L. Sprague de Camp

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
L. Sprague de Camp (i midten) sammen med Robert A. Heinlein og Isaac Asimov

Lyon Sprague de Camp (27. november 1907 i New York – 6. november 2000) var en amerikansk forfatter kjent for sine bøker i sjangeren fantastisk litteratur og science fiction. Han utgav også biografier forfatterne Robert E. Howard og H. P. Lovecraft. I løpet av 60 år som skribent skrev han over 100 bøker.

De Camp var utdannet flyingeniør og tok bachelorgrad fra Caltech. Han tok mastergrad på Stevens Institute of Technology i 1933. Han var også en ekspert på patenter. Under Andre verdenskrig tjenestegjorde han i marinen og ble her kjent med forfatterne Robert A. Heinlein og Isaac Asimov.

De Camp skrev mange romaner i sjangeren heroisk fantacy. Han tok på seg oppgaven med å fullførte bøker i Conan-serien som var ufullendt ved Robert E. Howards død. Den første av hans bøker som ble oversatt til norsk var den illustrerte tekonologhistorieboka Maskiner: fra vannhjulet til atomreaktoren som ble utgitt 1961. Utover denne, er kun Conan-serien oversatt.

De Camp var skeptiker, og kritiker av tro på overnaturlig forklaringer. Han hadde en sterk interesse for teknologi- og vitenskapshistorie samt vitenskapsfilosofi.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]