Liste over Formel 1-løp

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk

Dette er en fullstendig liste over Formel 1-løp som har inngått i FIA-verdensmesterskapet.

Fra starten i 1950 til og med 2013-sesongen har det blitt holdt i alt 897 Formel 1-løp som en del av verdensmesterskapet, inkludert de 11 Indianapolis 500-løpene som inngikk i verdensmesterskapet fra 1950 til 1960.

Store billøp blir vanligvis kalt et Grand Prix, en tradisjon som går tilbake til det første tiåret på 1900-tallet og Grand Prix-racing på 1920- og 1930-tallet. Formelt, for at et løp skal kunne kalles et Grand Prix bør det ha en løpsdistanse på minst 300 km.[1] Denne regelen er før alle Grand Prix-løp som noensinne har vært på Formel 1-kalenderen, med unntak av Monacos Grand Prix, som siden 1968 har hatt en løpsdistanse på under 300 km.

Aktive og tidligere løp[rediger | rediger kilde]

Informasjonen nedenfor er korrekt etter slutten av 2013-sesongen.

Etter løpstittel[rediger | rediger kilde]

Fet skrift viser til de 19 løpene i 2013-sesongen.

Løp År holdt Antall løp
De forente arabiske emirater Abu Dhabis Grand Prix 20092013 5
Argentina Argentinas Grand Prix 19531958, 1960, 19721975, 19771981, 19951998 20
Australia Australias Grand Prix 19852013 29
Østerrike Østerrikes Grand Prix 1964, 19701987, 19972003 26
Bahrain Bahrains Grand Prix 20042010, 20122013 9
Belgia Belgias Grand Prix 19501956, 1958, 19601968, 1970, 19722002, 20042005, 20072013 58
Brasil Brasils Grand Prix 19732013 41
Storbritannia Storbritannias Grand Prix 19502013 64
USA Caesars Palace Grand Prix 19811982 2
Canada Canadas Grand Prix 19671974, 19761986, 19882008, 20102013 44
Kina Kinas Grand Prix 20042013 10
USA Dallas Grand Prix 1984 1
USA Detroits Grand Prix 19821988 7
Nederland Nederlands Grand Prix 19521953, 1955, 19581971, 19731985 30
EU Europas Grand Prix[2] 19831985, 19931997, 19992012 22
Frankrike Frankrikes Grand Prix 19501954, 19562008 58
Tyskland Tysklands Grand Prix 19511954, 19561959, 19612006, 20082013 60
Ungarn Ungarns Grand Prix 19862013 28
India Indias Grand Prix 20112013 3
USA Indianapolis 500[3] 19501960 11
Italia Italias Grand Prix 19502013 64
Japan Japans Grand Prix 19761977, 19872013 29
Sør-Korea Koreas Grand Prix 20102013 4
Luxembourg Luxembourgs Grand Prix[4] 19971998 2
Malaysia Malaysias Grand Prix 19992013 15
Mexico Mexicos Grand Prix 19631970, 19861992 15
Monaco Monacos Grand Prix 1950, 19552013 60
Marokko Marokkos Grand Prix 1958 1
Japan Stillehavets Grand Prix[5] 19941995 2
Italia Pescaras Grand Prix[6] 1957 1
Portugal Portugals Grand Prix 19581960, 19841996 16
San Marino San Marinos Grand Prix[7] 19812006 26
Singapore Singapores Grand Prix 20082013 6
Sør-Afrika Sør-Afrikas Grand Prix 19621963, 1965, 19671980,[8] 19821985, 19921993 23
Spania Spanias Grand Prix 1951, 1954, 19681979,[9] 1981, 19862013 43
Sverige Sveriges Grand Prix 19731978[10] 6
Sveits Sveits Grand Prix 19501954,[11] 1982[12] 6
Tyrkia Tyrkias Grand Prix 20052011 7
USA USAs Grand Prix 19591980, 19891991, 20002007, 20122013 35
USA USAs Grand Prix Vest 19761983 8

Etter vertsland[rediger | rediger kilde]

Fet skrift viser til de 19 løpene i 2013-sesongen.

