Kristiansand Pirates

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Kristiansand Pirates er en basketballklubb hjemmehørende i Kristiansand. Klubben er en videreføring av Våg Basket og Grim Basketballkubb. Klubben fikk navnet Pirates på tidlig 2000-tallet, da BLNO ble dannet.[1] Klubben tok navnet Pirates, ettersom alle lag i BLNO skulle ha et såkalt kunstnernavn. Med en av Sørlandets hovedattraksjoner i Dyreparken og Kaptein Sabeltann som inspirasjon, falt valget raskt på "Pirates".

Kristiansand Pirates deltok i BLNO i perioden 2000-2011. Det ga publisitet og god publikumsoppslutning, der mange spennende og dyktige spillere fra både innland og utland var på laget i tillegg til spillere fra landsdelen.

Sesongen 2017/18[2][rediger | rediger kilde]

Etter en del år med lite basketball på Sørlandet ble det i 2017 valgt inn et nytt styre hos Kristiansand Pirates. Med Anthony Collins, tidligere BLNO trener i spissen som styreleder, jobbet Pirates med å bygge opp basketballen på Sørlandet igjen. Pirates økte antall medlemmer fra hele Kristiansand. I tillegg til de spillerne klubben allerede har, jobbet Pirates med å gi glede til ungdommen i Kristiansand ved å tilby basketball i gymtimene på flere skoler i løpet av året.

Før jul 17/18 dro klubben til Junior-NM med to lag og viste med dette en økt ambisjon om å tilrettelegge for de basketspillerne på Sørlandet som også vil spille mer seriøst.

Sesongen 2018/2019[1][3][rediger | rediger kilde]

Her ble det en ytterligere konsolidering av plassen som Sørlandets største og beste basketballklubb. Det ble bygget videre med basketball i Kristiansand, klubben hadde fått en stødig økonomi og hadde over 70 skolebesøk til over 1700 skolebarn i Kristiansand. Dette kom gjennom støtte fra Norges Basketballforbund via Region Sør. Kristiansand Pirates vant også 1.divisjon region sør enda en gang etter at Helge Ramstad og Kreshnik Krasniqi gikk tilbake til Pirates 1 fra Old Boys-laget og 1.laget fikk flere nye tilvekster. Det ble sendt to junior-lag til NM, både U16 og U19. Pirates Cup ble avholdt første uken i juni, og i påsken stilte Pirates med flere lag i Aarhus Cup. Her kom U16-laget til finalen i B-sluttspillet, men tapte mot islandsk motstand.

Sesongen 2019/2020[rediger | rediger kilde]

Forsesongen og sommeren 2019 ble brukt til å søke og finne en plass/mulighet til å spille mot bedre motstand. Det endte med at klubben fikk tilmeldt flere "hold" i den danske basketballserien gjennom klubben NJBVU[4]. Herrene stilte i regional 2. divisjon, i tillegg stilte U17 og U15 med regionale lag i sin aldersgruppe. Det nyoppstartede J16 hadde også et lag som spilte kamper under såkalte "Grand Prix"-turneringer. Danmark var en stor suksess, og alle lagene meldte at de var fornøyde, og logisitikken fungerte godt i tillegg til at klubben fikk flere jevne kamper. Sesongen ble avlyst og det var ikke mulig for herrelaget å spille sluttspill pga. covid-19 [5].

Tidligere spillere[6][7][rediger | rediger kilde]

  • Marco Elsafadi
  • Arne Danielsen
  • Fredrik Knutsen
  • Torkild Rødsand
  • Nima Taheri

Spillerstall 2020/2021[rediger | rediger kilde]

Posisjon Navn Høyde Nasjonalitet Tidligere klubber
Guard Helge Ramstad 184 cm Norge Ingen
Guard Per Markakis 176 cm Norge/Hellas KSI
Guard David J McKeever 180 cm Norge/England Stavanger BBK
Guard August Kristiansen 188 cm Norge Fyllingen, Gimle, Ulriken
Guard Tobias Raftsjø 182 cm Norge Kongsberg Miners
Guard Mats Berg Hammervoll 185 cm Norge Tromsø Storm Ungdom, Varden, OSI
Guard Andrius Rudys 178 cm Litauen Søgne&Mandal, Zalgiris Ungdomslag
Forward Tomas Watne 192 cm Norge Il Express Grimstad
Forward Flemming Ravndal 194 cm Norge Sandnes Basketball, OSI
Forward Didrik Hægg 196 cm Norge Ingen
Forward Kreshnik Krasniqi 188 cm Norge/Kroatia Ingen
Forward Markus Furulund 197 cm Norge Kongsberg Miners
Forward Olav Jordbrekk 192 cm Norge Haugesund, Beograd
Forward Anders Ham 193 cm Norge/England Asker Aliens
Forward Fredrik Ognedal 200 cm Norge Asker Aliens
Center Besnik Sharku 204 cm Kosovo KB Rahoveci

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b «Kristiansand Pirates - basketball». pirates.no. Besøkt 20. juni 2019. 
  2. ^ «Basket». basket.klubb.nif.no. Arkivert fra originalen 31. mai 2019. Besøkt 20. juni 2019. 
  3. ^ Gimlehallen, Pirates Cup |; Kristians; 4630; Kristians. «Velkommen til Pirates Cup - Pirates Cup». piratescup.no. Besøkt 20. juni 2019. 
  4. ^ «Pirates til Danmark - avisartikkel FVN». 
  5. ^ «Korona hindret sluttspill for Pirates». 
  6. ^ «Kristiansand Pirates basketball, News, Roster, Rumors, Stats, Awards, Transactions, Details - eurobasket». www.eurobasket.com (engelsk). Besøkt 21. juni 2019. 
  7. ^ «BLNO». basket.klubb.nif.no. Besøkt 20. juni 2019. [død lenke]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]