Knut Faremo

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Knut Faremo
Født24. juni 1957Rediger på Wikidata (66 år)
Arendal
BeskjeftigelseBedriftsleder Rediger på Wikidata
NasjonalitetNorge

Knut Faremo (født 24. juni 1957 i Arendal) er en norsk forretningsmann.

Faremo startet sin karriere som kjøpmann i Lillesand i 1984 med nytt supermarked sammen med sin far, Åsmund. Etter i noen år å ha bygget opp sin egen butikk-kjede med butikker i Kristiansand, Lillesand, Grimstad og Arendal, flyttet Faremo med familien til Oslo i 1994 for å der bli en av grunnleggerne av NorgesGruppen ASA. Han var aksjonær og første året både styrerepresentant og konserndirektør. Faremo innehadde mange funksjoner innen Norgesgruppen og hele tiden som konserndirektør og medlem av konsernledelsen. Han var arkitekten av avtalen mellom NorgesGruppen og det franske selskapet Carrefour SA i 2003.[1] Avtalen ble avsluttet i 2005 og Faremo forlot NorgesGruppen etter 12 år. Han var ett år direktør i det danske konsernet Dagrofa i København før han startet opp sitt eget konsulent og investeringsselskap, Migaya Consulting AG i Sveits, hvor han idag opererer ut ifra med oppdrag i mange selskaper i flere land. Selskapet har også kontor i København.

Knut Faremo var en av kjøperne av 206 apotek fra svenske staten i 2010. Sammen med medinvestorer og PE-bank etablerte de Apotek Hjärtat AB hvor Faremo ble valgt til selskapets første styreformann (ordförande) med 320(2015) apotek over hele Sverige. Selskapet ble solgt til ICA Gruppen AB i januar 2015.

Faremo satt fra jan 2008 - jan 2010 i styret til Coop Sverige AB i Stockholm samt styreformann i det svenske innkjøp og logistikkselskapet CILAB(Coop Innkjøp og Logistikk AB).

Faremo var Ordförande i Picard Sverige ab. Knut Faremo er fra August 2018 til høsten 2022 hvor han solgte seg ut av Picard. Han er styremedlem i det internasjonale børsnoterte IT- selskapet Pricer AB i Stockholm fra 2019 og fra mai 2020 Ordförande.

Knut Faremo er aktiv med rådgivning og oppkjøp av selskaper i flere land via sitt sveitsiske selskap, Migaya Consulting AG.

Knut Faremo fikk i 2006 den franske utmerkelsen ridder av Æreslegionen.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Faremo ut av NorgesGruppen», DN, 3. september 2005.