Land Holdte løp Totalt
Argentina Argentinas Grand Prix (1953–1958, 1960, 1972–1975, 1977–1981, 1995–1998) 20
Australia Australias Grand Prix (1985–2013) 29
Østerrike Østerrikes Grand Prix (1964, 1970–1987, 1997–2003) 26
Bahrain Bahrains Grand Prix (2004–2010, 2012-2013) 9
Belgia Belgias Grand Prix (1950–1956, 1958, 1960–1968, 1970, 1972–2002, 2004–2005, 2007–2013) 58
Brasil Brasils Grand Prix (1973–2013) 41
Canada Canadas Grand Prix (1967–1974, 1976–1986, 1988–2008, 2010-2013) 44
Kina Kinas Grand Prix (2004–2013) 10
Frankrike Frankrikes Grand Prix, 58 (1950–1954, 1956–2008)
Sveits Grand Prix, 1 (1982)
59
Tyskland Tysklands Grand Prix, 60 (1951–1954, 1956–1959, 1961–2006, 2008–2013)
Europas Grand Prix, 12 (1984, 1995–1996, 1999–2007)
Luxembourgs Grand Prix, 2 (1997–1998)
74
Ungarn Ungarns Grand Prix (1986–2013) 28
India Indias Grand Prix (2011–2013) 3
Italia Italias Grand Prix, 64 (1950–2013)
San Marinos Grand Prix, 26 (1981–2006)
Pescaras Grand Prix, 1 (1957)
91
Japan Japans Grand Prix, 29 (1976–1977, 1987–2013)
Stillehavets Grand Prix, 2 (1994–1995)
31
Malaysia Malaysias Grand Prix (1999–2013) 15
Mexico Mexicos Grand Prix (1963–1970, 1986–1992) 15
Monaco Monacos Grand Prix (1950, 1955–2013) 60
Marokko Marokkos Grand Prix (1958) 1
Nederland Nederlands Grand Prix (1952–1953, 1955, 1958–1971, 1973–1985) 30
Portugal Portugals Grand Prix (1958–1960, 1984–1996) 16
Singapore Singapores Grand Prix (2008–2013) 6
Sør-Afrika Sør-Afrikas Grand Prix (1962–1963, 1965, 1967–1980, 1982–1985, 1992–1993) 23
Sør-Korea Koreas Grand Prix (2010–2013) 4
Spania Spanias Grand Prix, 43 (1951, 1954, 1968–1979, 1981, 1986–2013)
Europas Grand Prix, 7 (1994, 1997, 2008–2012)
50
Sverige Sveriges Grand Prix (1973–1978) 6
Sveits Sveits Grand Prix (1950–1954) 5
Tyrkia Tyrkias Grand Prix (2005–2011) 7
De forente arabiske emirater Abu Dhabis Grand Prix (2009–2013) 5
Storbritannia Storbritannias Grand Prix, 64 (1950–2013)
Europas Grand Prix, 3 (1983, 1985, 1993)
67
USA USAs Grand Prix, 35 (1959–1980, 1989–1991, 2000–2007, 2012-2013)
Indianapolis 500, 11 (1950–1960)
USAs Grand Prix Vest, 8 (1976–1983)
Detroits Grand Prix, 7 (1982–1988)
Caesars Palace Grand Prix, 2 (1981–1982)
Dallas Grand Prix, 1 (1984)
64

Etter bane[rediger | rediger kilde]

Fet skrift viser til de 19 løpene i 2013-sesongen.

