Leif Øverland

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Leif Øverland
Født1958Rediger på Wikidata
BeskjeftigelseBedriftsleder Rediger på Wikidata
NasjonalitetNorge

Leif Johan Øverland (født 1958)[trenger referanse] er en norsk næringslivsleder. Han har blant annet vært direktør for Oslotrikken, persontrafikkdirektør i NSB, direktør i Hurtigruten ASA og konsernsjef i Fjord1. Fra 2013 er han administrerende direktør i Norsk Toppfotball. Han er utdannet ved Handelsakademiet i Oslo.

Tidligere var Øverland markeds-, hurtigrute- og produktdirektør i Hurtigruten ASA, og før dette direktør i Oslotrikken, der han blant annet lanserte konseptet «rullende fortau».[1] Han har vært produkt-,markeds- og persontrafikkdirektør samt jernbanesjef i NSB og stod blant annet bak oppbyggingen av turistkonseptet Flåmsbanen (Myrdal-Flåm) i NSB. Fra 2009 til 2013 var han konsernsjef i Fjord1.

Øverland har hatt og har en rekke styreverv. Han har tidligere vært styreleder for Fjord1 sine datterselskaper; Fylkesbaatane i Sogn og Fjordane (FSF), Møre og Romsdal Fylkesbåtar (MRF), Mørebil, Nordfjord og Sunnmøre Billag og Sogn Billag. Øverland har også vært styremedlem og styreleder i Sporveien samt nestleder i Unibuss. Han er styreleder for Norways Finest AS, Fotball Media Herrer AS og KPLP AS. Øverland har over flere år vært og er styremedlem i Widerøe AS og i Hamar Olympiske Anlegg AS (HOA).

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Oppløftende signaler». Aftenposten.no. 02.07.2003. Besøkt 05.07.2008.