhaug (Vidar Hansen fra 46'), Arne Larsen Økland, Hallvar Thoresen.


Dommer: Kjell Johansson (fotballdommer)
Tilskuere: 20 097

Nordic Cup, 15. juni 1982

Norge Norge 2–1 (2–1) Danmark Danmark Ullevaal Stadion (Oslo)

Åge Hareide Scoret i det 20. minutt 20'
Roger Albertsen Scoret i det 23. minutt 23'

Michael Laudrup Scoret i det 21. minutt 21'

Norges lag:
Per Egil Nygård, Bjarne Berntsen, Terje Kojedal, Åge Hareide (Kai Erik Herlovsen fra 48'), Svein Grøndalen, Roger Albertsen, Vidar Davidsen, Tom Lund, Vidar Hansen, Pål Jacobsen, Gabriel Høyland (Lasse Opseth fra 65').


Dommer: David Richardson
Tilskuere: 16 200

Nordic Cup, 11. august 1982

Norge Norge 1–0 (0–0) Sverige Sverige Ullevaal Stadion (Oslo)

Tom Lund Scoret i det 55. minutt 55'

Norges lag:
Per Egil Nygård, Bjarne Berntsen, Terje Kojedal, Åge Hareide, Svein Grøndalen, Roger Albertsen, Anders Giske (Svein Fjælberg fra 88'), Tom Lund, Arne Dokken, Arne Larsen Økland, Hallvar Thoresen (Vidar Davidsen fra 46').


Dommer: Ole Amundsen (fotballdommer)
Tilskuere: 22 403

Kvalifisering til EM, 22. september 1982

Wales Wales 1–0 (1–0) Norge Norge Vetch Field (Swansea)

Ian Rush Scoret i det 31. minutt 31'

Norges lag:
Per Egil Nygård, Bjarne Berntsen, Terje Kojedal, Åge Hareide, Svein Grøndalen, Roger Albertsen, Arne Erlandsen (Stein Kollshaugen fra 78'), Erik Solér, Tom Lund, Arne Larsen Økland, Hallvar Thoresen.


Dommer: Joël Quiniou
Tilskuere: 4 340

Kvalifisering til EM, 13. oktober 1982

Norge Norge 3–1 (1–0) Jugoslavia Jugoslavia Ullevaal Stadion (Oslo)

Tom Lund Scoret i det 4. minutt 4'
Arne Larsen Økland Scoret i det 68. minutt 68'
Åge Hareide Scoret i det 89. minutt 89'

Dušan Savić Scoret i det 73. minutt 73'

Norges lag:
Per Egil Nygård, Bjarne Berntsen, Terje Kojedal, Åge Hareide, Svein Grøndalen, Roger Albertsen, Erik Solér (Vidar Davidsen fra 60'), Tom Lund, Arne Dokken (Isak Arne Refvik fra 78'), Arne Larsen Økland, Hallvar Thoresen.


Dommer: Alojzy Jarguz
Tilskuere: 12 264

Kvalifisering til EM, 27. oktober 1982

Bulgaria Bulgaria 2–2 (1–1) Norge Norge Vasil Levski (Sofia)

Boycho Velichkov Scoret i det 13. minutt 13'
Plamen Nikolov Scoret i det 68. minutt 68'

Hallvar Thoresen Scoret i det 20. minutt 20'
Arne Larsen Økland Scoret i det 66. minutt 66'

Norges lag:
Per Egil Nygård, Bjarne Berntsen, Terje Kojedal, Åge Hareide (Vidar Davidsen fra 71'), Svein Grøndalen, Kai Erik Herlovsen, Erik Solér, Arne Dokken (Isak Arne Refvik fra 61'), Tom Lund, Arne Larsen Økland, Hallvar Thoresen.


Dommer: Antonis Vassaras
Tilskuere: 22 300

Vennskapskamp, 13. november 1982

Kuwait Kuwait 1–0 (0–0) Norge Norge Ukjent (Kuwait)

Ukjent Scoret i det ?. minutt ?'

