Kerstin Lorenz

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Kerstin Lorenz
Født14. juli 1962Rediger på Wikidata
Dresden
Død7. sep. 2005Rediger på Wikidata (43 år)
Dresden
BeskjeftigelsePolitiker Rediger på Wikidata
PartiDie Heimat
Republikanerne
NasjonalitetTyskland

Kerstin Lorenz (født 14. juli 1962, død 7. september 2005) var en tysk politiker (Republikanerne og senere NPD).

Hun ble medlem av Republikanerne i 1994 og var først pressetalskvinne i lokallaget i Weißeritzkreis. Fra 1998 til 2002 var hun medlem av partiets sentralstyre. Hun ble viseformann i Sachsen og i mars 2000 ble hun valgt til formann for Republikanerne i Sachsen.

Mot sentralstyrets vilje avlyste hun Republikanernes deltagelse i delstatsvalget i Sachsen i 2004 og oppfordret folk til å stemme NPD. Republikanerne innledet en eksklusjonssak mot henne, men hun kom den i forkjøpet ved å melde seg ut. En dag før delstatsvalget meldte hun seg inn i NPD. Partiet oppnådde 9,2 % av stemmene og fikk 12 mandater i Sachsens parlament, landdagen. At partiet slapp å konkurrere med Republikanerne bidro trolig avgjørende til det gode resultatet for NPD. Deretter arbeidet Lorenz som medarbeider for NPDs fraksjon i den saksiske landdagen.

Hun stilte til valg som direktekandidat for NPD ved valget til den tyske Forbundsdagen i 2005 (valgkrets 160 Dresden I). Men 5. september samme år fikk hun hjerneslag og falt i koma. Hjernedøden inntrådte dagen etter, og hun ble erklært død 7. september. Hennes død har medført at det må gjennomføres et ekstravalg i hennes valgkrets, som omfatter ca. 200 000 mennesker. Dette vil kunne påvirke det endelige resultatet av det tyske riksvalget.[trenger oppdatering]

Kerstin Lorenz etterlater seg en ektemann og to barn.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]