Liste over Constellation-ferder

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk

I oktober 2006 slapp NASA en plan for alle planlagte ferder i Constellation-programmet frem til og med 2019.[1][2] I 2007 ble planen revidert og er som følger.[3]

Liste over planlagte ferder i Constellation-programmet[rediger | rediger kilde]

Nr Måned År Ferdnavn Varighet Mannskap Rampe Kommentar
Planlagte ferder
1 April 2009 Ares I-X ~2 min. 0 39B Test av det første steget på Ares I-raketten med fire aktive SRM-segmenter og et inaktivt femte element og øvre steg.
2 September 2012 Ares I-Y ~8 min. 0 39B Første fullskala test av en operasjonell Ares I-raketten
3 Mars 2013 Orion 1 ~14d 0 39B Første ferd med et Orion-romskip.
4 Mars 2013 Orion 2 ~14d Ukjent Generalprøve på den første bemannede ferden, inkludert en demonstrasjon av møte og nære operasjoner med ISS.
5 Mars 2014 Orion 3 ~14d 0 Første kobling til ISS.
6 Oktober 2014 Orion 4 ~14d 39B ISS-ferd
7 Mars 2015 Orion 5 ~14d 3 39B Første operasjonelle ferd med Orion-romskip til ISS, inkludert bytte av mannskap.
8 September 2014 Orion 6 ~90d 39B ISS-ferd
9 Mars 2016 Orion 7 ~180d 39B ISS-ferd
10 September 2016 Orion 8 ~30d 3 39B ISS-ferd
11 2017 Orion 9 ~30d 0 39B Ubemannet tur med forsyninger til ISS.
12 2017 Orion 10 ~180d 3 39B ISS-ferd
13 ? 2018? Orion 11 ~30d 0 39B Ubemannet tur med forsyninger til ISS.
14 Juni 2018 ? Ares V-Y 0 39A Jomfru-turen for Ares V-raketten.
15 2018 ? Orion 12 30d. 4 39B ISS-ferd
16 2019 ? LSAM 1 0 39A Jomfru-turen for LSAM.
17 2019 ? Orion 13 21d. 4 39B Kobling med LSAM 1. Første måneferd i Constellation-programmet. Første romskip i månebane siden Apollo 17.
18 Februar 2019 ? LSAM 2 0 39A LSAM for Orion 15
19 2019 ? Orion 15 ca 21 d 0 39A Månelanding (ubemannet): Kobling med LSAM 2 Syvende landing på Månen. Første månelanding i Constellation-programmet. Første månelanding siden Apollo 17.
20 2019 ? Orion 16 ca 30 d 0 39A ISS-ferd
21 Juni 2020 LSAM 3 0 39A LSAM for Orion 17
22 August 2020 Orion 17 21d. 4 39B Månelanding: Åttende landing på Månen. Andre månelanding i Constellation-programmet
23 2020 ? Orion 18 ca 30 d 0 39A ISS-ferd
24 2020 ? LSAM 4 0 39A LSAM for Orion 19
25 2020 Orion 19 21d. 4 39B Månelanding: Niende landing på Månen. Tredje månelanding i Constellation-programmet
26 2020 ? Orion 20 ca 30 d 0 39A ISS-ferd

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «NASA sets Orion 13 for Moon Return». NASAspaceflight.com. 11 Oct 2006Feil datoformat. 
  2. ^ «Constellation Program Initial Capability Content (PMR Rev. #1)». NASA. 
  3. ^ «Multi-Program Integrated Milestones». NASA. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]