Norges lag:
Erik Thorstvedt, Kjell Iversen, Steinar Aulie, Hans Deunk, Tor Brevik, Stein Gran, Erik Solér, Tonning Hammer, Sverre Brandhaug, Jan Berg, Nils Ove Hellvik.


Dommer: Antonis Vassaras
Tilskuere: 3 000

Norges landskamper 1983[rediger | rediger kilde]

Kvalifisering til OL, 19. mai 1983

Danmark Danmark 2–2 (1–0) Norge Norge Århus Idrætspark (Århus)

Michael Manniche Scoret i det 27. minutt 27'
Brian Chrøis Scoret i det 50. minutt 50'

Erik Solér Scoret i det 65. minutt 65'
Stein Kollshaugen Scoret i det 80. minutt 80' (Straffe)

Norges lag:
Erik Thorstvedt, Kjell Iversen (Jarle Ødegård fra 73'), Kai Erik Herlovsen, Terje Kojedal, Tor Brevik, Erik Solér, Svein Fjælberg, Arnt Martin Kortgaard (Geir Johansen fra 57'), Vidar Hansen, Stein Kollshaugen, Jan Berg.


Dommer: Roger Schoeters
Tilskuere: 2 500

Vennskapskamp, 1. juni 1983

Norge Norge 1–1 (0–0) Ungarn Ungarn Ullevaal Stadion (Oslo)

Pål Jacobsen Scoret i det 50. minutt 50'

Antal Nagy Scoret i det 55. minutt 55'

Norges lag:
Per Egil Nygård, Erik Solér, Terje Kojedal, Åge Hareide, Svein Grøndalen, Vidar Davidsen, Kai Erik Herlovsen (Stein Kollshaugen fra 69'), Anders Giske, Arne Larsen Økland, Pål Jacobsen, Hallvar Thoresen.


Dommer: Ib Nielse
Tilskuere: 10 313

Kvalifisering til OL, 15. juni 1983

Finland Finland 1–1 (1–1) Norge Norge Lahden stadion (Lahtis)

Juha Annunen Scoret i det ?. minutt ?'

Stein Kollshaugen Scoret i det 9. minutt 9'

Norges lag:
Per Egil Nygård, Svein Fjælberg, Per Henriksen, Terje Kojedal, Tor Brevik, Kai Erik Herlovsen, Øivind Tomteberget (Tom Sundby fra 77'), Erik Solér, Stein Kollshaugen, Vidar Hansen, Geir Johansen (Jan Berg fra 46').


Dommer: Anatolij Milsjenko
Tilskuere: 2 153

Kvalifisering til OL, 30. juni 1983

Norge Norge 0–1 (0–0) Polen Polen Ullevaal Stadion (Oslo)

Ukjent Scoret i det ?. minutt ?'

Norges lag:
Per Egil Nygård, Svein Fjælberg, Per Henriksen, Terje Kojedal, Tor Brevik, Erik Solér, Stein Kollshaugen, Arnt Martin Kortgaard (Jo Kristoffer Bergsvand fra 85'), Vidar Hansen, Tom Sundby (Sten Nick Sandberg fra 68'), Jan Berg.


Dommer: Egbert Mulder
Tilskuere: 10 305

Vennskapskamp, 10. august 1983

Norge Norge 0–0 (0–0) Romania Romania Ullevaal Stadion (Oslo)
Norges lag:
Erik Thorstvedt (Tom Rüsz Jacobsen fra 46'), Erik Solér (Arne Erlandsen fra 29'), Terje Kojedal, Åge Hareide (Isak Arne Refvik fra 46'), Svein Grøndalen, Svein Fjælberg, Vidar Davidsen, Anders Giske, Arne Dokken, Pål Jacobsen, Hallvar Thoresen (Stein Kollshaugen fra 16').


