Kompetansesenter for IT i helse- og sosialsektoren

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Kompetansesenter for IT i helse- og sosialsektoren
Org.formAksjeselskap
Org.nummer959925496
BransjeInformasjonsteknologi i helsesektoren
Etablert1990
Opphørt 2012
LandNorge
Salgsinntekter33 mill. kroner (2009)
Nettstedwww.kith.no

Kompetansesenter for IT i helse- og sosialsektoren AS (KITH) var et norsk aksjeselskap eid av Helse- og omsorgsdepartementet, Arbeids- og inkluderingsdepartementet og KS. KITHs oppgaver omfattet blant annet å utvikle informasjonsteknologi for helse- og sosialsektoren.

KITH hadde ca. 30 ansatte og hovedkontor i Trondheim og avdelingskontor i Oslo. KITH arrangerte sammen med Norsk senter for elektronisk pasientjournal den årlige IT-helse konferansen HelsIT.

Standardisering[rediger | rediger kilde]

KITH etablerte standarder og profiler av standarder for bruk i det norske helsevesenet. KITH var norsk representant i flere internasjonale standardiseringsorganisasjoner.

Kodeverk[rediger | rediger kilde]

KITH hadde ansvaret for å forvalte en rekke kodeverk for det norske helse og sosial-sektoren. Blant annet forvaltet KITH den norske versjonen av WHOs diagnosekodeverket ICD-10. Kodeverkene publiseres på et eget nettsted www.volven.no.

Historikk[rediger | rediger kilde]

KITH ble etablert i 1990 som svar på en rapport fra Riksrevisjonen som var kritisk til lite systematisk utvikling av IT i det norske helsevesenet. Fra 1. januar 2012 er selskapet nedlagt og innlemmet i Helsedirektoratet.[1]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «KITH AS overført til Helsedirektoratet». Arkivert fra originalen 10. mars 2014. Besøkt 10. mars 2014. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]