Øvrige figurer i Kim Possible

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Følgende artikkel er en liste over mindre rollefigurer i Disneyserien Kim Possible. Typiske trekk med disse figurer er at de vanligvis dukker opp kun en eller to ganger, har betydning kun for plottet i de enkelte episodene, og ikke er spesifikt fiende eller alliert med Kim Possible.

Amelia[rediger | rediger kilde]

Amelia er en underordnet figur, vist i sesong en. Trolig har hun blitt uteksaminert ved inngangen til sesong to, og underforstått vært uoffisiell skjønnhetsdronning til da. Amelia avviser stadig Rons forsøk på flørting, men tar ham inn i sin vennekrets i episodene All The News og The New Ron.

Stemmen blir gitt av Carly Pope og senere Tara Strong.

Brick Flagg[rediger | rediger kilde]

Brick Flagg er beste quarterback på skolelaget. Stort sett framstår han som snill og harmløs (dog noe kort), i motsetning til den stereotypiske bølleholdningen som vanligvis følger slike karakterer. Han dater ofte Bonnie, og er et år foran de andre elevene.

Han er mest med i All the News, som Kims kjæreste, etter at Ron med vilje hadde feiltolket Kim. Dermed blir han kidnappet av Adrena Linn, som hevn fordi Kim avslørte at hun bløffet. Ellers har han dukket opp med ujevne mellomrom gjennom de tre første sesongene. Ved et tilfelle viste han også voldelige tendenser, fordi han ble misunnelig på Hirotaka, som hadde enormt drag på damene. Brick utfordret ham til kamp, men Hirotaka unnvek bare Bricks slag til han slet seg selv ut, slik at han kunne veltes med én finger.

I Kim Possible – I tide og utide så Kim og Ron Brick på den gamle Middleton High School – nå et hjernekontrollsenter drevet av Shego. Brick var nå blitt feit og skallet. De snakket ikke med ham, og han ikke noen replikker. Siden Kim og Ron fikk omgjort tidslinjen, ble denne virkeligheten borte.

Brick spilles i originalutgaven av Rider Strong, den norske stemmen gis av Stig Krogstad.

Doktor Cyrus Bortel[rediger | rediger kilde]

Cyrus Bortel er en litt underlig skrue av en oppfinner. Han later ikke til å selv ha noen onde hensikter, men flere av oppfinnelsene hans reiser virkelig etiske spørsmål og har en tendens til å skape kaos for Kim og Ron. Bortel utviklet både humørkontrollene og hjernekontrollchipene, som virket på både Kim og Shego i The Twin Factor og Emotion Sickness. Motivene hans er egoistiske og profittorienterte (tatt i betraktning at han utviklet hjernekontrollchipen uten noen spesiell grunn), og de negative virkningene med oppfinnelsene hans skyldes krimininell bruk, vanligvis av Drakken. Cyrus har aldri tatt inn over seg konsekvensene av oppfinnelsene sine. Humørkontrollene hadde han egentlig tenkt å selge på eBay, uten å tenke på hvem som kunne komme til å kjøpe dem, eller hva de skulle brukes til. Han er en smule uorganisert, og oppdager ikke Kimmunikatoren før den letter fra golvet i Emotion Sickness.

Stemmen tilhører Enrico Colantoni.

Doktor Vivian Frances Porter[rediger | rediger kilde]

Var med i en episode i sesong to. Hun er en talentfull robottekniker som gjemte seg bak et pseudonym og en robotkjæreste hun bygde selv, fordi hun trodde at hun ikke ville bli tatt seriøst i forskermiljøet, siden hun så ut som en modell.

Før Grudge Match var hun assistenten til Doktor Fen, men sluttet på grunn av holdningen hans og at han tok æren for alt arbeidet. Etterpå hevdet Fen på sin side at han hadde sparket henne fordi hun ikke var flink nok. Deretter la han skylden på henne for tyveriet av en robot han visstnok drev og bygde. Dette viste seg å være et knep for å selv kunne stjele roboten, som hun faktisk hadde laget.

