Knud Larsen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Knud Larsen
Født29. sep. 1939[1]Rediger på Wikidata (84 år)
BeskjeftigelseArkitekt Rediger på Wikidata
EktefelleKari Margrethe Christensen
NasjonalitetDanmark

Knud Larsen (født 1939) er en dansk arkitekt, bosatt i Oslo, Norge. Han er professor emeritus ved Institutt for byggekunst, prosjektering og forvaltning ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU).

Som ansatt på Henning Larsens tegnestue i København arbeidet han med utviklingen av Universitetssentret på Dragvoll i Trondheim.

Knud Larsen har undervist i bygningskunst ved NTNU i tiden 1978–2010.

Han har siden 1994 vært spesielt engasjert i tibetansk arkitektur og har etter et fem-årig forskningsprosjekt med feltarbeid i Tibet, sammen med arkitekt Amund Sinding-Larsen, skrevet boken The Lhasa Atlas. Traditional Tibetan Architecture and Townscape, Serindia Publications, London 2001, som i 2005 også ble utgitt i en kinesisk/tibetansk utgave. I 2023 opprettet han et eget forlag, Tronfjell Publications, og publiserte en ny bok Wall Painting in Tibet.

Knud Larsen samarbeidet gjennom Nettverk for universitetssamarbeid Tibet-Norge med Tibet Universitet om bevaring av tradisjonell, tibetansk arkitektur og veggmaleri. Han ledet også hver høst et videregående kurs for NTNU-arkitektstudenter i Lhasa, Tibet.

Larsen er nestleder i styret til Stiftelsen Tronfjell Fredsuniversitet og har tegnet forprosjektet til Fredsuniversitetets bygninger på Flattron.

Han var gift med den norske keramikeren Kari Christensen.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ www.birthday.se[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]