Kvinnenes æresgalleri i USA

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Arbeid pågår: Denne siden er under arbeid. Som leser bør du være forberedt på at artikkelen kan være uferdig, og at innholdet kan endre seg fra dag til dag. Som bidragsyter bør du være forberedt på redigeringskollisjoner; det kan være lurt å kopiere din tekst til en annen tekstbehandler før du lagrer. Diskuter gjerne artikkelens struktur og innhold på diskusjonssiden. Det har ikke blitt gjort noen endringer på mer enn to uker.

Kvinnenes æresgalleri i USA (National Women's Hall of Fame) er en amerikansk institusjon som ble opprettet i 1969. Hensikten er å hedre kvinner som har gitt viktige bidrag til kunst, idrett, næringsliv, utdanning, offentlig virksomhet, vitenskap og filantropi. Galleriet ligger i Seneca Falls i staten New York, byen som regnes som fødested for den amerikanske kvinnerettsbevegelsen.

De nominerte blir valgt ut på grunnlag av de endringene de var med på å gjennomføre som påvirket sosiale, økonomiske eller kulturelle aspekter av samfunnet, deres betydelige nasjonale eller globale innflytelse, og resultatene av deres prestasjoner, samt den varige verdien av deres prestasjoner.

A–L[rediger | rediger kilde]

M–Z[rediger | rediger kilde]