Kesha

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Kesha
Kesha Rose Sebert
Kesha MuchMusic Soundcheck cropped.jpg
Født 1. mars 1987 (27 år)
Yrke sanger, låtskriver
Kallenavn Ke$ha
Sjanger pop, dansepop, electropop
Instrument vokal, piano, gitar
Plateselskap RCA Records
Nettsted http://www.keshasparty.com

Kesha Rose Sebert (født 1. mars 1987)[1], bedre kjent som Ke$ha, er en amerikansk musiker som fikk sitt gjennombrudd i 2009 etter å ha deltatt på refrenget til Flo Ridas single «Right Round», som gikk til topps på hitlistene i flere land.

Kesha slapp debutsingelen «Tik Tok» i august samme år; denne singelen gikk til topps i ti land, inkludert USA og Norge. Debutalbumet Animal ble utgitt 5. januar 2010, og inntok umiddelbart førsteplassen på amerikanske albumliste, Billboard 200. Sommeren 2010 deltok Kesha som oppvarmingsartist for Rihanna på hennes turné "Last Girl On Earth Tour". I 2012 ga Kesha ut sitt andre album, Warrior, med hits som «Die Young» og «C'mon».

Oppvekst[rediger | rediger kilde]

Kesha ble født og hadde sin tidlige oppvekst i Nashville, Tennessee. Hun har aldri hatt noen farsfigur, ettersom at ingen vet hvem faren hennes er (inkludert henne selv, moren og resten av hennes familie). Da Kesha var yngre prøvde hun å finne faren sin, men mislyktes, senere har hun innsett at hun faktisk ikke vil finne faren sin lenger. Kesha har hele livet drevet med musikk siden hennes mor også var musiker, da hun var 13 år deltok hun og to av hennes venner på en talentkonkuranse der de framførte Karma Police.

I 2001 var hun med på en band camp i Tennessee ved Franklin high school. Da unge Sebert var 17 år sluttet hun på skolen og flyttet til Los Angeles for å satse på musikk.[2]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]