Bane Holdte løp Totalt
Østerrike A1-Ring (Österreichring) Østerrikes Grand Prix (1970–1987, 1997–2003) 25
Australia Adelaide Australias Grand Prix (1985–1995) 11
Japan Aida Stillehavets Grand Prix (1994–1995) 2
Storbritannia Aintree Storbritannias Grand Prix (1955, 1957, 1959, 1961–1962) 5
Sverige Anderstorp Sveriges Grand Prix (1973–1978) 6
USA Austin USAs Grand Prix (2012–2013) 2
Bahrain Bahrain Bahrains Grand Prix (2004–2010), (2012-2013) 9
Tyskland AVUS (Berlin) Tysklands Grand Prix (1959) 1
Storbritannia Brands Hatch Storbritannias Grand Prix, 12 (1964, 1966, 1968, 1970, 1972, 1974, 1976, 1978, 1980, 1982, 1984, 1986)
Europas Grand Prix, 2 (1983, 1985)
14
Sveits Bremgarten Sveits Grand Prix (1950–1954) 5
India Buddh (New Delhi) Indias Grand Prix (2011-2013) 3
Argentina Buenos Aires Argentinas Grand Prix (1953–1958, 1960, 1972–1975, 1977–1981, 1995–1998) 20
Marokko Casablanca Marokkos Grand Prix (1958) 1
Spania Catalunya (Barcelona) Spanias Grand Prix (1991–2013) 23
Frankrike Clermont-Ferrand Frankrikes Grand Prix (1965, 1969, 1970, 1972) 4
USA Dallas Dallas Grand Prix (1984) 1
USA Detroit Detroits Grand Prix (1982–1988) 7
Frankrike Dijon-Prenois Frankrikes Grand Prix, 5 (1974, 1977, 1979, 1981, 1984)
Sveits Grand Prix, 1 (1982)
6
Storbritannia Donington Europas Grand Prix (1993) 1
Sør-Afrika East London Sør-Afrikas Grand Prix (1962–1963, 1965) 3
Portugal Estoril Portugals Grand Prix (1984–1996) 13
Tyskland Hockenheim Tysklands Grand Prix (1970, 1977–1984, 1986–2006, 2008, 2010, 2012) 33
Ungarn Budapest Ungarns Grand Prix (1986–2013) 28
Italia Imola Italias Grand Prix, 1 (1980)
San Marinos Grand Prix, 26 (1981–2006)
27
USA Indianapolis Indianapolis 500, 11 (1950–1960)
USAs Grand Prix, 8 (2000–2007)
19
Brasil Interlagos (São Paulo) Brasils Grand Prix (1973–1977, 1979–1980, 1990–2013) 31
Tyrkia Istanbul Tyrkias Grand Prix (2005–2011) 7
Brasil Jacarepaguá (Rio de Janeiro) Brasils Grand Prix (1978, 1981–1989) 10
Spania Jarama Spanias Grand Prix (1968, 1970, 1972, 1974, 1976–1979, 1981) 9
Spania Jerez Spanias Grand Prix, 5 (1986–1990)
Europas Grand Prix, 2 (1994, 1997)
7
Sør-Afrika Kyalami Sør-Afrikas Grand Prix (1967–1980, 1982–1985, 1992–1993) 20
USA Las Vegas Caesars Palace Grand Prix (1981–1982) 2
Frankrike Le Mans Frankrikes Grand Prix (1967) 1
USA Long Beach USAs Grand Prix Vest (1976–1983) 8
Frankrike Magny-Cours Frankrikes Grand Prix (1991–2008) 18
Australia Melbourne Australias Grand Prix (1996–2013) 18
Mexico Mexico City Mexicos Grand Prix (1963–1970, 1986–1992) 15
Portugal Monsanto Portugals Grand Prix (1959) 1
Monaco Monte-Carlo Monacos Grand Prix (1950, 1955–2013) 60
Spania Montjuïc Spanias Grand Prix (1969, 1971, 1973, 1975) 4
Canada Montréal Canadas Grand Prix (1978–1986, 1988–2008, 2010-2013) 34
Italia Monza Italias Grand Prix (1950–1979, 1981–2013) 63
Canada Mosport Park Canadas Grand Prix (1967, 1969, 1971–1974, 1976–1977) 8
Japan Mount Fuji Japans Grand Prix (1976–1977, 2007–2008) 4
Belgia Nivelles Belgias Grand Prix (1972, 1974) 2
Tyskland Nürburgring Tysklands Grand Prix, 26 (1951–1954, 1956–1958, 1961–1969, 1971–1976, 1985, 2009, 2011, 2013)
Europas Grand Prix, 12 (1984, 1995–1996, 1999–2007)
Luxembourgs Grand Prix, 2 (1997–1998)
40
Portugal Oporto Portugals Grand Prix (1958, 1960) 2
Frankrike Paul Ricard (Le Castellet) Frankrikes Grand Prix (1971, 1973, 1975–1976, 1978, 1980, 1982–1983, 1985–1990) 14
Spania Pedralbes Spanias Grand Prix (1951, 1954) 2
Italia Pescara Pescaras Grand Prix (1957) 1
USA Phoenix USAs Grand Prix (1989–1991) 3
Frankrike Reims Frankrikes Grand Prix (1950, 1951, 1953, 1954, 1956, 1958–1961, 1963, 1966) 11
USA Riverside USAs Grand Prix (1960) 1
Frankrike Rouen Frankrikes Grand Prix (1952, 1957, 1962, 1964, 1968) 5
USA Sebring USAs Grand Prix (1959) 1
Malaysia Sepang (Kuala Lumpur) Malaysias Grand Prix (1999–2013) 15
Kina Shanghai Kinas Grand Prix (2004–2013) 10
Storbritannia Silverstone Storbritannias Grand Prix (1950–1954, 1956, 1958, 1960, 1963, 1965, 1967, 1969, 1971, 1973, 1975, 1977, 1979, 1981, 1983, 1985, 1987–2013) 47
Singapore Singapore Singapores Grand Prix (2008–2013) 6
Belgia Spa-Francorchamps Belgias Grand Prix (1950–1956, 1958, 1960–1968, 1970, 1983, 1985–2002, 2004–2005, 2007–2013) 46
Canada Saint-Jovite (Mont-Tremblant) Canadas Grand Prix (1968, 1970) 2
Japan Suzuka Japans Grand Prix (1987–2006, 2009–2013) 25
Spania Valencia Europas Grand Prix (2008–2012) 5
USA Watkins Glen USAs Grand Prix (1961–1980) 20
De forente arabiske emirater Yas Marina Abu Dhabis Grand Prix (2009–2013) 5
Sør-Korea Yeongam Koreas Grand Prix (2010–2013) 4
Nederland Zandvoort Nederlands Grand Prix (1952–1953, 1955, 1958–1971, 1973–1985) 30
Østerrike Zeltweg Østerrikes Grand Prix (1964) 1
Belgia Zolder Belgias Grand Prix (1973, 1975–1982, 1984) 10

