Liste over Londons høyeste byggverk

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk

Dette er en liste over Londons høyeste byggverk. I all hovedsak består listen av skyskrapere, men også en del andre typer byggverk er inkludert. Listen inkluderer også byggverk som blir ferdigstilt i 2014. Vær oppmerksom på at oppgitt høyde på mange av byggverkene varierer, alt etter kilde. Ved ulikhet er høyden oppgitt på Skyscrapercenter brukt i tabellen. Også oppgitt antall etasjer kan variere, avhengig av kilde.

# Navn Høyde Etasjer Ferdig Type Merknader og referanser
1 The Shard 306 95 2013 skyskraper [1][2][3][4]
2 One Canada Square 235 50 1991 skyskraper [5][6][7]
3 Salesforce Tower 230 46 2011 skyskraper Tidligere navn var Heron Tower.[8][9][10][11][12][13]
4 The Leadenhall Building 224 50 2014 skyskraper Kalles også The Cheesegrater.[14][15][16][17]
5 Crystal Palace Transmitter 222 1950 mast Londons høyeste byggverk i over 40 år.[18][19][20][21]
6 25 Canada Square 201 45 2001 skyskraper [22][23]
7 8 Canada Square 200 45 2002 skyskraper [24][25][26]
8 BT Tower 190 1964 tårn [27][28][29]
9 Tower 42 183 43 1980 skyskraper Tidligere navn var NatWest Tower.[30][31][32][33]
10 St George Wharf Tower 181 49 2014 skyskraper [34][35]
11 30 St Mary Axe 180 41 2003 skyskraper Kalles også The Gherkin.[36][37][38][39]
12 The Broadgate Tower 161 35 2008 skyskraper [40][41][42][43]
13 20 Fenchurch Street 160 36 2014 skyskraper Kalles også The Walkie-Talkie.[44][45][46][47]
14 One Churchill Place 156 32 2004 skyskraper [48][49][50]
15 25 Bank Street 153 33 2003 skyskraper [51][52][53]
15 40 Bank Street 153 33 2003 skyskraper [54][55][56]
15 Croydon Transmitter 153 1962 mast [57][58][59]
18 10 Upper Bank Street 151 32 2003 skyskraper [60][61][62]
19 Pan Peninsula East Tower 148 48 2008 skyskraper [63][64][65][66]
19 Strata 148 43 2010 skyskraper [67][68][69][70][71]
21 Guy's Tower 143 34 1974 skyskraper Et av verdens høyeste sykehus.[72][73]
22 The Landmark East Tower 137 44 2010 skyskraper [74][75][76]
23 London Eye 135 1999 pariserhjul Verdens fjerde høyeste pariserhjul.[77][78][79][80]
24 Stratford Halo 133 43 2013 skyskraper [81][82]
24 Wembley Stadium 133 2007 stadion [83][84][85]
26 CityPoint 127 36 2000 skyskraper [86][87][88][89]
27 The Willis Building 125 28 2007 skyskraper [90][91][92]
28 Euston Tower 124 36 1970 skyskraper [93][94][95][96]
29 25 Churchill Place 124 23 2014 skyskraper [97][98]
30 Cromwell Tower 123 42 1973 skyskraper Del av Barbican Estate.[99][100][101]
30 Lauderdale Tower 123 42 1974 skyskraper Del av Barbican Estate.[102][103][104]
30 Shakespeare Tower 123 42 1976 skyskraper Del av Barbican Estate.[105][106][107]
33 Pan Peninsula West Tower 122 39 2008 skyskraper [108][109][110][66]
34 Millbank Tower 119 33 1962 skyskraper [111][112][113][114]
35 St Helen's 118 28 1969 skyskraper Tidligere navn var Aviva Tower.[115][116][117][118]
36 Centre Point 117 35 1966 skyskraper [119][120][121][122]
36 Empress State Building 117 31 1961 skyskraper [123][124][125]
38 ArcelorMittal Orbit 115 2012 tårn Også kunstverk. Bygget til sommer-OL 2012.[126][127][128]
39 Battersea Power Station 113 1955 kraftstasjon Under omgjøring til boliger mm.[129][130][131]
40 The Heron 112 36 2013 skyskraper [132][133][134][135]
40 Nido Spitalfields 112 34 2010 skyskraper Studentboliger.[136][137][138][139]
42 St. Paul's Cathedral 111 1710 katedral [140][141][142]
43 1 West India Quay 108 36 2004 skyskraper [143][144]
44 South Bank Tower 107 30 1978 skyskraper Tidligere navn var King's Reach Tower. Under ombygging.[145][146][147][148][149]
44 Shell Centre 107 26 1961 skyskraper Shells hovedkvarter i UK.[150][151][152]
46 Ontario Tower 106 32 2007 skyskraper [153][154][155]
47 33 Canada Square 105 18 1999 skyskraper [156][157][158]
