Kristen idrettskontakt

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
StubbDenne artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull. Du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide eller endre den.
Kristen Idrettskontakt
Stiftet 1981
Hovedkontor Oslo
Int. tilknytning CHRISC
Generalsekretær/Idrettsprest Kjell Markset
Medlemmer 13 500[trenger referanse]
Nettside Lenke

Kristen Idrettskontakt (KRIK) er en kristen ungdomsorganisasjon som har som mål å knytte bånd mellom idretten og kirken. KRIK ble startet etter initiativ fra presten Kjell Markset i 1981.

Organisasjonens motto er: KRIK ønsker å bevare, inspirere og vinne idrettsfolk til kristent liv både i idrettslag og menighet.

Idrettspersonligheter som Rune Bratseth, Ole Kristian Furuseth, Kristen Skjeldal, Anders Rambekk, Marie Knutsen, Gro Marit Istad Kristiansen, Johanne Therese Bergseth, Marius Johnsen og Andreas Håtveit er profilerte idrettsfolk som har fremstått som ambassadører for KRIK. I tillegg har personer som tidligere miljøvernminister Knut Arild Hareide vært med i styret i KRIK.

Ved 25-årsjubileet høsten 2006 hadde organisasjonen nær 11 000 medlemmer i Norge. Søsterorganisasjon CHRISC (Christian Sports Contact) rundt 18 000 medlemmer i Øst-Afrika.

I 2002 mottok KRIK Brobyggerprisen og i 2005 Petter Dass-prisen for sitt arbeid.

Organisasjon[rediger | rediger kilde]

KRIK består av flere organisasjonsledd. Kontakt med medlemmene foregår i stor grad gjennom de over 350 lokallagene spredt rundt om i landet, der medlemmene møtes og har trening på en regelmessig basis. Deretter kommer kretsstyrene, distriktskoordinatorene som styrer med oppsetting av buss til leirene og kontakt med lokallagene. Administrasjonen styrer med den daglige driften av organisasjonen, landsstyret forvalter KRIKs midler og setter opplangtidsplaner, og øverst er generalforsamlingen som møtes en gang hvert andre år.

KRIKs hovedkontor i Oslo er på Ullevaal Stadion.

Arrangement[rediger | rediger kilde]

KRIK arrangerer flere leire og arrangementer, de fire største regelmessige arrangement er Explore, Action, konfAction og Arena.

Explore er en nyttårsleir som arrangeres i Håkons Hall på Lillehammer. Deltakerne kan være med på mange forskjellige aktiviteter i løpet av leiren, blant annet alpint, snowboard, jibbing, skeleton, bob, winter adventure, fotball og volleyball.

Action og Arena er sommerleire, der action er for ungdommer mellom 14 og 17 år. På formiddagen er det aktiviteter, mens resten av dagen er fritid.

konfAction er den ferskeste av KRIK's nasjonale leire og ble arrangert for første gang i 2008. Dette er konfirmant-utgaven av Action, der hele konfirmantgrupper melder seg på leiren og reiser sammen.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]


Forrige mottaker:
 Kjetil Bang Hansen
og
Svein Tindberg 
Brobyggerprisen
Neste mottaker:
 Dialogsenteret Emmaus 
Forrige mottaker:
 Eyvind Skeie 
Vinner av Petter Dass-prisen
Neste mottaker:
 Inger Lise Rypdal