Dommer: Ulf Eriksson
Tilskuere: 8 533

Kvalifisering til OL, 17. august 1983

Norge Norge 1–1 (1–1) Danmark Danmark Ullevaal Stadion (Oslo)

Stein Kollshaugen Scoret i det 24. minutt 24' (Straffe)

Michael Manniche Scoret i det 43. minutt 43'

Norges lag:
Erik Thorstvedt, Kai Erik Herlovsen, Per Henriksen, Terje Kojedal, Tor Brevik, Svein Fjælberg (Arnt Martin Kortgaard fra 41'), Erik Solér, Øivind Tomteberget (Geir Johansen fra 82'), Stein Kollshaugen, Vidar Hansen, Tom Sundby.


Dommer: Henk Van Ettekoven
Tilskuere: 8 354

Kvalifisering til EM, 7. september 1983

Norge Norge 1–2 (1–1) Bulgaria Bulgaria Ullevaal Stadion (Oslo)

Åge Hareide Scoret i det 4. minutt 4'

Stoycho Mladenov Scoret i det 12. minutt 12'
Nasko Sirakov Scoret i det 60. minutt 60'

Norges lag:
Tom Rüsz Jacobsen, Erik Solér, Terje Kojedal, Åge Hareide, Svein Grøndalen, Kai Erik Herlovsen (Arne Erlandsen fra 77'), Anders Giske (Sverre Brandhaug fra 56'), Vidar Davidsen, Roger Albertsen, Arne Dokken, Hallvar Thoresen.


Dommer: Heinz Fahnler
Tilskuere: 15 515

Kvalifisering til EM, 21. september 1983

Norge Norge 0–0 (0–0) Wales Wales Ullevaal Stadion (Oslo)
Norges lag:
Erik Thorstvedt, Svein Fjælberg, Terje Kojedal, Åge Hareide, Svein Grøndalen, Roger Albertsen, Vidar Davidsen, Erik Solér, Stein Kollshaugen, Arne Dokken, Hallvar Thoresen.


Dommer: Vojtěch Christov
Tilskuere: 17 575

Kvalifisering til EM, 12. oktober 1983

Jugoslavia Jugoslavia 2–1 (2–0) Norge Norge JNA Stadion (Beograd)

Zlatko Vujović Scoret i det 21. minutt 21'
Safet Sušić Scoret i det 39. minutt 39'

Hallvar Thoresen Scoret i det 88. minutt 88'

Norges lag:
Tom Rüsz Jacobsen, Svein Fjælberg, Terje Kojedal, Åge Hareide, Svein Grøndalen, Kai Erik Herlovsen, Vidar Davidsen, Erik Solér, Svein Mathisen (Tom Sundby fra 59'), Arne Dokken, Hallvar Thoresen.


Dommer: Adolf Prokop
Tilskuere: 9 169

  • Norge endte på fjerdeplass i sin kvalifiseringsgruppe, og ble dermed ikke kvalifisert til EM i fotball 1984 som ble arrangert i Frankrike.

Kvalifiseringsgruppe 4

Land K V U T Mål P
Jugoslavia Jugoslavia 6 3 2 1 12-11 8
Wales Wales 6 2 3 1 7-6 7
Bulgaria Bulgaria 6 2 1 3 7-8 5
Norge Norge 6 1 2 3 7-8 4

Kvalifisering til OL, 26. oktober 1983

Norge Norge 4–2 (3–1) Finland Finland Melløs stadion (Moss)

Erik Solér Scoret i det 3. minutt 3'
Stein Kollshaugen Scoret i det 5. minutt 5' (Straffe)
Stein Kollshaugen Scoret i det 40. minutt 40' (Straffe)
Henning Bjarnøy Scoret i det 63. minutt 63'

Juha Annunen Scoret i det ?. minutt ?'
Sixten Boström Scoret i det ?. minutt ?'

Norges lag:
Erik Thorstvedt, Svein Fjælberg, Per Henriksen, Terje Kojedal, Per Egil Ahlsen, Øivind Tomteberget, Erik Solér, Stein Kollshaugen, Henning Bjarnøy, Tom Sundby, Vidar Hansen.