Etter å ha skaffet tilbake roboten, skjønner Kim hvem som er det virkelige geniet, og avslører dr Fens svindel. Han blir arrestert, og dr. Porter overtar hans jobb på laben.

Stemmeskuespilleren til dr. Porter er Shawnee Smith.

François[rediger | rediger kilde]

En frisør som klipte håret til Ron i The New Ron. Han deltok også i Rufus In the Show, da han lånte puddelen sin til Kim og Ron.

Originalstemmen tilhører Rob Paulsen

Hirotaka[rediger | rediger kilde]

En japansk utvekslingsstudent i Exchange, når Ron drar til Japan i hans sted. Han oppnår fort popularitet hos damene, og dette fører til konfrontasjon med Brick Flagg. Han vinner kampen nesten uten å gjøre noe som helst. Senere øver han og Kim seg på kampsportferdighetene sine, noe som resulterer i at Kim er fullstendig pumpet, mens han er like fin. Både Kim og Monique liker ham, og slåss faktisk om ham, før de finner ut at Bonnie er den han liker best.

Stemmen gis av John Cho.

Josh Mankey[rediger | rediger kilde]

Kim var forelsket i Josh tidlig i serien. Dette skyldtes nok at han har både kunstneriske og musikalske evner, i tillegg til å være generelt populær. i sesong tre blir det avslørt av Josh og Kim gikk hver sine veier.

Josh spilles av Breckin Meyer og senere A.J. Trauth.

Menig Dobbs[rediger | rediger kilde]

Dobbs er menig i hæren, og hadde som oppdrag å passe på en nøytralisatorstråle i Mind Games. Doktor Drakken kidnapper ham og bytter hjerne med ham. På et vis klarer Dobbs å tilkalle Kim.

Dobbs spilles av Dan Castellaneta.

Ned[rediger | rediger kilde]

Skiftleder på Bueno Nacho. Har få replikker, de fleste i Bueno Nacho og Så dramatisk.

Stemmen gis av Eddie Deezen.

Oh Boyz[rediger | rediger kilde]

Avdankede boybandstjerner, deres siste fan viste seg å være Ron. De var i ferd med å oppløse gruppa da Seniorene kidnappet dem, i den hensikt å skaffe Junior en plass i bandet. Ron ble kidnappet sammen med dem, og sammen brukte de dansetrinnene sine for å unnvike laserstrålene og lærte seg å samarbeide igjen.

Gruppa er en blanding av boybandene New Kids on the Block, 98 Degrees, Backstreet Boys og 'N Sync.

Oh Boyz spilles av: Dexter: Justin Shenkarow, Ryan: Jason Marsden, Nicky Nick: Joey Fantone og Robby: Lance Bass. De to siste er medlemmer av 'N Sync i virkeligheten.

Dexter er fritt basert på Wanja Morris i Boys to Men.

Ryan er fritt basert på Joey McIntyre i New Kids on the Block.

Nicky Nick er en blanding av Nick Lachey i 98 Degrees og Justin Timberlake i 'N Sync.

Robby er basert på stemmeskuespilleren, Lance Bass.

Et interessant fakta er at Nicky Nick datet popstjernen Britina, og bruddet fikk stor oppmerksomhet i media. Dette er tydeligvis en referanse til bruddet mellom Timberlake og Britney Spears og skilsmissen mellom Jessica Simpson og Lachey.

Den skruppelløse manageren deres spilles av David Cassidy.

Pain King og Steel Toe[rediger | rediger kilde]

Stjernebryterne i GWA og erkefiender i ringen, men som egentlig er gode venner. Man ser forskjell på kostymene deres, som reflekterer kunstnernavnene, Pain King bruker en gullfarget krone, mens Steel Toe har en titansko.

