Kurt Ard

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Kurt Ard
Født1925[1]Rediger på Wikidata
København
BeskjeftigelseIllustratør, kunstmaler Rediger på Wikidata
NasjonalitetDanmark

Kurt Ard (født 1925 i København) er en dansk illustratør, maler og grafiker. Han ble internasjonalt kjent for en stor mengde poengterte omslagsmalerier til forskjellige ukeblader1950-, 1960- og 1970-tallet, i Norge blant annet gjengitt i Allers.

Kurt Ard arbeidet i den samme realistiske, fotobaserte malertradisjonen som sitt åpenbare forbilde, den amerikanske illustratøren og folkelivsskildreren Norman Rockwell (18941978). Kurt Ard var autodidakt og hadde en noe mer lettvint stil, men også han vant stor anerkjennelse hos publikum for sine håndverksferdigheter og folkelige, ofte humoristiske forsidebilder. Både Rockwell og Ards forføreriske hverdagsmotiver er imidlertid blitt anklaget for å være kitsch med sentimental idyll, konservative holdninger og endimensjonale, overtydelige poenger. De representerer samtidig noe av det beste i 1900-tallets illustrasjonskunst og populærkultur.

Kurt Ard leverte bidrag blant annet til de amerikanske magasinene Saturday Evening Post, Reader's Digest, McCall's og Modern Maturity, det populære tyske programbladet Hörzu og franske Marie Claire. I Skandinavia huskes hans arbeider særlig fra Allers familiejournal.

Kurt Ard er også medlem av Danske populærautorer, danskenes NOPA, blant annet med en låt til dansk Melodi Grand Prix i 1966.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Gemeinsame Normdatei, GND-ID 129553042, besøkt 16. oktober 2015[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]