Stift Klosterneuburg

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Klosterneuburg kloster»)
Stift Klosterneuburg
Beliggenhet
LandØsterrike[1][2]
StedKlosterneuburg[1][2]
Historiske fakta
ArkitektJakob Prandtauer
StilretningGotisk arkitektur
Etablert1114
Kart
Kart
Stift Klosterneuburg
48°18′26″N 16°19′33″Ø
Nettsted
Nettsted Offisielt nettsted

Kirke

Stift Klosterneuburg er augustinerkorherrenes kloster og området rundt dette i byen Klosterneuburg i Østerrike. Det ble grunnlagt 12. juni 1114 av St. Leopold av Babenberg.

Opprinnelig var det et kloster for sekulære kanniker, men allerede i 1133 overleverte St. Leopold det til augustinerkorherrene.

Stift Klosterneuburg er en av de største skogeierne i Østerrike, og det drives vinproduksjon og annen næringsvirksomhet i tilknytning til det.

Prestene som er tilknyttet klosteret har ansvar for en rekke menigheter i området. I tillegg har de, ettersom flere nordmenn har gått inn i ordenen, påtatt seg ansvaret for å betjene St. Paul menighet i Bergen med prester.

Den katolske biskopen av Oslo, Markus Bernt Eidsvig, virket gjennom flere år i Stift Klosterneuburg. Da han i 2005 ble utnevnt til biskop, var han den første augustinerkorherre fra Stift Klosterneuburg som ble biskop siden 1913, da klosterets prost Friedrich Gustav Piffl ble utnevnt til fyrsterkebiskop av Wien.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b https://tools.wmflabs.org/heritage/api/api.php?action=search&format=json&srcountry=at&srlanguage=de&srid=8901; Wiki Loves Monuments' database; utgivelsesdato: 18. august 2017.
  2. ^ a b (på de, en, fr, es, it) archINFORM, OCLC 45382278, archINFORM project ID 12919, Wikidata Q265049, https://www.archinform.net/index.htm 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]