Kategoridiskusjon:Informasjon og samfunnskontakt

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Det gir ingen mening å omkategorisere Informasjon og samfunnskontakt fra kommunikasjon til informasjon. Informasjon og samfunnskontakt handler om kommunikasjon. Informasjon er, i denne sammenheng, rett og slett innholdet i kommunikasjon. Jeg har føyd til kategorien kommunikasjon. --Kjetil Bjørnsrud 7. mai 2006 kl.17:14 (UTC)

Isåfall har du dobbeltkategorisert den. -- Duffman, 7. mai 2006 kl.17:12 (UTC)
Informasjon og kommunikasjon hører nøye sammen, men dersom man skal velge én kategori blir det altså kommunikasjon. --Kjetil Bjørnsrud 7. mai 2006 kl.17:14 (UTC)
Informasjon og samfunnskontakt hører forresten mer ut som navnet på et skolefag enn en generell beskrivelse av et emne som fortjener en egen kategori. -- Duffman, 7. mai 2006 kl.17:17 (UTC)
Informasjon og samfunnskontakt er det samme som Public Relations som er en nokså stor og egen fagretning. Se den engelske Wikipedia om Public Relations.--Kjetil Bjørnsrud 7. mai 2006 kl.17:19 (UTC)
Hvor har du funnet denne oversettelsen? Den virker konstruert. -- Duffman, 7. mai 2006 kl.17:22 (UTC)
Uttrykket er godt innarbeidet i Norge, og er brukt i all norsk faglitteratur om emnet. jeg er litt usikker på hvorfor jeg må bevise dette. Artikkelen om informasjon og samfunnskontakt her på Wikipedia har full kildehenvisning. Se ellers:

Jeg er dessuten usikker på hvordan man, uten engang å ha hørt om fagfeltet, kan klare å kategorisere temaet riktig --Kjetil Bjørnsrud 7. mai 2006 kl.17:25 (UTC)

Du får gjerne kategorisere det hvis du mener å ha mer kunnskap om emnet enn meg. Men du må ikke dobbeltkategorisere. Jeg har aldri hørt uttrykket før, og synes oversettelsen virker oppkonstruert og merkverdig, spesielt fordi 'PR' allerede står i norske ordbøker. -- Duffman, 7. mai 2006 kl.17:34 (UTC)