Klausbernd Vollmar

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Klausbernd Vollmar
Født22. nov. 1946[1]Rediger på Wikidata (77 år)
Remscheid[2]
BeskjeftigelsePsykolog, skribent Rediger på Wikidata
NasjonalitetTyskland

Klausbernd Vollmar (* 22. November 1946 i Remscheid, Tyskland) er en tysk forfatter og psykolog som arbeider med tolkning av symboler i drømmer, kunst og reklame.[3]

Liv[rediger | rediger kilde]

Vollmar studerte på Ruhr-Universität Bochum og McGill University i Montreal. Etter sin eksamen fikk ble han tildelt et forskningsstipendium fra Canada Council. Han arbeidet som kulturredaktør for Montreal Nyheter og var rådgivende regissør ved det internasjonale teateret i Montréal. Før dette arbeidet han som lektor ved Goethe-instituttet i Finland.

I studietiden var han en elev av Baronesse Olga von Ungern-Sternberg (som var en direkte elev av C.G. Jung) og sjamanen Black Horse Chavers (Institut Dies, Utrecht). Etter et lengre opphold ved Findhorn Foundation i Skottland på åttitallet, hvor han blant annet av Findhorn Foundation fikk i oppdrag å bygge opp og lede Findhornforlaget, har han bodd på den engelske østkysten, holder kurs for smågrupper i kreativ omgang med drømmer, personlighetsutvikling und bevisst utvikling av det kreative potensialet. Vollmar lever i Cley next the Sea/Norfolk og Köln i Tyskland.

Drømmer og symboler[rediger | rediger kilde]

Han mener at en meningsfylt og virkningsfull avgjørelses- og forståelsesprosess er å betrakte som en ossilasjon mellom den kvinnelige (intuisjon, syntese) og den mannlige (logikk, analyse, arketype) siden i oss. Han har utgitt mange bøker som beskriver denne prosessen. I tillegg kommer et intensivt arbeide med kreative prosesser hvor han spesielt bruker klientenes drømmer for å førdre utviklingen, nye ideer og problemløsninger.

Vollmar skriver fagbøker og holder foredrag hovedsakelig til tema drømmer og symboler, spesielt den symbolske betydelsen av farger. I løpet av nittitallet dannet han i Tyskland drømmetolkningsgrupper hvor man tilbød personlig og aktiv telefonisk drømmetolkning og utdannelse av drømmeterapeuter. Sener oppstod Traumonline med eget software, med et stort spektrum av tilbud for den enkelte drømmer som søker hjelp via nettet til å forstå sine drømmer. Hovedvekten ved dette arbeidet danner tanken at drømmene byr på et enormt kreativitetspotensial som det er om å gjøre at drømmeren kan omsette og benytte i fremtiden.

Siden 2007 arbeider Vollmar forsterket med symbolenes historie og fargenes virkning. Han går ut i fra tankene til Bauhauslærerne Vasilij Kandinskij, Paul Klee og Johannes Itten, som han har videreutviklet. I intervjuer i Süddeutsche Zeitung[4] og andre tyske aviser og tidsskrifter var det temaer som motefarger og hvordan vi kan understreke vår personlighet med de rette farger som stod i forgrunnen. Vollmar fremhever spesielt i sine publikasjoner hvordan vi virker gjennom fargene på vårt klesvalg og hva man kan bevirke med dette og hvordan fargevalget i våre hjemlige omgivelser og på arbeidsplassen igjen påvirker oss. 2008 utgav Vollmar det første tyske leksikonet med alle uttrykk i fargenes verden „Die faszinierende Welt der Farben – Ein Glossar von A – Z“ (ars momentum Kunstverlag, ISBN 978-3-938193-41-9).

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Gemeinsame Normdatei, besøkt 24. april 2014[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ Gemeinsame Normdatei, besøkt 11. desember 2014[Hentet fra Wikidata]
  3. ^ Körper Geist Seele / Berlin[død lenke]
  4. ^ Süddeutsche Zeitung, 17.05.2010: "Alles so schön bunt hier"

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]