Killzone Shadow Fall

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Killzone: Shadow Fall»)
Killzone Shadow Fall
UtviklerGuerrilla Games
UtgiverSony Interactive Entertainment
DistributørPlayStation Store
PlayStation Now[1]
ForfatterAdrian Vershinin
KomponistTyler Bates
SerieKillzone
SpillmotorDecima
PlattformPlayStation 4
Utgivelse15. november 2013 (Nord-Amerika)
29. november 2013 (Europa)
22. februar 2014 (Japan)
SjangerFørstepersonsskytespill, cyberpunkdataspill, sci-fi-spill
ModusEnspiller
AldersgrensePEGI 18
Nettstedwww.killzone.com/shadowfall

Killzone: Shadow Fall er et science fiction første-person skytespill til PlayStation 4 utviklet av Guerrilla Games og utgitt av Sony Computer Entertainment. Det er det sjette spillet i Killzone-serien. Killzone Shadow Fall ble utgitt 15. november 2013 i Nord-Amerika og 29. november 2013 i Europa. Spillet ble lansert den 22. februar 2014 i Japan.

Spillet finner sted 30 år etter hendelsene i Killzone 3. Shadow Fall setter spillerne i rollen som Lucas Kellan, en «Shadow Marshall», som etterforsker en økende trussel i den pågående krigen mellom Vekta og Helghast. Underveis møter Kellan, Echo en Helghast operative som søker å avslutte krigen. Etter Petrusitt-detonasjonen som gjorde planeten Helghan ubeboelig i Killzone 3 (en begivenhet referert til som "The Terracide") har ISA gitt tilflukt til Helghast-overlevende på planeten Vekta. De lar folk fra Helghast kolonisere halve planeten, kalt New Helgan. En massiv sikkerhetsfestning kalt The Wall blir også konstruert for å skille de to sivilisasjonene fra hverandre. Men både Vektans og Helghast utfører rutinemessig hemmelige operasjoner mot hverandre, i håp om å fullføre krigen som de påstår at den andre parten hadde startet. Det aller meste av spillet finner sted i Vekta City, hjemmet til Vektan Security Agency (VSA) sitt hovedkvarter, samt ved et fengsel i New Helghan, og i Helghan - den opprinnelige hjemmeverdenen til Helghast, som nå er død og ødelagt på grunn av Petrusite-detonasjonen.

Handling[rediger | rediger kilde]

Historien begynner i år 2370, flere år etter byggingen av "The Wall" under tvangsflyttingen av Vektans ut av New Helghan. Michael Kellan og hans 5 år gamle sønn, Lucas, forsøker å snike seg gjennom New Helghan for å komme seg til The Wall. Underveis møter de Sinclair, en Shadow Marshal, som hjelper dem med å komme seg i sikkerhet. Akkurat som de kommer til The Wall, legger Helghast merke til dem - og dreper Michael. Etter at Sinclair har sendt ut de gjenværende styrkene, lover han Lucas at han skal passe på ham. Etter hvert som årene går stiger Lucas gjennom gradene ved Shadow Marshal Academy, og til slutt blir en fullverdig Shadow Marshal - som arbeider under Sinclairs kommando.

Men 20 år senere har alle spenningene mellom Vektans og Helghast nådd et nytt høydepunkt. Kellan, som lot seg bli tatt til fange av Helghast som en del av en etterforskning, blir brakt over The Wall som en del av en fange-utveksling - i bytte mot en Helghast-agent ved navn Echo. Etter denne utvekslingen blir Kellan beordret til å komme seg tilbake til Helghan-siden av The Wall for å få tak i klassifisert data. Kellan gjenoppretter denne graderte informasjonen, og gjennomfører deretter en dristig flukt ut av området.

Men ved ankomst til VSA-hovedkvarteret ødelegger en massiv eksplosjon bygningen, noe som dreper flere sivile og soldater. I all denne forvirringen møter Kellan også Sinclair, som akkurat har kommet fra Vladko Tyran, leder for den paramilitære terrorgruppen «The Black Hand», som tar på seg ansvaret for angrepet mot VSA-hovedkvarteret. Som et resultat av dette terror-anslaget blir alle Helghast-borgere som bor på Vektan-siden av The Wall snart deportert til New Helghan. Men det blir oppdaget at Jorhan Stahl skal ha overlevd hendelsene i Killzone 3, og nå planlegger han å bruke bio-teknologiske våpen mot Vektans.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «All PS Now games A-Z», undertittel Browse the full list of games available to play with your PS Now membership, arkiv-URL web.archive.org, verkets språk engelsk, arkiveringsdato 3. juli 2021, besøkt 5. juli 2021[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]