Leseåret 2010

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Leseåret 2010 er en nasjonal satsing for å fremme lesing blant voksne som leser lite. Til grunn for satsingen ligger de to meldingene St.meld. nr. 35 (2007–2008) Mål og meining og St.meld. nr. 23. (2008–2009) Bibliotek.[1][2]

Målsettingen er en nasjonal, helhetlig lesepolitikk med sikte på å styrke lesekompetansen i hele landet. Dette skal styrke demokratiet ved å gi befolkningen økte leseferdigheter som øker muligheten til samfunnsdeltakelse, kunnskap og opplevelser.

Hovedaktørene[rediger | rediger kilde]

Kulturdepartementet (KUD) og Kunnskapsdepartementet samarbeider om satsingen og er premissleverandører for Leseåret 2010. ABM-utvikling, Foreningen !les, Leser søker bok og Norsk Forfattersentrum er sentrale deltakere og har fått midler til tiltak i forbindelse med Leseåret 2010 direkte fra Kulturdepartementet. Landsorganisasjonen i Norge, Kommunenes Sentralforbund, Handels- og Servicenæringens Hovedorganisasjon og Næringslivets Hovedorganisasjon har gjennom tilskudd til LO fått midler direkte fra KUD til tiltak i forbindelse med Leseåret 2010.

Norsk Bibliotekforening og LO var initiativtakere til Leseåret.

Referanser[rediger | rediger kilde]