Kategoridiskusjon:Wikimedia

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Opprette ny kategori[rediger kilde]

Jeg lurer på om det burde opprettes kategori:Wikier under kategori:Nettsteder, slik at kategori:Wikimedia ble en underkategori til kategori:Wikier. Det begynner å dukke opp en del uavhengige wikier (som artikler) som nå ikke klassifiseres på noen samordnet måte. __meco 18. mai 2006 kl.13:32 (UTC)

Wikimedia er ikke en wiki. Men Wikipedia kan jo selvsagt ligge i en slik kategori. -- Duffman, 18. mai 2006 kl.13:34 (UTC)
Nei, men Wikimedia passer der på omtrent samme måte som Plateprodusent hører til i Kategori:Plateprodusenter. En parallell også til konseptet {{Hovedartikkel}} bare at det er en kategori i stedet for en artikkel. __meco 18. mai 2006 kl.14:01 (UTC)
Jeg skjønner ikke hva du mener. Men Wikimedia er en stiftelse, og passer best der den ligger, mens artiklene om Wikipedia, Wiktionary og Wikibooks kunne passe i en Kategori:Wikier. -- Duffman, 18. mai 2006 kl.14:55 (UTC)
Jeg mener at hele wiki-fenomenet – wiki-bevegelsen, alle wikier enten de hører inn under Wikimedia-paraplyen eller ei – er uløselig knyttet til Wikimedia. Det er mulig jeg tar feil og ikke kjenner forhistorien godt nok, men om det forholder seg slik jeg beskriver det, vil jeg se det som mer oversiktlig å la Wikimedia være en underkategori av Wikier. En løsning kunne også være å kalle kategorien Wiki istedenfor Wikier (det er kanskje en bedre løsning). __meco 19. mai 2006 kl.09:01 (UTC)
Jeg er uenig. Du kan forøvrig lese om wiki på Wikipedia. -- Duffman, 19. mai 2006 kl.09:07 (UTC)