Kaufunger Wald

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Kaufunger Wald er et skogkledd dal- og åslandskap i delstatene Hessen og Niedersachsen i Tyskland. Området ligger mellom byene Kassel, Hannovers Münden, Eschwege og Hessisch Lichetnau.

Mot vest avgrenses området av Fuldas dalføre; mot øst av Werra.[1] Den vesle elva Losse og Lossedalen avgrenser området mot sør. Kaufunger Wald er verna som naturpark, og danner sammen med de tilgrensende områdene Söhre og Hoher Meissner Naturpark Meissner-Kaufunger Wald.

Den høgeste toppen i Kaufunger Wald det 643 m høge Hirschberg. På den nest høgeste toppen – Bilstein – er det bygd et utsiktstårn som gir den beste utsikten over området. Berggrunnen består av sandstein som enkelte steder er gjennomsatt av basaltganger og steinkullag. Fordi det finnes lag som er ugjennomtrengelige for grunnvatnet, har det mange steder danna seg myrer. Kilder finnes også i området.

Kaufunger Wald har et tett nett av merka stier, og er populært blant turgåere. Skogsvegene brukes mye av terrengsyklister. Bilstein-Bike-Marathon er en årlig foreteelse. Om vinteren blir det kjørt opp løyper langs mange av stiene.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «BfN: Landschaftssteckbrief». www.bfn.de. Arkivert fra originalen 4. mars 2016. Besøkt 7. mai 2016.