Liste over Missouris guvernører

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk

Liste over Missouris guvernører er en liste over guvernører i den amerikanske delstaten Missouri, som vedtok sin grunnlov i 1820 og ble innlemmet som USAs 24. delstat i 1821. Området var opprinnelig under fransk styre, men ble amerikansk territorium som en del av Louisiana-kjøpet.

Guvernører[rediger | rediger kilde]

      Demokratisk-republikanerne (3)       Demokratene (38)       Republikanerne (13)       Liberal-republikanerne (1)

Sterling Price, Missouris 11. guvernør
David R. Francis, Missouris 27. guvernør og USAs 20. innenriksminister.
John Ashcroft, Missouris 50. guvernør, senator og USAs 79. justisminister.
Matt Blunt, Missouris 54. guvernør.
Jay Nixon, Missouris 55. guvernør.
Nr.   Guvernør Tiltrådte Fratrådte Partitilhørighet   Viseguvernør Perioder
1 Alexander McNair 1820-09-1818. september 1820 1824-11-1515. november 1824 Demokratisk-republikanerne William Henry Ashley 1
2 Frederick Bates 1824-11-1515. november 1824 1825-08-044. august 1825 Demokratisk-republikanerne Benjamin Harrison Reeves
3 Abraham J. Williams 1825-08-044. august 1825 1826-01-2020. januar 1826 Demokratisk-republikanerne Ingen
4 John Miller 1826-01-2020. januar 1826 1832-11-1919. november 1832 Demokratene Daniel Dunklin 1⅓
5 Daniel Dunklin 1832-11-1919. november 1832 1836-09-3030. september 1836 Demokratene Lilburn W. Boggs ½
6 Lilburn W. Boggs 1836-09-3030. september 1836 1840-11-1616. november 1840 Demokratene Franklin Cannon
7 Thomas Reynolds 1840-11-1616. november 1840 1844-02-099. februar 1844 Demokratene Meredith Miles Marmaduke ½
8 Meredith Miles Marmaduke 1844-02-099. februar 1844 1844-11-2020. november 1844 Demokratene Ingen ½
9 John C. Edwards 1844-11-2020. november 1844 1848-11-2020. november 1848 Demokratene James Young 1
10 Austin Augustus King 1848-11-2020. november 1848 1853-01-033. januar 1853 Demokratene Thomas Lawson Price 1
11 Sterling Price 1853-01-033. januar 1853 1857-01-055. januar 1857 Demokratene Wilson Brown 1
12 Trusten Polk 1857-01-055. januar 1857 1857-02-2727. februar 1857 Demokratene Hancock Lee Jackson
13 Hancock Lee Jackson 1857-02-2727. februar 1857 1857-10-2222. oktober 1857 Demokratene Ingen
14 Robert Marcellus Stewart 1857-10-2222. oktober 1857 1861-01-033. januar 1861 Demokratene Hancock Lee Jackson
15 Claiborne Fox Jackson 1861-01-033. januar 1861 1861-07-2323. juli 1861 Demokratene Thomas Caute Reynolds
16 Hamilton Rowan Gamble 1861-07-3131. juli 1861 1864-01-3131. januar 1864 Republikanerne William Willard Preble Hall
17 Willard Preble Hall 1864-01-3131. januar 1864 1865-01-022. januar 1865 Republikanerne Ingen
18 Thomas Clement Fletcher 1865-01-022. januar 1865 1869-01-1212. januar 1869 Republikanerne George Rappeen Smith 1
19 Joseph W. McClurg 1869-01-1212. januar 1869 1871-01-044. januar 1871 Republikanerne Edwin O. Stanard 1
20 B. Gratz Brown 1871-01-044. januar 1871 1873-01-033. januar 1873 Liberal-republikanerne Joseph J. Gravely 1
21 Silas Woodson 1873-01-033. januar 1873 1875-01-1212. januar 1875 Demokratene Charles Phillip Johnson 1
22 Charles Henry Hardin 1875-01-1212. januar 1875 1877-01-088. januar 1877 Demokratene Norman Jay Coleman 1
23 John Smith Phelps 1877-01-088. januar 1877 1881-01-1010. januar 1881 Demokratene Henry Clay Brockmeyer 1
