Kent Johanssen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Kent Johanssen
Født30. juni 1970Rediger på Wikidata (53 år)
Norge
BeskjeftigelseSkihopper Rediger på Wikidata
NasjonalitetNorge
SportSkihopping[1]
Klubb(er)Bækkelagets Sportsklub

Kent Johanssen (født 30. juni 1970 i Oslo) er en norsk tidligere skihopper som representerte Bækkelagets Sportsklub.

Kometen[rediger | rediger kilde]

Johanssens erfaring i store internasjonale hopprenn var i 1989 stort sett begrenset til deltakelse i Junior-VM i Østerrike året før hvor han var med å ta sølv for Norge i lagkonkurransen. Overraskelsen var derfor stor da han debuterte i verdenscupen med å bli nr. 3 i Holmenkollen 5. mars 1989, kun slått av Jens Weißflog og Jon Inge Kjørum.

En drøy uke senere ble Johanssen juniorverdensmester på hjemmebane på Vang i Hedmark, i tillegg til at han reist hjem med bronse i lagkonkurransen. Helgen etterpå konkurrert han i Planica i verdenscupen, og endte på 2.-plass.

Nedturen[rediger | rediger kilde]

Om 1989 ble et komet-år for Johanssen, ble den påfølgende 1989/1990-sesongen en eneste lang nedtur. I de fleste av rennene klarte han ikke å kvalifisere seg til finaleomgangene, og hans beste plassering den sesongen ble en beskjeden 8.-plass fra svenske Örnsköldsvik.

VM i Val di Fiemme[rediger | rediger kilde]

Foran VM i Val di Fiemme i 1991 var det knyttet små forventninger til Johanssen ettersom 1990/1991-sesongen hadde startet like beskjedent som den foregående. Like overraskende som i 1989 var det da at han gikk hen og tok sølv i normalbakken, kun slått av østerrikske Heinz Kuttin. Resten av sesongen ble imidlertid en kopi av historien, med meget beskjedne plasseringer.

De neste 3 sesongene var Johanssen ute av landslaget med kun enkeltopptredener i verdenscupen, før han i mot slutten av 1995 ble tatt inn i varmen igjen og hoppet verdenscup både i 1995/1996 og 1996/1997. Han havnet imidlertid aldri på pallen igjen i verdenscup-sammenheng, og med unntak av enkelte plasseringer blant de 10 beste, utmerket han seg aldri på samme måte igjen.

Det berømte nedslaget[rediger | rediger kilde]

Han ble verdenskjent for én dag da han i 1996 mistet et ski under landing på 110 meter under NM i Kløvsteinbakken i Meldal og klarte å holde seg stående på den gjenværende skien til over fallgrensa. Klippet av kunststykket gikk verden rundt, og var bl.a. «Play of the Day» på CNN.

Han la opp i 1997.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ FIS-databasen, FIS skihopper-ID 28152, besøkt 26. april 2022[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]