Dommer: Walter Eschweiler
Tilskuere: 2 067

Kvalifisering til OL, 30. oktober 1983

Norge Norge 1–1 (0–0) Øst-Tyskland Øst-Tyskland Stavanger stadion (Stavanger)

Erik Solér Scoret i det 68. minutt 68'

Ukjent Scoret i det ?. minutt ?'

Norges lag:
Erik Thorstvedt, Svein Fjælberg, Per Henriksen, Terje Kojedal, Per Egil Ahlsen, Øivind Tomteberget, Erik Solér, Stein Kollshaugen, Henning Bjarnøy, Tom Sundby, Vidar Hansen (Ingvar Dalhaug fra 85').


Dommer: Erik Fredriksson (fotballdommer)
Tilskuere: 1 036

Kvalifisering til OL, 9. november 1983

Polen Polen 1–0 (0–0) Norge Norge Ukjent (Poznan)

Ukjent Scoret i det ?. minutt ?'

Norges lag:
Erik Thorstvedt, Svein Fjælberg, Per Henriksen, Terje Kojedal, Per Egil Ahlsen, Tom Sundby, Erik Solér, Stein Kollshaugen, Henning Bjarnøy, Olav Nysæter (Jan Berg fra 64'), Vidar Hansen.


Dommer: Horst Brummeier
Tilskuere: 8 000

Kvalifisering til OL, 12. november 1983

Øst-Tyskland Øst-Tyskland 1–0 (1–0) Norge Norge Karl Liebknecht stadion (Babelsberg)

Ukjent Scoret i det ?. minutt ?'

Norges lag:
Per Egil Nygård, Per Egil Ahlsen, Per Henriksen, Terje Kojedal, Tor Brevik, Erik Solér, Tom Sundby, Stein Kollshaugen, Henning Bjarnøy (Jan Berg fra 37'), Olav Nysæter, Vidar Hansen (Geir Johansen fra 82').


Dommer: Velodi Miminosjvili
Tilskuere: 8 500

  • Norge endte opprinnelig opp på en tredjeplass i sin kvalifiseringsgruppe til OL, men både Øst-Tyskland og Polen (på henholdsvis første- og andreplass) valgte å trekke seg fra lekene. Dette gjorde at Norge ble tildelt plassen til Øst-Tyskland og videre direkte kvalifisert til Sommer-OL 1984, som ble arrangert i Los Angeles.

Norges landskamper 1984[rediger | rediger kilde]

Vennskapskamp, 1. mai 1984

Luxembourg Luxembourg 0–2 (0–0) Norge Norge Stade Am Deich (Ettelbrück)

Hallvar Thoresen Scoret i det 47. minutt 47'
Arne Dokken Scoret i det 73. minutt 73'

Norges lag:
Erik Thorstvedt, Svein Fjælberg, Terje Kojedal, Åge Hareide, Anders Giske, Per Egil Ahlsen, Arne Erlandsen (Svein Grøndalen fra 57'), Erik Solér, Arne Dokken, Hallvar Thoresen (Vidar Hansen fra 85'), Vidar Davidsen.


Dommer: Robert Wurtz
Tilskuere: 1 411

Vennskapskamp, 23. mai 1984

Ungarn Ungarn 0–0 (0–0) Norge Norge Stadion Sóstói (Szekesfehervar)
Norges lag:
Erik Thorstvedt, Svein Fjælberg, Terje Kojedal, Åge Hareide, Svein Grøndalen (Arne Erlandsen fra 88'), Per Egil Ahlsen, Roger Albertsen (Tom Sundby fra 90'), Anders Giske (Arne Dokken fra 86'), Arne Larsen Økland, Hallvar Thoresen, Vidar Davidsen (Sverre Brandhaug fra 76').


Dommer: Klaus Scheurell
Tilskuere: 7 000

Vennskapskamp, 6. juni 1984

Norge Norge 1–0 (0–0) Wales Wales Lerkendal stadion (Trondheim)

Arne Larsen Økland Scoret i det 75. minutt 75'

Norges lag:
Erik Thorstvedt, Svein Fjælberg (Tom Sundby fra 79'), Terje Kojedal, Åge Hareide, Svein Grøndalen, Per Egil Ahlsen, Kai Erik Herlovsen, Anders Giske (Vidar Davidsen fra 66'), Arne Larsen Økland, Hallvar Thoresen (Arne Dokken fra 38'), Sverre Brandhaug.


