Kingdom

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Kingdom
Generell informasjon
SjangerDrama / Komedie
Prod.landBritisk
Sesonger3
Episoder18
Lengde45 (per episode)
SpråkEngelsk
Foran kamera
HovedrolleStephen Fry
Medvirkende
8 oppføringer
Stephen Fry
Hermione Norris
Celia Imrie
Karl Davies
Tony Slattery
Phyllida Law
John Thomson
Dominic Mafham
Bak kamera
Skaper(e)Simon Wheeler
ProdusentGeorgina Lowe
MusikkMark Russell
Sending
Periode22. april 200712. juli 2009
TV-kanalITV
Eksterne lenker
IMDb
Offisiell nettside

Kingdom er en britisk drama- og komiserie som gikk på ITV fra 2007 til 2009. Den handler om Peter Kingdom (Stephen Fry) og hans liv og virke som advokat i den oppdiktede landsbyen Market Shipborough i NorfolkEnglands østkyst.

I Norge ble serien vist på NRK1.

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

TV-serien følger Peter Kingdom, en advokat i en liten by hvis arbeid dreier seg om saker som er brakt til ham av den eklektiske og eksentriske befolkningen i Market Shipborough. En vedvarende historie gjennom serien angår den mystiske forsvinningen av Simon Kingdom, Peters halv-bror. Den første episoden avslører at Simon forsvant til sjøs seks måneder tidligere, og at alle som kjente ham (inkludert Peter) antok at Simon begikk selvmord. Men i hver episode kommer det ytterligere indikasjoner på at Simon ikke døde likevel, og det avsløres blant annet at Simon hadde et forhold til en kvinne som ble gravid med barnet hans etter at han angivelig hadde omkommet på havet. Seerne blir også introdusert for Peters halv-søster, Beatrice, som sakte blir en mer integrert karakter i serien.

Simon kommer deretter tilbake i løpet av den andre sesongen, og blir siktet av politiet for å ha forfalsket hans egen død. Men han blir løslatt fra varetekt, etter at Lyle bruker Simons egne penger for å betale kausjon for ham. Simon avslører også at han faktisk forsøkte å begå selvmord. Beatrice får vite at hun er gravid og hun forlater Market Shipborough, frem til babyen blir født i den aller siste episoden av serien. Lyle truer med å forlate advokat-firmaet Kingdom & Kingdom, når hans mentor Peter begynner å neglisjere ham. Men Lyle ombestemmer seg når Peter gjør ham til en partner i firmaet.

I den siste episoden treffer en voldsom storm Market Shipborough, og oversvømmer store deler av byen. Peter forsøker å finne igjen broren sin etter stormen, men oppdager i steden Simons døde kropp. Den tredje sesongen fokuserer mer på Peters liv, Beatrice og hennes nye baby. Mot slutten av TV-serien begynner Peter å lide av små blackouts og sliter med hukommelsestap. Han forsøker å finne årsaken til dette problemet. Det avsløres at Peter har diabetes type 2. Men dette er ikke det eneste doktoren oppdaget. Det viser seg at Peter ikke var i slekt med verken Beatrice eller Simon, og at deres far egentlig ikke var den biologiske faren hans.

Rollefigurer[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]