Kollenfestivalen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Kollenfestivalen
StedVettakollen i Oslo
TidspunktAugust
GenreAlternativ rock
Indie rock
Pop

Kollenfestivalen er en norsk musikkfestival som ble arrangert i Oslo fra 2008 til 2010. Festivalen har sitt navn etter Vettakollen, den nærmeste toppen til festivalområdet. Festivalen presenterte Oslo-band på to scener og gjorde unna alle konsertene på en ettermiddag.

Om Kollenfestivalen[rediger | rediger kilde]

Kollenfestivalen ble arrangert av Eirik Vigeland, Christian Aanerud, Per Marius Pettersen, Halvard Haug og Tobias Litherland, og startet som en innflyttingsfest i guttenes kollektiv i Oslo høsten 2007. Vigeland fikk med seg noen venner og startet et coverband som spilte på en scene som ble rigget til i leilighetens stue. Konserten ble svært vellykket, og førte til at guttene fikk lyst til å arrangere noe større i 2008.

Vigeland, som var bassist i bandet Bellman, brukte kontaktene sine i Oslos musikkmiljø til å skaffe utstyr og å invitere band. Den 23. august ble Kollenfestivalen 2008 arrangert, uten inngangspenger, men med støtte fra Frifond. Arrangementet hadde 100 besøkende til de 5 konsertene, med Charlotte & the Co-Stars som headlinere. I 2009 ble festivalen utvidet med en utescene, og antallet band økte til 9, med Lukas Kasha øverst på plakaten. Arrangementet fikk 210 betalende gjester og ble en stor suksess; Universitas nevnte den som en reel musikalsk utfordrer til STUDiO, musikkfestivalen arrangert av Det Norske Studentersamfund i omtrent samme tid.[1] I 2010 var antall band fremdeles 9, og arrangørene satset på å forbedre istedenfor å utvide. For første gang ble det booket et band fra utenfor Oslo; The Alexandria Quartet reiste fra Bergen utelukkende for å spille gratis på Kollenfestivalen.

Band og artister[rediger | rediger kilde]

2010 (28. august)[rediger | rediger kilde]

2009 (29. august)[rediger | rediger kilde]

2008 (23. august)[rediger | rediger kilde]

2007 (25. august) (ikke navngitt som Kollenfestivalen)[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]