47 Pioneer Point North 105 31 2011 skyskraper [159]
49 99 Bishopsgate 104 26 1976 skyskraper [160][161][162]
50 125 Old Broad Street 103 27 1970 skyskraper Tidligere navn var Stock Exchange Tower.[163][164][165][166]
51 Westminster Palace 102 1869 tårnbygning Høyeste del er Victoria Tower.[167][168][169][170]
52 Portland House 101 29 1963 skyskraper [171][172][173]
52 The London Hilton on Park Lane 101 29 1963 skyskraper [174][175][176][177]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ The Shard, Skyscrapercenter
  2. ^ The Shard, Emporis
  3. ^ The Shard, Structurae
  4. ^ The Shard: offisielt nettsted
  5. ^ One Canada Square, Skyscrapercenter
  6. ^ One Canada Square, Emporis
  7. ^ One Canada Square, Structurae
  8. ^ Salesforce Tower, Skyskrapercenter
  9. ^ Salesforce Tower, Emporis
  10. ^ Salesforce Tower, Structurae
  11. ^ Salesforce Tower, offisielt nettsted
  12. ^ Nytt navn på Heron Tower, Bloomberg, mai 2014
  13. ^ Nytt navn på Heron Tower, Reuters, mai 2014
  14. ^ The Leadenhall Building, Skyscrapercenter
  15. ^ The Leadenhall Building, Emporis
  16. ^ The Leadenhall Building, Structurae
  17. ^ The Leadenhall Building, offisielt nettsted
  18. ^ Crystal Palace Transmitter, Skyscrapercenter
  19. ^ Crystal Palace Transmitter, Emporis
  20. ^ Crystal Palace Transmitter, Structurae
  21. ^ Crystal Palace Transmitter, The Big Tower
  22. ^ 25 Canada Square, Skyscrapercenter
  23. ^ 25 Canada Square, Emporis
  24. ^ 8 Canada Square, Skyscrapernews
  25. ^ 8 Canada Square, Emporis
  26. ^ 8 Canada Square, Structurae
  27. ^ BT Tower, Skyscrapercenter
  28. ^ BT Tower, Emporis
  29. ^ BT Tower, Structurae
  30. ^ Tower 42, Skyscrapercenter
  31. ^ Tower 42, Emporis
  32. ^ Tower 42, Structurae
  33. ^ Tower 42 Offisielt nettsted
  34. ^ St George Wharf Tower, Skyscrapercenter
  35. ^ St George Wharf Tower, Emporis
  36. ^ 30 St Mary Axe på Skyscrapercenter
  37. ^ 30 St Mary Axe, Emporis
  38. ^ 30 St Mary Axe, Structurae
  39. ^ 30 St Mary Axe offisielt nettsted
  40. ^ The Broadgate Tower, Skyscrapernews
  41. ^ The Broadgate Tower, Emporis
  42. ^ The Broadgate Tower, Structurae
  43. ^ The Broadgate Tower offisielt nettsted
  44. ^ 20 Fenchurch Street, Skyscrapercenter
  45. ^ 20 Fenchurch Street, Emporis
  46. ^ 20 Fenchurch Street, Structurae
  47. ^ 20 Fenchurch Street, offisielt nettsted
  48. ^ One Churchill Place, Skyscrapercenter
  49. ^ One Churchill Place, Emporis
  50. ^ One Churchill Place, Structurare
  51. ^ 25 Bank Street, Skyscrapercenter
  52. ^ 25 Bank Street, Emporis
  53. ^ 25 Bank Street, Structurae
  54. ^ 40 Bank Street, Skyscrapernews
  55. ^ 40 Bank Street, Emporis
  56. ^ 40 Bank Street, Structurae
  57. ^ Croydon Transmitter, Emporis
  58. ^ Croydon Transmitter, Structurae
  59. ^ Croydon Transmitter, The Big Tower
  60. ^ 10 Upper Bank Street, Skyscrapernews
  61. ^ 10 Upper Bank Street, Emporis
  62. ^ 10 Upper Bank Street, Structurae
  63. ^ Pan Peninsula East Tower, Skyscrapernews
  64. ^ Pan Peninsula East Tower
  65. ^ Pan Peninsula East Tower, Structurae
  66. ^ a b Pan Peninsula, offisielt nettsted
  67. ^ Strata, Skyscrapernews
  68. ^ Strata, Skyscrapercenter
  69. ^ Strata, Emporis
  70. ^ Strata, Structurae
  71. ^ Strata, offisielt nettsted
  72. ^ Guy's Tower, Skyscrapercenter
  73. ^ Guy's Tower, Emporis
  74. ^ Landmark East Tower, Skyscrapercenter
  75. ^ The Landmark East Tower, Emporis
  76. ^ The Landmark East Tower
  77. ^ London Eye, Skyskrapercenter
  78. ^ London Eye, Emporis
  79. ^ London Eye, Structurae
  80. ^ London Eye, offisielt nettsted
  81. ^ Stratford Halo, Skyscrapercenter
  82. ^ Stratford Halo, Emporis
  83. ^ Wembley Stadium, Emporis
  84. ^ Wembley Stadium, Structurae
  85. ^ Wembley Stadium, offisielt nettsted
