Konrad Kaspersen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Konrad Kaspersen
Født1. mars 1948Rediger på Wikidata
Tromsø
Død19. juni 2023[1]Rediger på Wikidata (75 år)
BeskjeftigelseMusiker (kontrabass) - Jazz, viser, pop, folkemusikk
NasjonalitetNorge
UtmerkelserStubøprisen (2001)

Konrad Kaspersen (1948–2023) var en norsk jazzmusiker (kontrabass). Med unntak av kortere opphold i Danmark og Oslo, hadde han hjembyen Tromsø som base for sitt musiker-liv.

Biografi[rediger | rediger kilde]

Konrad Kaspersen var med i Kurt Samuelsens band på 1970-tallet, i samarbeid med Henning Gravrok, Kjell Bartholsen og Thorgeir Stubø på slutten av 70-tallet og begynnelsen av 80-tallet, med bl.a deltakelse på Moldejazz. Utover 1980-tallet var han også med på en del prosjekter i andre sjangere, som visesjangeren med Trygve Hoff og Tove Karoline Knutsen samt blues med Chris Lyngedal. Som jazzmusiker har han også turnért med Knut Riisnæs, Odd Riisnæs, reist med Rikskonsertene og Øystein Norvoll kvintett, samt med Per Husby. Han har vært fast medlem av Alf Kjellmans band og deltok på Blåfrostfestivalen 2005 med Ivar Antonsen og Finn Sletten, samt Chrisfestivalen i Kjøllefjord, til minne om bluessangeren Chris Lyngedal som Kaspersen var bassist for. Her var han festivalmusiker med flere konstellasjoner.

1990-tallet var han landsdelsmusiker i gruppa «Jazz i Nord» sammen med pianist Jørn Øien, trommeslager Trond Sverre Hansen og trombonist Øystein B. Blix. Denne gruppa samarbeidet med Marit Sandvik om utgivelsen Song, Fall Soft (Gemini Records, 1995).

Kaspersen har samarbeidet med trommeslageren Trond Sverre Hansen, noe som har lagt grunnlag for mange konstellasjoner, bl.a Hallgeir Pedersen Trio. Denne konstellasjonen ble tildelt norgesturné av Norsk Jazzforum i 2001, der de bl.a spilte på Trondheim Jazzfestival. Plata «West Coast Blues» (Hot Club Records, 2002), ble spilt inn på klubben «Blå» under samme turné.

Kaspersen var fra 2012 bassist på en rekke konserter og plateinnspilling av "Piaf på Nord-Norsk", med Ragnar Olsens gjendiktninger og Britt-Eva Løkkemo som vokalist.

Han samarbeidet med Anne Lande og Per Husby om flere innspillinger og konserter mot slutten av sin karriere.

Priser og utmerkelser[rediger | rediger kilde]

Kaspersen var mottaker av utmerkelsen Stubøprisen i 2001.

Diskografi[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ www.nordlys.no, besøkt 9. oktober 2023[Hentet fra Wikidata]

www.itromso.no, , 17. juli 2023