Bekreftede framtidige løp[rediger | rediger kilde]

Løp etter sesong[rediger | rediger kilde]

1950–1959[rediger | rediger kilde]

Runde 1950 1951 1952 1953 1954 1955 1956 1957 1958 1959
1 Storbritannia Storbritannia Sveits Sveits Sveits Sveits Argentina Argentina Argentina Argentina Argentina Argentina Argentina Argentina Argentina Argentina Argentina Argentina Monaco Monaco
2 Monaco Monaco USA Indy 500 USA Indy 500 USA Indy 500 USA Indy 500 Monaco Monaco Monaco Monaco Monaco Monaco Monaco Monaco USA Indy 500
3 USA Indy 500 Belgia Belgia Belgia Belgia Nederland Nederland Belgia Belgia USA Indy 500 USA Indy 500 USA Indy 500 Nederland Nederland Nederland Nederland
4 Sveits Sveits Frankrike Frankrike Frankrike Frankrike Belgia Belgia Frankrike Frankrike Belgia Belgia Belgia Belgia Frankrike Frankrike USA Indy 500 Frankrike Frankrike
5 Belgia Belgia Storbritannia Storbritannia Storbritannia Storbritannia Frankrike Frankrike Storbritannia Storbritannia Nederland Nederland Frankrike Frankrike Storbritannia Storbritannia Belgia Belgia Storbritannia Storbritannia
6 Frankrike Frankrike Tyskland Tyskland Tyskland Tyskland Storbritannia Storbritannia Tyskland Tyskland Storbritannia Storbritannia Storbritannia Storbritannia Tyskland Tyskland Frankrike Frankrike Tyskland Tyskland
7 Italia Italia Italia Italia Nederland Nederland Tyskland Tyskland Sveits Sveits Italia Italia Tyskland Tyskland Italia Pescara Storbritannia Storbritannia Portugal Portugal
8   Spania Spania Italia Italia Sveits Sveits Italia Italia   Italia Italia Italia Italia Tyskland Tyskland Italia Italia
9       Italia Italia Spania Spania       Portugal Portugal USA USA
10                 Italia Italia  
11                 Marokko Marokko  

1960–1969[rediger | rediger kilde]

Runde 1960 1961 1962 1963 1964 1965 1966 1967 1968 1969
1 Argentina Argentina Monaco Monaco Nederland Nederland Monaco Monaco Monaco Monaco Sør-Afrika Sør-Afrika Monaco Monaco Sør-Afrika Sør-Afrika Sør-Afrika Sør-Afrika Sør-Afrika Sør-Afrika
2 Monaco Monaco Nederland Nederland Monaco Monaco Belgia Belgia Nederland Nederland Monaco Monaco Belgia Belgia Monaco Monaco Spania Spania Spania Spania
3 USA Indy 500 Belgia Belgia Belgia Belgia Nederland Nederland Belgia Belgia Belgia Belgia Frankrike Frankrike Nederland Nederland Monaco Monaco Monaco Monaco
4 Nederland Nederland Frankrike Frankrike Frankrike Frankrike Frankrike Frankrike Frankrike Frankrike Frankrike Frankrike Storbritannia Storbritannia Belgia Belgia Belgia Belgia Nederland Nederland
5 Belgia Belgia Storbritannia Storbritannia Storbritannia Storbritannia Storbritannia Storbritannia Storbritannia Storbritannia Storbritannia Storbritannia Nederland Nederland Frankrike Frankrike Nederland Nederland Frankrike Frankrike
6 Frankrike Frankrike Tyskland Tyskland Tyskland Tyskland Tyskland Tyskland Tyskland Tyskland Nederland Nederland Tyskland Tyskland Storbritannia Storbritannia Frankrike Frankrike Storbritannia Storbritannia
7 Storbritannia Storbritannia Italia Italia Italia Italia Italia Italia Østerrike Østerrike Tyskland Tyskland Italia Italia Tyskland Tyskland Storbritannia Storbritannia Tyskland Tyskland
8 Portugal Portugal USA USA USA USA USA USA Italia Italia Italia Italia USA USA Canada Canada Tyskland Tyskland Italia Italia
9 Italia Italia   Sør-Afrika Sør-Afrika Mexico Mexico USA USA USA USA Mexico Mexico Italia Italia Italia Italia Canada Canada
10 USA USA     Sør-Afrika Sør-Afrika Mexico Mexico Mexico Mexico   USA USA Canada Canada USA USA
11               Mexico Mexico USA USA Mexico Mexico
12                 Mexico Mexico  

