Kent Brockman

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Kent Brockman
Kjønn Mann
Hår
Alder 56 (mellom 40 og 50)
Jobb Nyhets oppleser, politiker
Familie Datter: Brittany

Kone: Stephanie the Weather Lady
Søster: Ukjent navn
Nevø: Ukjent navn

Først sett «Krusty Gets Busted»
Stemme Harry Shearer

Kent Brockman er en figur i den animerte TV-serien Simpsons. Skuespilleren Harry Shearer gir stemme til figuren. Han jobber i Springfields lokal-TV Channel 6. Han har også ledet programmer som Eye on Springfield og Kentrasting People. Brockman startet sin TV-karriere på 1960-tallet under navnet Kenny Brocklestein (episoden «Mother Simpson»).

Kent Brockman er vert for Channel 6-nyhetene - i tillegg til Smartline, et lokalt aktualitetsprogram for Springfield. Det har blitt antydet at Brockman er jøde, etter å ha byttet etternavn fra Brockelstein. Men Brockman har også blitt sett flere ganger ved gudstjenester under pastor Timothy Lovejoy i hans protestantiske kirke. Brockman har en datter, Brittany.

I den tredje sesongen vant Brockman en lotteri-jackpot på flere millioner dollar, og forlot nyhetssendingen mens han fremdeles var på luften. Imidlertid forble han et nyhetsanker fordi han var under kontrakt, selv om han også innrømmet at han liker å tjene 500 000 dollar i året. Han har en pågående feide mot trafikk-reporter Arnie Pye ved samme TV-kanal.

Brockmans forkjærlighet for å bruke støtende språk slår også tilbake på ham selv, for eksempel etter at Homer Simpson ved et uhell søler kaffe på Brockman. Han skriker en rekke banneord som sjokkerte alle som hører på. Brockman blir degradert til værvarsling på grunn av dette, og TV-stasjonen måtte også betale en bot til Federal Communications Commission (FCC)