24 Thomas Theodore Crittenden 1881-01-1010. januar 1881 1885-01-1212. januar 1885 Demokratene Robert Alexander Campbell 1
25 John S. Marmaduke 1885-01-1212. januar 1885 1887-12-2828. desember 1887 Demokratene Albert P. Morehouse ½
26 Albert P. Morehouse 1887-12-2828. desember 1887 1889-01-1414. januar 1889 Demokratene Ingen ½
27 David R. Francis 1889-01-1414. januar 1889 1893-01-099. januar 1893 Demokratene Stephen Hugh Claycomb 1
28 William Joel Stone 1893-01-099. januar 1893 1897-01-1111. januar 1897 Demokratene John Baptiste O'Meara 1
29 Lawrence Vest Stephens 1897-01-1111. januar 1897 1901-01-1414. januar 1901 Demokratene August Henry Bolte 1
30 Alexander Monroe Dockery 1901-01-1414. januar 1901 1905-01-099. januar 1905 Demokratene John Adams Lee 1
Thomas L. Rubey
31 Joseph W. Folk 1905-01-099. januar 1905 1909-01-1111. januar 1909 Demokratene John C. McKinley 1
32 Herbert S. Hadley 1909-01-1111. januar 1909 1913-01-1313. januar 1913 Republikanerne Jacob Friedrich Gmelich 1
33 Elliot Woolfolk Major 1913-01-1313. januar 1913 1907-01-088. januar 1907 Demokratene William Rock Painter 1
34 Frederick D. Gardner 1917-01-088. januar 1917 1921-01-1010. januar 1921 Demokratene Wallace Crossley 1
35 Arthur M. Hyde 1921-01-1010. januar 1921 1925-01-1212. januar 1925 Republikanerne Hiram Lloyd 1
36 Samuel Aaron Baker 1925-01-1212. januar 1925 1929-01-1414. januar 1929 Republikanerne Phillip Allen Bennett 1
37 Henry S. Caulfield 1929-01-1414. januar 1929 1933-01-099. januar 1933 Republikanerne Edward Henry Winter 1
38 Guy Brasfield Park 1933-01-099. januar 1933 1937-01-1111. januar 1937 Demokratene Frank Gaines Harris 1
39 Lloyd C. Stark 1937-01-1111. januar 1937 1941-02-2626. februar 1941 Demokratene Frank Gaines Harris 1
40 Forrest C. Donnell 1941-02-2626. februar 1941 1945-01-088. januar 1945 Republikanerne Frank Gaines Harris 1
41 Phil M. Donnelly 1945-01-088. januar 1945 1949-01-1010. januar 1949 Demokratene Walter Naylor Davis 1
42 Forrest Smith 1949-01-1010. januar 1949 1953-01-1212. januar 1953 Demokratene James T. Blair jr. 1
43 Phil M. Donnelly 1953-01-1212. januar 1953 1957-01-1414. januar 1957 Demokratene James T. Blair jr. 1
44 James T. Blair jr. 1957-01-1414. januar 1957 1961-01-099. januar 1961 Demokratene Edward V. Long 1
45 John M. Dalton 1961-01-099. januar 1961 1965-01-1111. januar 1965 Demokratene Hilary A. Bush 1
46 Warren E. Hearnes 1965-01-1111. januar 1965 1973-01-088. januar 1973 Demokratene Thomas Eagleton 2
William S. Morris
47 Christopher «Kit» Bond 1973-01-088. januar 1973 1977-01-1010. januar 1977 Republikanerne William C. Phelps 1
48 Joseph P. Teasdale 1977-01-1010. januar 1977 1981-01-1212. januar 1981 Demokratene William C. Phelps 1
49 Christopher «Kit» Bond 1981-01-1212. januar 1981 1985-01-1414. januar 1985 Republikanerne Kenneth J. Rothman 1
50 John Ashcroft 1985-01-1414. januar 1985 1993-01-1111. januar 1993 Republikanerne Harriett Woods 2
Mel Carnahan
51 Mel Carnahan 1993-01-1111. januar 1993 2000-10-1616. oktober 2000 Demokratene Roger B. Wilson
52 Roger B. Wilson 2000-10-1717. oktober 2000 2001-01-088. januar 2001 Demokratene Joe Maxwell ½
53 Bob Holden 2001-01-088. januar 2001 2005-01-1010. januar 2005 Demokratene Joe Maxwell 1
54 Matt Blunt 2005-01-1010. januar 2005 2009-01-1212. januar 2009 Republikanerne Peter Kinder 1
55 Jay Nixon 2009-01-1212. januar 2009 Sittende Demokratene Peter Kinder 2

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]