Landgericht München II

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Rettsbygningen i Denisstrasse 3
Strafferettsbygningen i Nymphenburger Strasse 16

Landgericht München II er en domstol i den tyske delstaten Bayern. Den er en av delstatens 22 landretter. Domstolens rettskrets er omlandet omkring München, mens rettsbygningene ligger inne i byen.

Rettskrets[rediger | rediger kilde]

Domstolens rettskrets danner en ring rundt delstatshovedstaden München og Landkreis München. Den strekker seg fra Landkreis Garmisch-Partenkirchen i sør til Landkreis Dachau i nord, fra Landkreis Weilheim-Schongau til Landkreis Ebersberg i øst og har en areal på 6.004 km². I dette området bor ca 1.012.000 innbyggere.

Rettsbygninger[rediger | rediger kilde]

Presidenten for landretten og avdelingene for sivilrett og handelsrett holder til i Denisstraße 3 i München. Strafferettsavdelingene og undomsdomstolen finnes i strafferettssenteret i Nymphenburger Straße 16.

Over- og underordnete domstoler[rediger | rediger kilde]

Landgericht München II er ved siden av Landgericht München I en av 10 landretter som er underordnet Oberlandesgericht München; underordnet er amtsgerichtene Dachau, Ebersberg, Fürstenfeldbruck, Garmisch-Partenkirchen, Miesbach, Starnberg, Weilheim in Oberbayern og Wolfratshausen. Amtsgericht München er underordnet Landgericht München I.

Kjente saker[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]