Katie Price

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Katie Price (Jordan)
FødtKatrina Amy Alexandra Alexis Infield
22. mai 1978[1][2]Rediger på Wikidata (45 år)
Brighton, England
BeskjeftigelseSkuespiller, modell, sanger, selvbiograf, romanforfatter, skribent, forretningsdrivende, filmskuespiller, TV-programleder Rediger på Wikidata
Utdannet vedBlatchington Mill School and Sixth Form College
National Star College
EktefellePeter Andre (20052009)
Alex Reid (20102011)
Barn5
NasjonalitetStorbritannia
Aktive år1996
HårfargeBrunette / Blonde
ØyefargeHazel

Katie Price (født Katie Infield den 22. mai 1978) er en engelsk glamourmodell og TV-stjerne. Hun er mest kjent under artistnavnet Jordan. Hun er kjent for sine mange brystimplantater, og hennes privatliv er ofte godt dokumentert i britiske tabloider og kjendismagasiner.

Liv og karrière[rediger | rediger kilde]

Price vokste opp ved kysten i Brighton i Sussex. Hun endret sitt etternavn etter at moren giftet seg på nytt etter bruddet med Katies biologiske far da hun var barn.

Hun bestemte seg for å bli modell etter at en venn foreslo at hun fikk tatt profesjonelle fotografier. Bildene ble sendt til et modellbyrå i London, og til hennes store overraskelse ble hun invitert til studio for en fotosesjon og for å diskutere en kontrakt. Bare få uker senere opptrådte hun som «page three girl» i avisen «The Sun». Det var rundt denne tiden hun tok artistnavnet «Jordan».

Da karrièren begynte å blomstre innledet Jordan flere korte forhold med kjendiser og sportsstjerner, inkludert fotballspillerne Teddy Sheringham og Dwight Yorke. Hun var på audition til en rolle i TV-serien Baywatch i 1998. Hun fikk ikke rollen.

Selv om hun allerede var en anerkjent modell med jevne opptredener på side tre i «The Sun» og i menns livsstilsblader som «Loaded» og «FHM», valgte hun å øke bryststørrelsen sin. Hun gikk opp fra B-cup til D-cup.

Jordan opptrådte i seks utgaver av «Playboys Book of Lingerie» fra 1997 til 1999. I 2002 tok hun fotografier for en forside til «Playboy» da Hugh Hefner inviterte henne til Playboy Mansion. Hun opptrådte ved flere reklamebegivenheter til Jordan Grand Prix Formel 1-lag under denne tiden, da laget skulle selge seg til et ungt marked.

Under valget i Storbritannia den 7. juni 2001 stilte Jordan som kandidat i Stretford and Urmson under slagordet «For a Bigger and Betta Future». Som en del av valgkampen, som skulle bringe litt humor til en kjedelig valgkamp, lovte hun gratis brystimplantater, flere nudiststrender, og et forbud mot parkeringsbøter. Til slutt fikk Jordan 713 stemmer, eller 1,8%.

Jordan (som brukte navnet Katie Price når hun ikke var modell) opptrådte i 2004 på dokusåpen I',m a Celebrity, Get Me Out of Here!, der hun var i jungelen og flørtet med artisten Peter André. Dette fikk begges karrièrer på beina igjen. I februar 2005 annonserte hun at hun var 5 måneder på vei med Peter Andrés barn.

Under navnet Katie Price var hun en av de som stilte opp for å representere Storbritannia under Eurovision Song Contest 2005, som skulle avholdes i Ukraina. Hun sang en sang med tittelen «Not Just Anybody», og kom på andreplass i den britiske finalen, etter Javine.

Price uttaler selv at hun snart vil være ferdig med Jordan-imaget sitt. I mai 2004 ga hun ut en selvbiografi ved navn Being Jordan, og hun fikk positive kritikker. Boken ble en bestselger. Jordan: A Whole New World, hennes andre selvbiografi, ble gitt ut i januar 2006.

Opptredener i Playboys «Special Editions»[rediger | rediger kilde]

  • Playboy's Book of Lingerie Vol. 58, november 1997 — sidene 24-25.
  • Playboy's Book of Lingerie Vol. 59, januar 1998 — sidene 84-89.
  • Playboy's Book of Lingerie Vol. 60, mars 1998 — sidene 44–47.
  • Playboy's Book of Lingerie Vol. 61, mai 1998 — sidene 34–35.
  • Playboy's Book of Lingerie Vol. 65, januar 1999 — sidene 22–23.
  • Playboy's Voluptuous Vixens Vol. 7, april 2003 — framsiden.

Musikkutgivelser[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Discogs, Discogs artist-ID 688018, besøkt 9. oktober 2017[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ Internet Movie Database, IMDb-ID nm0429809, besøkt 17. juli 2016[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]