1970–1979[rediger | rediger kilde]

Runde 1970 1971 1972 1973 1974 1975 1976 1977 1978 1979
1 Sør-Afrika Sør-Afrika Sør-Afrika Sør-Afrika Argentina Argentina Argentina Argentina Argentina Argentina Argentina Argentina Brasil Brasil Argentina Argentina Argentina Argentina Argentina Argentina
2 Spania Spania Spania Spania Sør-Afrika Sør-Afrika Brasil Brasil Brasil Brasil Brasil Brasil Sør-Afrika Sør-Afrika Brasil Brasil Brasil Brasil Brasil Brasil
3 Monaco Monaco Monaco Monaco Spania Spania Sør-Afrika Sør-Afrika Sør-Afrika Sør-Afrika Sør-Afrika Sør-Afrika USA USA Vest Sør-Afrika Sør-Afrika Sør-Afrika Sør-Afrika Sør-Afrika Sør-Afrika
4 Belgia Belgia Nederland Nederland Monaco Monaco Spania Spania Spania Spania Spania Spania Spania Spania USA USA Vest USA USA Vest USA USA Vest
5 Nederland Nederland Frankrike Frankrike Belgia Belgia Belgia Belgia Belgia Belgia Monaco Monaco Belgia Belgia Spania Spania Monaco Monaco Spania Spania
6 Frankrike Frankrike Storbritannia Storbritannia Frankrike Frankrike Monaco Monaco Monaco Monaco Belgia Belgia Monaco Monaco Monaco Monaco Belgia Belgia Belgia Belgia
7 Storbritannia Storbritannia Tyskland Tyskland Storbritannia Storbritannia Sverige Sverige Sverige Sverige Sverige Sverige Sverige Sverige Belgia Belgia Spania Spania Monaco Monaco
8 Tyskland Tyskland Østerrike Østerrike Tyskland Tyskland Frankrike Frankrike Nederland Nederland Nederland Nederland Frankrike Frankrike Sverige Sverige Sverige Sverige Frankrike Frankrike
9 Østerrike Østerrike Italia Italia Østerrike Østerrike Storbritannia Storbritannia Frankrike Frankrike Frankrike Frankrike Storbritannia Storbritannia Frankrike Frankrike Frankrike Frankrike Storbritannia Storbritannia
10 Italia Italia Canada Canada Italia Italia Nederland Nederland Storbritannia Storbritannia Storbritannia Storbritannia Tyskland Tyskland Storbritannia Storbritannia Storbritannia Storbritannia Tyskland Tyskland
11 Canada Canada USA USA Canada Canada Tyskland Tyskland Tyskland Tyskland Tyskland Tyskland Østerrike Østerrike Tyskland Tyskland Tyskland Tyskland Østerrike Østerrike
12 USA USA   USA USA Østerrike Østerrike Østerrike Østerrike Østerrike Østerrike Nederland Nederland Østerrike Østerrike Østerrike Østerrike Nederland Nederland
13 Mexico Mexico     Italia Italia Italia Italia Italia Italia Italia Italia Nederland Nederland Nederland Nederland Italia Italia
14       Canada Canada Canada Canada USA USA Canada Canada Italia Italia Italia Italia Canada Canada
15       USA USA USA USA   USA USA USA USA USA USA USA USA
16             Japan Japan Canada Canada Canada Canada  
17               Japan Japan    

1980–1989[rediger | rediger kilde]

