«Le Marché aux esclaves»

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Le marché aux esclaves»)
«Le Marché aux esclaves»
KunstnerGustave Boulanger
Sjangersjangerkunst
År 1882
Dimensjoner × cm
PlasseringPrivat samling
Material(er)oljemaling, lerret

«Le Marché aux esclaves» (Slavemarkedet) er et maleri av 1800-tallskunstneren Gustave Boulanger. Det avbilder en romersk slaveauksjon. Maleriet viser markedsføringen av sju unge mennesker, i alderen fra barn til unge voksne, som slaver. Alle har på seg merkelapper som viser at de tilgjenglige som slaver. Den høyeste, stående, ung kvinne har på seg et gjennomsiktig plagg som klart viser hennes bryster og kjønnshår. Auksjonariusen spiser lunsjen mens han ser veldig avslappet ut.

Maleriet stammer fra maleritradisjonen fra Parissalongen og akademisk kunst fra det 19. århundre og viser en erotisk scene formet som et historiemaleri, som var skikken den gangen i Paris. Boulanger hadde besøkt Italia, Hellas og Nord-Afrika, og maleriet reflekterer hans fokus på korrekte kulturelle detaljer og hans ferdigheter til å gjengi de kvinnelige former.[1]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Masler, Marilyn (2009). Pacini, Marina, red. Carl Gutherz: Poetic Vision and Academic Ideals. Jackson, Tennessee: University Press of Mississippi. s. 38–39. ISBN 978-0-915525119. 

Se også[rediger | rediger kilde]