Lakselv Hotell

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Lakselv Hotell
Lakselv Hotell anno 2010
LandNorge
Kart
Kart
Lakselv Hotell
70°02′13″N 24°58′17″Ø

Lakselv Hotell (tidligere Lakselv Gjestgiveri) ble bygget i 1947. Det var et resultat av en politisk beslutning om at det skulle være nødvendige bekvemmeligheter langs riksvei 50 i nord. Denne veien var da betraktet som en forlengelse av jernbanen og hovedferdselsåre i Troms og Finnmark.

Lakselv Gjestgiveri anno 1947

Lakselv Hotell var ett av fem gjestgiverier som ble bygget i Finnmark i etterkrigstiden i regi av AS Nord Norsk Hotelldrift. Det ble også bygget gjestgiverier i Alta, Skaidi, Karasjok og Ifjord. Felles for disse var at de var arkitekturmessig like og ble bygget på en høyde med utsikt over den lokale bydga.

AS Nord Norsk Hotelldrift sto for driften av gjestgiveriene frem til SAS kjøpte og overtok driften i 1979. I 1981 besluttet SAS å leie ut Lakselv Gjestgiveri til Ann og Odd-Jarle Johansen. 1 Juli 1983 kjøpte disse gjestgiveriet av SAS og stiftet selskapet Lakselv Gjestgiveri AS.

Etter dette kom flere år med utbygging og modernisering. I 1985 stod en ny hotellfløy med 20 moderne rom ferdig. I 1989 stod neste utbygging ferdig, den omfattet en ny hotellfløy med 12 rom, ny restaurant og kjøkken, samt konferanse- og grupperom. Etter moderniseringen skiftet Lakselv Gjestgiveri markedsnavn til Lakselv Hotell. Det ble sist gjennomført en større renovering og modernisering av gjesterommene i 2008/2009.

Hotellet drives idag fortsatt av Lakselv Gjestgiveri AS under betegnelsen Lakselv Hotell.