Dommer: Håkan Lundgren
Tilskuere: 15 970

Vennskapskamp, 20. juni 1984

Island Island 0–1 (0–0) Norge Norge Laugardalsvöllur (Reykjavik)

Egil Johansen Scoret i det 79. minutt 79'

Norges lag:
Erik Thorstvedt, Knut Torbjørn Eggen, Terje Kojedal, Trond Sirevåg, Svein Grøndalen, Per Egil Ahlsen, Tom Sundby, Vidar Davidsen, Arne Dokken, Joar Vaadal (Egil Johansen fra 65'), Sverre Brandhaug.


Dommer: Alan Ferguson
Tilskuere: 6 339

Gruppespill i OL, 29. juli 1984

Norge Norge 0–0 (0–0) Chile Chile Harvard stadium (Boston)
Norges lag:
Erik Thorstvedt, Svein Fjælberg, Terje Kojedal, Knut Torbjørn Eggen, Stein Gran, Per Egil Ahlsen, Kai Erik Herlovsen, Tom Sundby, Egil Johansen, Arve Seland (Joar Vaadal fra 84'), André Krogsæter.


Dommer: David Socha
Tilskuere: 25 000

Gruppespill i OL, 31. juli 1984

Frankrike Frankrike 2–1 (1–1) Norge Norge Harvard stadium (Boston)

François Brisson Scoret i det 12. minutt 12'
François Brisson Scoret i det 57. minutt 57'

Per Egil Ahlsen Scoret i det 34. minutt 34' (Straffe)

Norges lag:
Erik Thorstvedt, Svein Fjælberg, Terje Kojedal, Knut Torbjørn Eggen, Per Edmund Mordt, Kai-Erik Herlovsen, Per Egil Ahlsen, Tom Sundby, Stein Kollshaugen (Egil Johansen fra 68'), Arve Seland, André Krogsæter (Jan Berg fra 83').


Dommer: Volker Roth
Tilskuere: 27 832

Gruppespill i OL, 2. august 1984

Norge Norge 2–0 (1–0) Qatar Qatar Harvard stadium (Boston)

Joar Vaadal Scoret i det 22. minutt 22'
Joar Vaadal Scoret i det 53. minutt 53'

Norges lag:
Erik Thorstvedt, Svein Fjælberg (Stein Gran fra 46'), Terje Kojedal, Knut Torbjørn Eggen, Per Edmund Mordt, Kai-Erik Herlovsen, Per Egil Ahlsen, Tom Sundby, Egil Johansen, Arve Seland (André Krogsæter fra 37'), Joar Vaadal.


Dommer: Bester Kalombo
Tilskuere: 17 529

  • Norge endte på tredjeplass i sin kvalifiseringsgruppe, og ble dermed ikke kvalifisert videre til sluttspillet i OL. Se også Fotball under Sommer-OL 1984.

Gruppe A

Land K V U T Mål P
Frankrike Frankrike 3 1 2 0 5-4 4
Chile Chile 3 1 2 0 2-1 4
Norge Norge 3 1 1 1 3-2 3
Qatar Qatar 3 0 1 2 2-5 1

Vennskapskamp, 29. august 1984

Norge Norge 1–1 (0–0) Polen Polen Marienlyst stadion (Drammen)

Vidar Davidsen Scoret i det 55. minutt 55'

Ryszard Tarasiewicz Scoret i det 48. minutt 48'

Norges lag:
Erik Thorstvedt, Svein Fjælberg, Terje Kojedal, Åge Hareide, Svein Grøndalen, Per Egil Ahlsen, Roger Albertsen (Sverre Brandhaug fra 73'), Vidar Davidsen, Arne Dokken (Joar Vaadal fra 78'), Leif Arve Seland, Tom Sundby.