  86. ^ CityPoint, Skyscrapercenter
  87. ^ CityPoint, Emporis
  88. ^ CityPoint, Structurae
  89. ^ CityPoint, offisielt nettsted
  90. ^ The Willis Building, Skyscrapernews
  91. ^ The Willis Building, Emporis
  92. ^ The Willis Building, Structurae
  93. ^ Euston Tower, Skyscrapercenter
  94. ^ Euston Tower, Emporis
  95. ^ Euston Tower, Structurae
  96. ^ Euston Tower, offisielt nettsted
  97. ^ 25 Churchill Place, Skyscrapercenter
  98. ^ 25 Churchill Place, Emporis
  99. ^ Cromwell Tower, Skyscrapercenter
  100. ^ Cromwell Tower, Emporis
  101. ^ Cromwell Tower, Structurae
  102. ^ Lauderdale Tower, Skyscrapercenter
  103. ^ Lauderdale Tower, Emporis
  104. ^ Lauderdale Tower, Structurae
  105. ^ Shakespeare Tower, Skyscrapercenter
  106. ^ Shakespeare Tower, Emporis
  107. ^ Shakespeare Tower, Structurae
  108. ^ Pan Peninsula West Tower, Skyscrapercenter
  109. ^ Pan Peninsula West Tower, Emporis
  110. ^ Pan Peninsula West Tower, Structurae
  111. ^ Millbank Tower, Skyscrapercener
  112. ^ Millbank Tower, Emporis
  113. ^ Millbank Tower, Structurae
  114. ^ Millbank Tower, offisielt nettsted
  115. ^ St Helen's, Skyscrapercenter
  116. ^ St Helen's, Emporis
  117. ^ St Helen's, Structurae
  118. ^ St Helen's, A View on Cities
  119. ^ Centre Point, Skyscrapercenter
  120. ^ Centre Point, Emporis
  121. ^ Centre Point, Structurae
  122. ^ Centre Point, offisielt nettsted
  123. ^ Empress State Building, Skyscrapercenter
  124. ^ Empress State Building, Emporis
  125. ^ Empress State Building, Structurae
  126. ^ ArcelorMittal Orbit, Emporis
  127. ^ ArcelorMittal Orbit, Structurae
  128. ^ ArcelorMittal Orbit, offisielt nettsted
  129. ^ Battersea Power Station, Emporis
  130. ^ Battersea Power Station, Structurae
  131. ^ Battersea Power Station, offisielt nettsted
  132. ^ The Heron, Skyscrapercenter
  133. ^ The Heron, Emporis
  134. ^ The Heron, Structurae
  135. ^ The Heron, offisielt nettsted
  136. ^ Nido Spitalfields, Skyscrapercenter
  137. ^ Nido Spitalfields, Emporis
  138. ^ Nido Spitalfields, Structurae
  139. ^ Nido Spitalfields, offisielt nettsted
  140. ^ St. Paul's Cathedral, Emporis
  141. ^ St. Paul's Cathedral, Structurae
  142. ^ St. Paul's Cathedral, offisielt nettsted
  143. ^ 1 West India Quay, Skyscrapercenter
  144. ^ 1 West India Quay, Emporis
  145. ^ South Bank Tower Skyscrapercenter
  146. ^ South Bank Tower, Emporis
  147. ^ South Bank Tower, Structurae
  148. ^ Nytt navn på King's Reach Tower, Southwark Gov
  149. ^ South Bank Tower under ombygging, CIT
  150. ^ Shell Centre, Skyscrapercenter
  151. ^ Shell Centre, Emporis
  152. ^ Shell Centre, Structurae
  153. ^ Ontario Tower, Skyscrapercenter
  154. ^ Ontario Tower, Emporis
  155. ^ Ontario Tower, Structurae
  156. ^ 33 Canada Square, Skyscrapercenter
  157. ^ 33 Canada Square, Emporis
  158. ^ 33 Canada Square, Structurae
  159. ^ Pioneer Point North, Emporis
  160. ^ 99 Bishopsgate, Skyscrapercenter
  161. ^ 99 Bishopsgate, Emporis
  162. ^ 99 Bishopsgate, offisielt nettsted
  163. ^ 125 Old Broad Street, Skyscrapercenter
  164. ^ 125 Old Broad Street, Emporis
  165. ^ 125 Old Broad Street, Structurae
  166. ^ 125 Old Broad Street, offisielt nettsted
  167. ^ Palace of Westminster, Skyscrapercenter
  168. ^ Palace of Westminster, Emporis
  169. ^ Palace of Westminster, Structurae
  170. ^ Victoria Tower, UK Parliament
  171. ^ Portland House, Skyscrapercenter
  172. ^ Portland House, Emporis
  173. ^ Portland House, Structurae
  174. ^ The London Hilton on Park Lane, Skyscrapercenter
  175. ^ The London Hilton on Park Lane, Emporis
  176. ^ The London Hilton on Park Lane, Structurae
  177. ^ The London Hilton on Park Lane, offisielt nettsted

Eksterne nettsteder[rediger | rediger kilde]