Kirstin Hagen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Kirstin Hagen
Født20. des. 1922Rediger på Wikidata
Død2016[1]Rediger på Wikidata
BeskjeftigelseMisjonær Rediger på Wikidata
NasjonalitetNorge

Kirstin Hagen (født 20. desember 1922 i Oslo) er pinsevenn og har vært evangelist i Norge, misjonær i Kina, Formosa og Japan i over 50 år.

Kirstin Hagen vokste opp i Ski, og ble som elleveåring frelst, og etterhvert en ivrig evangelist.

Misjonær[rediger | rediger kilde]

Kirstin Hagen har gått misjonsskole i Norge og USA. I 1946, som 24-åring, reiste hun ut som misjonærer i den norske pinsebevegelsen, til det nordlige Kina. Menigheten Salen Ski var utsendermenighet.

Oppholdet i Kina ble kortvarig. Mens hun ennå holdt på med språkstudier, erklærte Mao Tse Tung sin maktovertakelse. I 1949, måtte alle misjonærer forlate Kina. Et misjonsfly hentet ut vestlige misjonærer. Kirsten Hagen ble hentet ut fra Peking, bare tre dager før kommunistene overtok byen. Etter et kort opphold i Shanghai, gikk turen til Formosa (i dag Taiwan). Oppholdet på Formosa kom også til å bli kort fordi det var frykt for at kommunismen i Kina også ville erobre Formosa.

Neste stopp var Japan, høsten 1950. De norske pinsemisjonærene, Elin og Willy Rudolf, Aagot Berge, Marta Mjøs og Kirsten havnet i området ved havnebyen Nagoya.

I februar 1952 flyttet Kirsten til «porselensbyen» Seto, som ligger litt nord for Nagoya. Seto var et nytt område for misjonen og det første Kirsten fikk som oppgave var å finne et egnet lokale. Innen ti dager var gått hadde hun leid et nedlagt sykehus.

I løpet av det første året ble 17 japanere frelst og døpt og en ny menighet grunnlagt i byen.

Under sitt 50 år lang arbeid som misjonær i Japan, har Kirsten Hagen vært med å bygge kirkebygninger. Hun har fått utmerkelse av de lokale myndigheter for sin innsats for det japanske folk.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ id.loc.gov[Hentet fra Wikidata]

Litteratur[rediger | rediger kilde]