Dommer: Osmo Orakangas
Tilskuere: 5 497

Kvalifisering til VM, 12. september 1984

Norge Norge 0–1 (0–1) Sveits Sveits Ullevaal Stadion (Oslo)

André Egli Scoret i det 4. minutt 4' (Straffe)

Norges lag:
Erik Thorstvedt, Erik Solér, Terje Kojedal, Åge Hareide, Svein Grøndalen, Per Egil Ahlsen, Kai Erik Herlovsen, Anders Giske (Roger Albertsen fra 62'), Arne Dokken, Sverre Brandhaug (Leif Arve Seland fra 42'), Vidar Davidsen.


Dommer: Egon Šoštarić
Tilskuere: 15 145

Kvalifisering til VM, 26. september 1984

Danmark Danmark 1–0 (0–0) Norge Norge Idrætsparken (København)

Preben Elkjær Scoret i det 56. minutt 56'

Norges lag:
Erik Thorstvedt, Svein Fjælberg, Terje Kojedal, Åge Hareide, Svein Grøndalen, Per Egil Ahlsen, Erik Solér, Vidar Davidsen, Joar Vaadal (Ulf Moen fra 55'), Pål Jacobsen (Svein Mathisen fra 75'), Hallvar Thoresen.


Dommer: Ronald Bridges
Tilskuere: 45 400

Kvalifisering til VM, 10. oktober 1984

Norge Norge 1–1 (0–0) Sovjetunionen Sovjetunionen Ullevaal Stadion (Oslo)

Hallvar Thoresen Scoret i det 55. minutt 55' (Straffe)

Hennadiy Lytovchenko Scoret i det 75. minutt 75'

Norges lag:
Erik Thorstvedt, Svein Fjælberg, Terje Kojedal, Åge Hareide, Per Edmund Mordt, Erik Solér, Per Egil Ahlsen, Vidar Davidsen (Egil Johansen fra 71'), Hallvar Thoresen, Arne Larsen Økland, Pål Jacobsen.


Dommer: Volker Roth
Tilskuere: 13 789

Kvalifisering til VM, 17. oktober 1984

Norge Norge 1–0 (1–0) Irland Irland Ullevaal Stadion (Oslo)

Pål Jacobsen Scoret i det 42. minutt 42'

Norges lag:
Erik Thorstvedt, Svein Fjælberg (Vidar Davidsen fra 34'), Terje Kojedal, Åge Hareide, Per Edmund Mordt, Per Egil Ahlsen, Erik Solér, Kai Erik Herlovsen, Arne Larsen Økland, Pål Jacobsen (Per Henriksen fra 88'), Hallvar Thoresen.


Dommer: Klaus Scheurell
Tilskuere: 15 379

Vennskapskamp, 17. desember 1984

Egypt Egypt 0–1 (0–1) Norge Norge Ukjent (Kairo)

Egil Johansen Scoret i det 31. minutt 31'

Norges lag:
Erik Thorstvedt, Hans Herman Henriksen, Terje Kojedal, Åge Hareide (Henning Bjarnøy fra ?), Per Edmund Mordt, Leif Arve Seland (Per Henriksen fra ?), Vidar Davidsen, Kjetil Osvold, Egil Johansen, Joar Vaadal (Vegard Skogheim fra ?), Jan Berg.



Tilskuere: 4 000

Vennskapskamp, 20. desember 1984

Egypt Egypt 0–1 (0–0) Norge Norge Ukjent (Ismailiya)

Leif Arve Seland Scoret i det ?. minutt ?'

Norges lag:
Ola By Rise, Hans Herman Henriksen, Terje Kojedal, Åge Hareide, Per Edmund Mordt, Jan Berg (Henning Bjarnøy fra ?), Vidar Davidsen, Kjetil Osvold, Egil Johansen (Per Henriksen fra ?), Joar Vaadal (Arve Seland fra ?), Hallvar Thoresen.



Tilskuere: 8 000

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]