Kirsti Guvsám

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Kirsti Guvsám
Født20. aug. 1979Rediger på Wikidata (44 år)
Fræna kommune
BeskjeftigelsePolitiker Rediger på Wikidata
Embete
PartiNorske Samers Riksforbund
NasjonalitetNorge

Kirsti Guvsám (født 20. august 1979) er en norsk, lulesamisk politiker.[1] Hun representerer Norske Samers Riksforbund.

Guvsám er sametingsrepresentant for perioden 2009-13 for Valgkrets 7, der hun er medlem i oppvekst-, omsorg- og utdanningskomiteen. I perioden 2005-09 var hun også sametingsrepresentant, for Sør-Norge valgkrets, og var da medlem av Plan- og finanskomiteen og fullmaktskomiteen og varamedlem i Samisk parlamentarisk råd.

I tillegg til Sametinget er hun sekretær i Møre og Romsdal Sameforening, og medlem i både Teologisk nemnd og World Council of Churches. Tidligere har hun vært leder for Oslo Sameforening, og fra 2002 til 2006 var hun samisk representant i Utvalg for Ungdomsspørsmål i Kirkerådet i Den norske kirke.

Hun har utdanning innen bl.a. sykepleierfag, religion, musikk og arabisk språk, og har en bachelorgrad i kultur- og samfunnsfag. Hun har tidligere jobbet som bl.a. lærer og organist, og har jobbet syv år innen hjemmesykepleien og på pleiehjem. Fra 2005 til 2007 var hun også ungdomskonsulent i Samisk kirkeråd. Hun jobber nå som flyktningkonsulent.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Olsen, Knut Eirik (18. september 2009). «For få lulesamer i Sametinget». NRK Nordland. Besøkt 12. februar 2024. «- Vi er faktisk tre personer, Kirsti Guvsám som ble valgt inn for sør-Norge, hun er lulesame, Ann-Mari Thommasen er lulesame og har sine røtter i Tysfjord og meg, sier Paulsen.» 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]