Runde 1980 1981 1982 1983 1984 1985 1986 1987 1988 1989
1 Argentina Argentina USA USA Vest Sør-Afrika Sør-Afrika Brasil Brasil Brasil Brasil Brasil Brasil Brasil Brasil Brasil Brasil Brasil Brasil Brasil Brasil
2 Brasil Brasil Brasil Brasil Brasil Brasil USA USA Vest Sør-Afrika Sør-Afrika Portugal Portugal Spania Spania San Marino San Marino San Marino San Marino San Marino San Marino
3 Sør-Afrika Sør-Afrika Argentina Argentina USA USA Vest Frankrike Frankrike Belgia Belgia San Marino San Marino San Marino San Marino Belgia Belgia Monaco Monaco Monaco Monaco
4 USA USA Vest San Marino San Marino San Marino San Marino San Marino San Marino San Marino San Marino Monaco Monaco Monaco Monaco Monaco Monaco Mexico Mexico Mexico Mexico
5 Belgia Belgia Belgia Belgia Belgia Belgia Monaco Monaco Frankrike Frankrike Canada Canada Belgia Belgia USA Detroit Canada Canada USA USA
6 Monaco Monaco Monaco Monaco Monaco Monaco Belgia Belgia Monaco Monaco USA Detroit Canada Canada Frankrike Frankrike USA Detroit Canada Canada
7 Frankrike Frankrike Spania Spania USA Detroit USA Detroit Canada Canada Frankrike Frankrike USA Detroit Storbritannia Storbritannia Frankrike Frankrike Frankrike Frankrike
8 Storbritannia Storbritannia Frankrike Frankrike Canada Canada Canada Canada USA Detroit Storbritannia Storbritannia Frankrike Frankrike Tyskland Tyskland Storbritannia Storbritannia Storbritannia Storbritannia
9 Tyskland Tyskland Storbritannia Storbritannia Nederland Nederland Storbritannia Storbritannia USA Dallas Tyskland Tyskland Storbritannia Storbritannia Ungarn Ungarn Tyskland Tyskland Tyskland Tyskland
10 Østerrike Østerrike Tyskland Tyskland Storbritannia Storbritannia Tyskland Tyskland Storbritannia Storbritannia Østerrike Østerrike Tyskland Tyskland Østerrike Østerrike Ungarn Ungarn Ungarn Ungarn
11 Nederland Nederland Østerrike Østerrike Frankrike Frankrike Østerrike Østerrike Tyskland Tyskland Nederland Nederland Ungarn Ungarn Italia Italia Belgia Belgia Belgia Belgia
12 Italia Italia Nederland Nederland Tyskland Tyskland Nederland Nederland Østerrike Østerrike Italia Italia Østerrike Østerrike Portugal Portugal Italia Italia Italia Italia
13 Canada Canada Italia Italia Østerrike Østerrike Italia Italia Nederland Nederland Belgia Belgia Italia Italia Spania Spania Portugal Portugal Portugal Portugal
14 USA USA Canada Canada Sveits Sveits Europa Europa Italia Italia Europa Europa Portugal Portugal Mexico Mexico Spania Spania Spania Spania
15   USA Caesars Palace Italia Italia Sør-Afrika Sør-Afrika Europa Europa Sør-Afrika Sør-Afrika Mexico Mexico Japan Japan Japan Japan Japan Japan
16     USA Caesars Palace   Portugal Portugal Australia Australia Australia Australia Australia Australia Australia Australia Australia Australia

1990–1999[rediger | rediger kilde]

Runde 1990 1991 1992 1993 1994 1995 1996 1997 1998 1999
1 USA USA USA USA Sør-Afrika Sør Afrika Sør-Afrika Sør Afrika Brasil Brasil Brasil Brasil Australia Australia Australia Australia Australia Australia Australia Australia
2 Brasil Brasil Brasil Brasil Mexico Mexico Brasil Brasil Japan Stillehavet Argentina Argentina Brasil Brasil Brasil Brasil Brasil Brasil Brasil Brasil
3 San Marino San Marino San Marino San Marino Brasil Brasil Europa Europa San Marino San Marino San Marino San Marino Argentina Argentina Argentina Argentina Argentina Argentina San Marino San Marino
4 Monaco Monaco Monaco Monaco Spania Spania San Marino San Marino Monaco Monaco Spania Spania Europa Europa San Marino San Marino San Marino San Marino Monaco Monaco
5 Canada Canada Canada Canada San Marino San Marino Spania Spania Spania Spania Monaco Monaco San Marino San Marino Monaco Monaco Spania Spania Spania Spania
6 Mexico Mexico Mexico Mexico Monaco Monaco Monaco Monaco Canada Canada Canada Canada Monaco Monaco Spania Spania Monaco Monaco Canada Canada
7 Frankrike Frankrike Frankrike Frankrike Canada Canada Canada Canada Frankrike Frankrike Frankrike Frankrike Spania Spania Canada Canada Canada Canada Frankrike Frankrike
8 Storbritannia Storbritannia Storbritannia Storbritannia Frankrike Frankrike Frankrike Frankrike Storbritannia Storbritannia Storbritannia Storbritannia Canada Canada Frankrike Frankrike Frankrike Frankrike Storbritannia Storbritannia
9 Tyskland Tyskland Tyskland Tyskland Storbritannia Storbritannia Storbritannia Storbritannia Tyskland Tyskland Tyskland Tyskland Frankrike Frankrike Storbritannia Storbritannia Storbritannia Storbritannia Østerrike Østerrike
10 Ungarn Ungarn Ungarn Ungarn Tyskland Tyskland Tyskland Tyskland Ungarn Ungarn Ungarn Ungarn Storbritannia Storbritannia Tyskland Tyskland Østerrike Østerrike Tyskland Tyskland
11 Belgia Belgia Belgia Belgia Ungarn Ungarn Ungarn Ungarn Belgia Belgia Belgia Belgia Tyskland Tyskland Ungarn Ungarn Tyskland Tyskland Ungarn Ungarn
12 Italia Italia Italia Italia Belgia Belgia Belgia Belgia Italia Italia Italia Italia Ungarn Ungarn Belgia Belgia Ungarn Ungarn Belgia Belgia
13 Portugal Portugal Portugal Portugal Italia Italia Italia Italia Portugal Portugal Portugal Portugal Belgia Belgia Italia Italia Belgia Belgia Italia Italia
14 Spania Spania Spania Spania Portugal Portugal Portugal Portugal Europa Europa Europa Europa Italia Italia Østerrike Østerrike Italia Italia Europa Europa
15 Japan Japan Japan Japan Japan Japan Japan Japan Japan Japan Japan Stillehavet Portugal Portugal Luxembourg Luxembourg Luxembourg Luxembourg Malaysia Malaysia
16 Australia Australia Australia Australia Australia Australia Australia Australia Australia Australia Japan Japan Japan Japan Japan Japan Japan Japan Japan Japan
17           Australia Australia   Europa Europa    

