Kristen videregående skole – Nordland

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Kristen videregående skole – Nordland
LandNorge
Grunnlagt1991
KommuneNesna
MedlemskapKristne Friskolers Forbund[1]
Nettstedkvn.no (nb)
Beliggenhet
Kart
Kristen Videregående skole – Nordland
66°11′55″N 13°02′07″Ø

Kristen videregående skole – Nordland, forkortet KVN, er en offentlig finansiert privat, videregående skoleNesna i Nordland som gir utdannelse i studiespesialiserende fag, informasjonsteknologi og medieproduksjon og helse- og oppvekstfag. Skolen ble etablert i 1991. Skolen satser mye på sosialpedagogiske tiltak med trening og leksehjelp på kveldstid. Skolen tilbyr toppidrett 1 hvor du selv kan velge din idrett. Det er mulig for de som går informasjonsteknologi og medieproduksjon (VG1) å velge Esport som toppidrett

Skolen har sin kroppsøvingsundervisning i Nesna Flerbrukshall. Som nærmeste nabo til skolen ligger kunstgressbanen og Nord universitet med blant annet svømmehall og klatrevegg.

KVN er en stiftelse som ble opprettet av Normisjon, Den Evangelisk Lutherske Frikirke og Det Norske Misjonsselskap. KVN er reist og blir drevet på grunnlag av «Privatskoleloven av 14.juni 1985», men er forøvrig underlagt «Lov om videregående opplæring». Dette innebærer at elevene på KVN har de samme rettigheter til undervisning, eksamen og kompetanse for videre studier som videregående skoler generelt.

Tilbud:

VG1-VG3 Studiespesialiserende fag

VG1 Informasjonsteknologi og Medieproduksjon (IM)

VG2 Informasjonsteknologi

VG1 Helse- og oppvekstfag

VG2 Helsearbeider

VG3 Påbygning.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ kff.no[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]