Kategoridiskusjon:Politikk

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

"Politiske organisasjoner" skal vel strengt tatt stå under bokstaven P og ikke under bokstaven O. Håper noen kan fikse dette!

De skal sorteres under O fordi det er gitt at det er politiske organisasjoner det dreier seg om i denne kategorien. Cnyborg 9. jan 2006 kl.21:12 (UTC)

Alkoholpolitikk kunne kanskje døpes om til Ruspolitikk[rediger kilde]

...for å bli litt bredere. Så kunne f.eks. Marihuanamarsjen og NORMAL kategoriseres under her. Soulkeeper 25. jan 2006 kl.21:12 (UTC)

Politikk vs. statsvitenskap[rediger kilde]

Bør flettes med kategori statsvitenskap, jfr. diskusjon: http://no.wikipedia.org/wiki/Brukerdiskusjon:Duffman#Kategorier.2C_del_2

Oddeivind 28. mai 2006 kl.13:26 (UTC)

Det er jeg helt imot. Statsvitenskap og politikk er ikke synonymer. -- Duffman, 28. mai 2006 kl.20:28 (UTC)

Det har du forsåvidt rett i, men det meste av det som er plassert under kategorien politikk kunne like godt vært plassert under kategorien statsvitenskap. Jeg kan som sagt ikke se at det er noe som helst som leder fra kategorien statsvitenskap til f.eks. artikkelen om partiet Venstre. Må innrømme at jeg ikke helt forsto hvorfor ikke politiske partier bør plasseres også under statsvitenskap. Dersom du setter deg inn i dette faget vil du raskt se at dette er et sentralt studiefelt. Politiske ideologier er også sentralt i statsvitenskap. Enten bør de plasseres under BEGGE, eller de to kategoriene bør slås sammen. Dersom da Wikipedia har ambisjon om å ha et SNEV av brukervennlighet… Dersom dette ikke er hensikten med kategoriene, kan man like godt droppe å ha kategorier.

Oddeivind 28. mai 2006 kl.20:37 (UTC)

Den eneste muligheten jeg kan se er å legge Kategori:Politikk som en underkategori til Kategori:Statsvitenskap (eller omvendt). Men selvsagt påse at det ikke medfører dobbeltkategorisering. -- Duffman, 28. mai 2006 kl.20:40 (UTC)