Knut Ivar Skeid

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Knut Ivar Skeid
Født31. jan. 1957Rediger på Wikidata
Død13. des. 2010Rediger på Wikidata (53 år)
BeskjeftigelseJournalist, redaktør Rediger på Wikidata
NasjonalitetNorge

Knut Ivar Skeid (født 31. januar 1957, død 13. desember 2010) var en norsk redaktør, gründer og medieforretningsmann.

Skeid gikk økonomisk linje ved Nadderud gymnas i Bærum, men utdannet seg senere til overtrykker på Centraltrykkeriet.

Skeid ble tidlig aktiv i den norske ml-bevegelsen. I begynnelsen av 1980-årene satt han i sentralstyret i Rød Ungdom, og var redaktør for organisasjonens tidsskrift Rute 80 fra 1981 til 1983. Skeid arbeidet en periode i bevegelsens trykkeri Duplotrykk. Deretter begynte han sin aviskarriere som journalist og vaktsjef i Klassekampen.[1]

Fra Klassekampen gikk han til IT-avisen Computerworld, som han bygde opp til en stor aktør i mediebransjen. Senere jobbet han i Ingeniørnytt og Økonomisk Rapport, før han begynte i Trygve Hegnars Kapital. Hos Hegnar spilte han en viktig rolle da Finansavisen i 1992 ble lansert som dagsavis.

I 1996 startet han Nettavisen sammen med Odd Harald Hauge og Stig Eide Sivertsen. Nettavisen ble solgt til svenske selskapet Spray da IT-bransjen var på det heteste, noe som gjorde Skeid til mangemillionær.[1]

Tidlig i 2000-årene bosatte han seg en periode i Berlin, der han var sentral i oppbyggingen av den tyske nettavisen Netzeitung, en tysk avlegger av norske Nettavisen.

Skeid var også arbeidende styreformann og investor i PR-byrået Brynhildsen Woldsdal, og daglig leder i det norske programvareselskapet Escenic, som lager publiseringsverktøy for nettaviser.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b Bjørgulv Braanen: Avisgründeren. Omtale i Klassekampen 17. desember 2010

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]