Kong Skrue av Skruerike

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Kong Skrue av Skruerike (opprinnelig His Majesty, McDuck) er en Disney-tegneseriehistorie skrevet og tegnet av Don Rosa. Den ble første gang utgitt i Uncle Scrooge Adventures nr. 14 i 1989. Første norske utgivelse var i Høst-ekstra 1991, bilag til Donald Duck & Co.

Handling[rediger | rediger kilde]

Skrue McDuck finner en gullplate hvor innskriften forteller at Francis Drake hadde seilt opp Andebyelven og gjort krav på bakken hvor Skrues pengebinge står, for dronningen av England. Britene bygde et fort på toppen av bakken, men da spanjolene senere beleiret fortet overdrog de landet til Kornelius Kvakk. Han klarte å skremme bort spanjolene ved hjelp av popkorn, og beholdt området, som Skrue senere kjøpte.

Skrue og nevøene hans oppdager at området aldri hadde vært en del av Amerikas forente stater, og erklærer Skruerike som en selvstendig stat innenfor Andeby. Skrue krever å få tilbakebetalt all skatt han hadde betalt, mens byen svarer med å innføre tøffe import- og eksportavgifter.

Innen kort tid blir Skruerike invadert av B-gjengen, som tar kontroll over landet, men endene klarer å ta tilbake landet. Til slutt kommer Andebys ordfører til Skrue og forteller at den tilbakebetalte skatten vil føre til at Andeby går konkurs. Skrue ser seg lei av alt dette, og brenner opp et dokument som beviser Skruerikes selvstendighet ved en «ulykke» og lurer alle andre til å tro at han hadde smeltet gullplaten som også beviste at Skruerike var selvstendig.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]