Life-Size

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Life-Size
orig. Life-Size
Generell informasjon
Utgivelsesår2000
Prod.landUSA
Lengde101 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiMark Rosman
ProdusentFitch Cady
MusikkEric Colvin
SjeffotografPhilip Linzey
KlippBonnie Koehler
Foran kamera
MedvirkendeLindsay Lohan
Tyra Banks
Prod.selskapWalt Disney Pictures
Eksterne lenker
Offisielt nettsted

Life-Size er en film fra 2000, regussert av Mark Rosman. Filmen handler om en jente som ønsker å bringe sin mor til live. Hun skal fremsi en trylleformel, men noe går galt, og en dukke kommer til live isteden.

Sammendrag[rediger | rediger kilde]

Casey Stuart (spilt av Lindsay Lohan) spiller på skolens fotballag i syvende klasse. Siden moren døde for to år siden, har Casey unngått hennes tidligere venner, og krangler ofte med en gutt på fotball-laget deres. Casey ønsker å bringe moren tilbake til livet, og i en lokal bokhandel oppdager hun en bok om magi med et avsnitt om å gjenopplive de døde. Etter bokens instruksjoner samler Casey forskjellige gjenstander fra morens liv. Oppstandelsen saboteres ved ett uhell når Drew Mitchell (spilt av Anne Marie Loder) en kvinne som er interessert i Caseys far Ben (spilt av Jere Burns) gir Casey en dukke formet som en vakker ung kvinne. Dukken har veldig mye forskjellig tilbehør, inkludert antrekk som passer ulike karrierer innen politi, sykehus eller romfart.

Når Casey forbereder seg på å gjenopplive moren sin, er Drew innom for å gi henne dukken til bursdagen hennes og bruker morens hårbørste til å børste dukke-håret. Med tråder fra dukken som ligger igjen på børsten når Casey uttaler de magiske ordene, fungerer magien på dukken i stedet for på Caseys mor, og Casey våkner neste morgen og oppdager dukken i full størrelse og menneskelig form (spilt av Tyra Banks) og dukken er spent på å være et menneske. I løpet av de neste dagene kjøper dukken, som heter Eve, klær ved det lokale kjøpesenteret, stopper en lastebil som nesten kjører over Casey, og spiser mat for første gang, forsøker å gjøre sekretær-arbeid, og setter nesten deres kjøkken i brann.

Dukken hjelper også Casey med å håndtere tapet av moren hennes. I mellomtiden oppdager Casey at hun behøver det andre bindet fra den magiske boken for å reversere den første trylleformularen som førte Eva til live. Men Casey og Eve har gradvis blitt nære venner. Når den andre magiske boken endelig dukker opp ved den lokale bokhandelen, har Casey derfor bestemt seg for at hun liker Eve, så hun lar være å kjøpe boken. Men på grunn av alle vanskelighetene med å være menneske bestemmer Eva seg for å angre trylleformularen selv.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Skuespiller Rolle
Lindsay Lohan Casey Stuart
Tyra Banks Eve
Jere Burns Ben Stuart
Anne Marie Loder Drew
Garwin Sanford Richie

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]