De er favorittbryterne til Ron Stoppable og Monique. Under en kamp kan man se at Ron heier på Steel Toe, mens Monique foretrekker Pain King.

Stemmene gis av de ekte proffbryterne Bill Goldberg og Andrew Martin.

Prins Wally[rediger | rediger kilde]

Prins Wallace den Tredje av Rodigan var en snobbete, bortskjemt og arrogant prins som Kim måtte beskytte mot Ridderne av Rodigan i Royal Pain. Ridderne var ute etter ham for å hevne seg på uretten prinsens forfar hadde påført ridderstanden, og for å oppfylle en profeti som sa at «Monarkiet ender med Wallace den tredje».

For å unngå en ublid skjebne ble Wally med til Middleton og bodde i Possible-hjemmet, der han gjorde mislykte forsøk på å gli inn i mengden og holde oppmerksomheten vekk fra seg selv. Han stiller også som kandidat til valget av elevrådsleder. Etter at Kim redder han fra ridderne bestemmer han seg for å gjøre landet om til republikk og si fra seg kronen, men ikke før han fullførte året som elevrådsleder i Middleton. Verken han eller faren har opptrådt i serien siden, men avgjørelsen hans oppfylte like fullt profetien.

Prins Wally spilles av Rob Paulsen, og faren spilles av John O'Hurley.

Professor Acari[rediger | rediger kilde]

Prof. Acari er insektsekspert. Kim skaffet tilbake robotprogramvaren hans (som Drakken stjal) i Tick-Tick-Tick. Til gjengjeld ga han henne skyss til et oppdrag i The Full Monkey. Acari gjorde en overraskende reopptreden i Roachie. Hans tidligere labassistent, Chester Yapsby, hadde stjålet roflexen hans (en innretning for å forstørre insekter) og brukte den til onde formål.

Acari spilles av Dan Castellaneta.

Professor Ramesh[rediger | rediger kilde]

Astronom. En av Dr Possibles collegevenner. Han ble kidnappet av Bebeene til Doktor Drakken i Attack of the Killer Bebees, som hevn for å ha gjort narr av ham på college. Ramesh var også offer for en av Drakkens «dustehatter» i Showdown at the Crooked D.

Stemmen gis av Brian George.

Professor Robert Chen[rediger | rediger kilde]

En av Dr Possibles collegevenner. Han jobber sammen med prof. Ramesh, og var første offer for Bebeene.

Tara[rediger | rediger kilde]

Tara er en blond og blåøyet cheerleader. Hun var interessert i Ron i sesong en, men Ron han skjønte det ikke før lenge etterpå, og hun hadde begynt å gå ut med Josh Mankey. Hun har antakelig slått opp med ham før Så Dramatisk.

Tara spilles av Tara Strong, som også har gitt navn til figuren.

Timothy North[rediger | rediger kilde]

North dukker opp i The Fearless Ferret, som tidligere skuespiller med tittelrollen i TV-programmet Iskalde Ilder (Fearless Ferret), en superhelt i samme stil som Batman TV-showet fra 60-tallet. Norths program ble tatt av etter to sesonger, og han brukte pengene sine på å kopiere settet hjemme. Årene gikk, og North begynte etterhvert å tro at han var Iskalde Ilder, og lukket seg inne i sin egen verden.

Når Ron besøker ham og finner ut hva han pleide å være (tror han selv), prøver North å trene Ron til å bli en ny Iskalde Ilder. Ron blir svært oppglødd til å begynne med, men tar etter hvert til vettet, og klarer med Kims hjelp å overbevise North om at han måtte glemme tiden som TV-helt.

Det er ingen ringere enn Adam West som er stemmen til North, skuespilleren som figuren er basert på (derav likheten i navnene).

Zita Flores[rediger | rediger kilde]

Har opptrådt i to episoder. Hun er av latinamerikansk herkomst, og er interessert i videospillet Everlot og Ron. Ser ut til å være Rons første virkelige kjæreste.

