Kategoridiskusjon:Låtskrivere

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Denne kategorien mangler både interwiki og kategori, og jeg lurer på hva som skiller den fra Kategori:Komponister. Noen som vet noe? --–Duffman 24. apr 2005 kl.19:24 (UTC)

Mavefølesen min er at låtskrivere brukes om pop og rocklåtskrivere, mens komponister hører til klassisk musikk. Profoss 24. apr 2005 kl.21:53 (UTC)
Det er forsåvidt min forståelse også, men jeg synes det er vanskelig å gjøre noe klart skille. På en: har de kategori som heter Songwriters, jeg går ut fra at interwiki skal gå til den? Den kategorien er forøvrig en underkategori av komponister, så vi bør vel gjøre det tilsvarende? --–Duffman 24. apr 2005 kl.22:00 (UTC)
Dette stemmer med mine begreper også – altså at «låtskriver» brukes innen pop og rock, mens «komponist» benyttes innen klassisk musikk. En annen forskjell er vel at en låtskriver også skriver teksten til en sang, og i noen tilfeller bare skriver tekst til musikk som noen andre har komponert – mens en komponist bare skriver selve musikken, og ikke noen sangtekst. Men jeg er enig i at låtskriver/komponist er to sider av samme sak. --Beavis 24. apr 2005 kl.22:48 (UTC)