2000–2009[rediger | rediger kilde]

Runde 2000 2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009
1 Australia Australia Australia Australia Australia Australia Australia Australia Australia Australia Australia Australia Bahrain Bahrain Australia Australia Australia Australia Australia Australia
2 Brasil Brasil Malaysia Malaysia Malaysia Malaysia Malaysia Malaysia Malaysia Malaysia Malaysia Malaysia Malaysia Malaysia Malaysia Malaysia Malaysia Malaysia Malaysia Malaysia
3 San Marino San Marino Brasil Brasil Brasil Brasil Brasil Brasil Bahrain Bahrain Bahrain Bahrain Australia Australia Bahrain Bahrain Bahrain Bahrain Folkerepublikken Kina Kina
4 Storbritannia Storbritannia San Marino San Marino San Marino San Marino San Marino San Marino San Marino San Marino San Marino San Marino San Marino San Marino Spania Spania Spania Spania Bahrain Bahrain
5 Spania Spania Spania Spania Spania Spania Spania Spania Spania Spania Spania Spania Europa Europa Monaco Monaco Tyrkia Tyrkia Spania Spania
6 Europa Europa Østerrike Østerrike Østerrike Østerrike Østerrike Østerrike Monaco Monaco Monaco Monaco Spania Spania Canada Canada Monaco Monaco Monaco Monaco
7 Monaco Monaco Monaco Monaco Monaco Monaco Monaco Monaco Europa Europa Europa Europa Monaco Monaco USA USA Canada Canada Tyrkia Tyrkia
8 Canada Canada Canada Canada Canada Canada Canada Canada Canada Canada Canada Canada Storbritannia Storbritannia Frankrike Frankrike Frankrike Frankrike Storbritannia Storbritannia
9 Frankrike Frankrike Europa Europa Europa Europa Europa Europa USA USA USA USA Canada Canada Storbritannia Storbritannia Storbritannia Storbritannia Tyskland Tyskland
10 Østerrike Østerrike Frankrike Frankrike Storbritannia Storbritannia Frankrike Frankrike Frankrike Frankrike Frankrike Frankrike USA USA Europa Europa Tyskland Tyskland Ungarn Ungarn
11 Tyskland Tyskland Storbritannia Storbritannia Frankrike Frankrike Storbritannia Storbritannia Storbritannia Storbritannia Storbritannia Storbritannia Frankrike Frankrike Ungarn Ungarn Ungarn Ungarn Europa Europa
12 Ungarn Ungarn Tyskland Tyskland Tyskland Tyskland Tyskland Tyskland Tyskland Tyskland Tyskland Tyskland Tyskland Tyskland Tyrkia Tyrkia Europa Europa Belgia Belgia
13 Belgia Belgia Ungarn Ungarn Ungarn Ungarn Ungarn Ungarn Ungarn Ungarn Ungarn Ungarn Ungarn Ungarn Italia Italia Belgia Belgia Italia Italia
14 Italia Italia Belgia Belgia Belgia Belgia Italia Italia Belgia Belgia Tyrkia Tyrkia Tyrkia Tyrkia Belgia Belgia Italia Italia Singapore Singapore
15 USA USA Italia Italia Italia Italia USA USA Italia Italia Italia Italia Italia Italia Japan Japan Singapore Singapore Japan Japan
16 Japan Japan USA USA USA USA Japan Japan Folkerepublikken Kina Kina Belgia Belgia Folkerepublikken Kina Kina Folkerepublikken Kina Kina Japan Japan Brasil Brasil
17 Malaysia Malaysia Japan Japan Japan Japan   Japan Japan Brasil Brasil Japan Japan Brasil Brasil Folkerepublikken Kina Kina De forente arabiske emirater Abu Dhabi
18         Brasil Brasil Japan Japan Brasil Brasil   Brasil Brasil  
19           Folkerepublikken Kina Kina        