Stemmen gis av Nika Futtermann.

Skyss[rediger | rediger kilde]

Mindre figurer i Kims nettverk. De har vanligvis ingen annen funksjon enn å frakte Kim dit hun skal. I sesong 4 har bruken av hjelpere avtatt siden Kim nå har egen bil, men i de tilfeller der bilen blir utilstrekkelig må de tys til gode hjelpere.

  • Baxter

I Mind Games lar han Kim og Ron ri på to av eslene hans ned til Grand Canyon, som gjentjeneste for at Kim gjorde en hastelevering til eselet hans.

Stemmen gis av Dan Castellaneta

  • Bernice

Hun ga Kim skyss i Naked Genius fordi hun reddet landsbyen hennes fra en lekk demning. Hun ga også Kim i Team Impossible. Hun hadde tydeligvis gått over til jetfly da.

Stemmen gis av Nancy Cartwright

  • Dallas

Dallas fraktet Kim til Mount Middleton i Attack of the Killer Bebees.

  • Oberst Dimitri

Obersten sørget for at Kim og Ron kom i posisjon og kunne hoppe i fallskjerm ned på skolen i Two to Tutor. Kim sa navnet hans, men selv hadde han ingen replikker.

  • Herr Geminini

Arbeidet for dr. Bortle. Han kjørte Kim, Ron og Tverdene til Bortles lab i The Twin Factor. Han er tvilling, men broren hans er i fengsel.

Stemmen gis av Dan Castellaneta

  • Gustavo

Gustavo ga Kim og Ron skyss i flyet sitt i Tick-Tick-Tick, etter at Kim hadde reddet landsbyen hans fra flom.

  • Heinrich

Ga Kim og Ron skyss i Crush. Dukket opp på nytt i Team Impossible.

Stemmen gis av John DiMaggio

  • Joe

Helikopterpilot som fløy Kim og Ron til Bebe-øya utenfor Florida i Queen Bebe. Fordi Kim bruker et par superfartsko,går tiden så fort for henne at man aldri vite hvilken tjeneste han vil gjengjelde.

  • Kaptein Louis

Kpt. Louis fraktet Ron til Drakkens base i A Very Possible Christmas. Man får vite at Kim reddet båten hans fra å synke, mens Ron lagde problemer ved å ødelegge radione og bruke kartene som servietter. Heldigvis kunne ikke Louis huske Rons etternavn, eller hvordan han så ut.

Stemmen gis av John DiMaggio

  • M.C. Honey

Rapper fritt basert på Queen Latifah, Missy Elliot og andre kvinnelige rappere. Hun fraktet Kim i yachten sin i Hidden Talent, som gjengjeld fordi Kim hadde skaffet tilbake demotapen som ble stjålet. Gjør gjenopptreden i Rappin' Drakken.

Stemmen gis av Sherri Shepherd

  • Herr Magnifico

Herr Magnifico og sirkustruppen hans gir Kim og Ron skyss til en topphemmelig lab med toget sitt i Bonding. Dette som gjengjeld for at Kim gikk inn som linedanser når den vanlige sirkusartisten vrikket ankelen.

  • Fru Mahoney

Hun kjørte Kim til sitt første oppdrag noensinne, som vist i I tide og Utide.

  • Herr Parker

I Bueno Nacho flyr han Kim til Wisconsin i sprøyteflyet sitt, slik at hun kan hoppe i fallskjerm ned på verdens største ost.

  • Ricardo

Ricardo gir Kim skyss til Sør-Amerika i Gorilla Fist fordi hun reddet kyllingfarmen hans fra et leirras. Hun tørket visstnok leiren med hørtørkeren sin.

  • Ukjent marineoffiser

Fløy Kim til Kambodsja med et militært transportfly i Monkey Fist Strikes, fordi Kim hadde tipset ham om et planlagt angrep.