Li Tieguai

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Li Tieguai

Li Tieguai (forenklet kinesisk: 李铁拐; tradisjonell kinesisk: 李鐵拐; pinyin: Lǐ Tiěguǎi; Wade–Giles: Li T'ieh-kuai) eller Tie Guai Li, er en daoistisk udødelig innen kinesisk mytologi. Han regnes som en av de åtte udødelige. PÅ japansk er han kjent som Tekkai.

Legenden beskriver Li Tieguai som en vakker mann, som kunne forlate sin kropp og foreta sjelereiser. Under en slik reise befalte han sin disippel å passe på den etterlatte kroppen, og brenne den etter syv dager dersom han ikke var vendt tilbake innen den tid. På den siste dagen ble disippelen kalt til sin døende mor, og brant opp den tomme kroppen kort før fristen var ute. Li kom tilbake men kroppen hans var jo da brent. Han måtte i all hast finne seg en ny kropp for ikke å dø. Da fant han kroppen til en forkrøplet død tigger. Dermed har han siden da bodd i denne kroppen, og derfor er det at han ofte er i så slett lune.

Li Tieguai fremstilles ofte med en jernklubbe og en gresskar. Han er vernehellig for de syke.

Litteratur[rediger | rediger kilde]

  • Werner Lind: Das Lexikon der Kampfkünste. China, Japan, Okinawa, Korea, Vietnam, Thailand, Burma, Indonesien, Indien, Mongolei, Philippinen, Taiwan u. a. Sonderausgabe. Sportverlag, Berlin 2001, ISBN 3-328-00898-5 (Edition BSK).

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]