Liste over Canadas statsministere

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
# Statsminister Bilde Innsatt Forlot stillingen Parlament Parti
1 John Macdonald
(18151891)
JaMAC.jpg
1. juli 1867 5. november 1873 1 Det liberal-konservative parti
2
2 Alexander Mackenzie
(18221892)
Alexander mackenzie.jpg
7. november 1873 8. oktober 1878 2 Canadas liberale parti
3
John Macdonald
(18151891)
(2. gang)
JaMAC.jpg
17. oktober 1878 6. juni 1891 4 Det konservative parti
5
6
7
3 John Joseph Caldwell Abbott
(18211893)
Johnabbott.jpg
16. juni 1891 24. november 1892 7
4 John Thompson
(18451894)
Sir John S.D. Thompson.jpg
5. desember 1892 12. desember 1894
5 Mackenzie Bowell
(18231917)
Mackenzie Bowell w medals.jpg
21. desember 1894 27. april 1896
6 Charles Tupper
(18211915)
Charles Tupper face.JPG
1. mai 1896 8. juli 1896 ingen
7 Wilfrid Laurier
(18411915)
Laurier-sm.jpg
11. juli 1896 6. oktober 1911 8 Canadas liberale parti
9
10
11
8 Robert Borden
(18541937)
RobertLBorden.jpg
10. oktober 1911 12. oktober 1917 12 Det konservative parti
Robert Borden
(18541937)
(2. periode)
RobertLBorden.jpg
12. oktober 1917 10. juli 1920 12 Unionistpartiet
13
9 Arthur Meighen
(18741961)
ArthurMeighen.jpg
10. juli 1920 29. desember 1921 13 Det konservative parti
10 William Lyon Mackenzie King
(18741950)
King-sm.jpg
29. desember 1921 29. juni 1926 14 Canadas liberale parti
15
Arthur Meighen
(18741961)
(2. gang)
ArthurMeighen.jpg
29. juni 1926 25. september 1926 15 Det konservative parti
William Lyon Mackenzie King
(18741950)
(2. gang)
King-sm.jpg
25. september 1926 6. august 1930 16 Canadas liberale parti
11 Richard Bennett
(18701947)
Richard Bedford Bennett.jpg
7. august 1930 23. oktober 1935 17 Det konservative parti
William Lyon Mackenzie King
(18741950)
(3. gang)
King-sm.jpg
23. oktober 1935 15. november 1948 18 Canadas liberale parti
19
20
12 Louis Saint-Laurent
(18821973)
Louisstlaurent.jpg
15. november 1948 21. juni 1957 20
21
22
13 John Diefenbaker
(18951979)
21. juni 1957 22. april 1963 23 Canadas
konservative fremskrittsparti
24
25
14 Lester Pearson
(18971972)
Lester B. Pearson with a pencil.jpg
22. april 1963 20. april 1968 26 Canadas liberale parti
27
15 Pierre Trudeau
(19192000)
Pierre Trudeau 1977.jpg
20. april 1968 4. juni 1979 27
28
29
30
16 Joe Clark
(1939–)
JoeClark.jpg
4. juni 1979 3. mars 1980 31 Canadas
konservative fremskrittsparti
Pierre Trudeau
(19192000)
(2. gang)
Pierre Trudeau 1977.jpg
3. mars 1980 30. juni 1984 32 Canadas liberale parti
17 John Turner
(1929–)
Fmr CDN PM John Turner.jpg 30. juni 1984 17. september 1984
18 Brian Mulroney
(1934–)
Mulroney.jpg
17. september 1984 25. juni 1993 33 Canadas
konservative fremskrittsparti
34
19 Kim Campbell
(1947–)
25. juni 1993 4. november 1993 34
20 Jean Chrétien
(1934–)
4. november 1993 12. desember 2003 35 Canadas liberale parti
36
37
21 Paul Martin
(1938–)
Paul martin small.jpg
12. desember 2003 6. februar 2006 37
38
22 Stephen Harper
(1959–)
Stephen Harper G8 2007.jpg 6. februar 2006 39 Canadas konservative parti
40