2010–2019[rediger | rediger kilde]

Rnd 2010 2011 2012 2013 2014
1 Bahrain Bahrain Australia Australia Australia Australia Australia Australia Australia Australia
2 Australia Australia Malaysia Malaysia Malaysia Malaysia Malaysia Malaysia Malaysia Malaysia
3 Malaysia Malaysia Folkerepublikken Kina Kina Folkerepublikken Kina Kina Folkerepublikken Kina Kina Bahrain Bahrain
4 Folkerepublikken Kina Kina Tyrkia Tyrkia Bahrain Bahrain Bahrain Bahrain Folkerepublikken Kina Kina
5 Spania Spania Spania Spania Spania Spania Spania Spania Spania Spania
6 Monaco Monaco Monaco Monaco Monaco Monaco Monaco Monaco Monaco Monaco
7 Tyrkia Tyrkia Canada Canada Canada Canada Canada Canada Canada Canada
8 Canada Canada Europa Europa Europa Europa Storbritannia Storbritannia Østerrike Østerrike
9 Europa Europa Storbritannia Storbritannia Storbritannia Storbritannia Tyskland Tyskland Storbritannia Storbritannia
10 Storbritannia Storbritannia Tyskland Tyskland Tyskland Tyskland Ungarn Ungarn Tyskland Tyskland
11 Tyskland Tyskland Ungarn Ungarn Ungarn Ungarn Belgia Belgia Ungarn Ungarn
12 Europa Ungarn Belgia Belgia Belgia Belgia Italia Italia Belgia Belgia
13 Belgia Belgia Italia Italia Italia Italia Singapore Singapore Italia Italia
14 Italia Italia Singapore Singapore Singapore Singapore Sør-Korea Korea Singapore Singapore
15 Singapore Singapore Japan Japan Japan Japan Japan Japan Japan Japan
16 Japan Japan Sør-Korea Korea Sør-Korea Korea India Korea Russland Russland
17 Sør-Korea Korea India Korea India Korea De forente arabiske emirater Abu Dhabi USA USA
18 Brasil Brasil De forente arabiske emirater Abu Dhabi De forente arabiske emirater Abu Dhabi USA USA Brasil Brasil
19 De forente arabiske emirater Abu Dhabi Brasil Brasil USA USA Brasil Brasil De forente arabiske emirater Abu Dhabi
20 Brasil Brasil

Notater[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Glenn B. Manishin. «The Early Years». Besøkt 1. mars 2014. «The minimum race distance was reduced from 500 km (311 miles) to 300 km (186 miles), allowing the Monaco Grand Prix to be re-introduced after a two-year interval in 1950»
  2. ^ Europas Grand Prix har blitt holdt i Tyskland (12 ganger), Spania (6 ganger), og Storbritannia (3 ganger).
  3. ^ Indianapolis 500 er strengt tatt ikke et «Grand Prix», men løpet var inkludert som en runde av verdensmesterskapet fra 1950–1960.
  4. ^ Luxembourgs Grand Prix ble holdt i Tyskland.
  5. ^ Stillehavets Grand Prix ble holdt i Japan.
  6. ^ Pescaras Grand Prix, også kalt Coppa Acerbo, ble holdt i Pescara i Italia.
  7. ^ San Marinos Grand Prix ble holdt i Imola i Italia.
  8. ^ Sør-Afrikas Grand Prix 1981 var ikke en del av verdensmesterskapet på grunn av FISA-FOCA-striden.
  9. ^ VM-statusen til Spanias Grand Prix 1980 ble trukket tilbake på grunn av FISA-FOCA-striden.
  10. ^ Etter at Ronnie Peterson omkom under Italias Grand Prix 1978 ble sveriges Grand Prix 1979 kansellert.
  11. ^ Etter Le Mans-katastrofen i 1955 forbød den sveitsiske regjeringen billøp på sveitsisk område.
  12. ^ Sveits Grand Prix 1982 ble holdt i Djion, Frankrike.
  13. ^ «Ecclestone planning for New Jersey». ESPN (30. juli 2012). Besøkt 1. mars 2014.
  14. ^ EXCLUSIVE Q&A: Chris Pook on the Grand Prix of America in New Jersey. Racer (19. desember 2013). Besøkt 1. mars 2014.
  15. ^ «Sochi track will wind round Olympic Park». Adamcooperf1.com (14. oktober 2010). Besøkt 1. mars 2014.