Kristine Sutherland

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Kristine Sutherland
Kristine Sutherland i 2005
FødtKristine Young
17. mars 1955 (69 år)
USAs flagg Boise, Idaho, USA
BeskjeftigelseSkuespillerinne
Utdannet vedUniversity of Kentucky
EktefelleJohn Pankow (1986– )
NasjonalitetUSA
Aktive år1984
IMDbIMDb

Kristine Sutherland (født Kristine Young 17. april 1955 i Boise i Idaho) er en amerikansk skuespillerinne som er mest kjent for sin rolle som Buffy Summers mor Joyce Summers i TV-serien Buffy, vampyrenes skrekk.

Karriere[rediger | rediger kilde]

Sutherlands første filmrolle var i filmen Kjære, jeg krympet barna fra 1989. I 1997 prøvespilte hun for rollen som Joyce Summers for den nye TV-serien Buffy, vampyrenes skrekk. Skaperen Joss Whedon sa senere at en av grunnene for at han valgte Sutherland til rollen var det faktum at hun utstrålte en varm holdning, samt at hun lignet på skuespillerinnen Sarah Michelle Gellar, som skulle spille hennes datter i serien. Hun dukket opp jevnlig i serien de første fem sesongene, og kom tilbake for tre gjesteopptredener. I april 2008 hadde hun en gjesterolle i serien New Amsterdam som konen til John Amsterdams første partner, i episoden «Reclassified».

Etter at hun forlot Buffy, vampyrenes skrekk i 2002, deltok Sutherland på et fotograferingkurs på Santa Monica College og hun tok senere et 12-måneders opphold i Italia med sin mann og datter. Hun likte å ta bilder, og det oppmuntret henne til å åpne opp hennes eget studio, med vekt på portretter.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]