Mondelēz International

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra Kraft Foods)
Gå til: navigasjon, søk
Mondelēz International
Mondelez international 2012 logo.svg
Etablert 1903
Hovedkontor Illinois (USA)
Bransje Næringsmidler
Adm. dir. Irene Rosenfeld
Antall ansatte 127 000 (2010)[1]
Nettside www.mondelezinternational.com/

Mondelēz International Inc., tidligere Kraft Foods, er et amerikansk matvarekonsern med hovedkvarter i Illinois. Selskapet ble grunnlagt i 1903 og er et uavhengig selskap notert på New York-børsen, og ble en del av Dow Jones Industry Average. Kraft Foods var tidligere en del av Altria Group (tidligere kjent som Philip Morris), som også var majoritetseier i Kraft Food fremt til 31. januar 2007 hvor aksjonærene fikk aksjer direkte i Kraft Foods. Fra 2008 har investeringsfondet Berkshire Hathaway, drevet av den kjente investor milliardæren Warren Buffett eid den største aksjeposten i selskapet.[2]

Konsernet er representert i Norden av datterselskapet Kraft Foods Nordic som gjennom oppkjøp av flere nordiske næringsmiddelbedrifter eier kjente merkenavn som Freia i Norge; Marabou, Estrella og Gevalia i Sverige og Karat i Danmark.

De mest kjente merkevarene i Norge er de tidligere Freia-varemerkene: M, Non Stop, Freia Melkesjokolade, Firkløver, Kvikk Lunsj, Krokanrull, Smil, Twist og Kong Haakon. Toblerone lages i dag av Kraft Foods Switzerland i Sveits og markedsføres over hele Europa.

Maarud ble en del av Kraft Foods-konsernet i 1992. I 2008 ble den kjøpt opp av Herkules Capital-fondet som ble stiftet tidligere samme år. Det er ukjent hva Herkules Capital har betalt for å erverve Maarud. Kjøpet inkluderer også svenske Estrella.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

StubbDenne artikkelen er dessverre kort eller mangelfull. Hvis du vet mer om emnet, kan du hjelpe Wikipedia ved å utvide den eller foreslå endringer.