Kategoridiskusjon:Film

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Bør vi opprette en kategori kun for filmer (titler) ?

--Makne 13. jun 2004 kl.17:45 (UTC)

Det er allerede laget en kategori for Norske filmer, akkurat nå linker den seg opp mot Kategori:Film, men om man skal følge mønsteret for resten av kategoriene, bør den linkes opp mot Filmer, hvor man plasserer forskjellige filmer, som igjen linkes opp mot film. -- Einar 13. jun 2004 kl.21:00 (UTC)

Flytte filmkategorien ut av "Underholdning"?[rediger kilde]

Jeg ble litt skuffet da jeg så hvor filmkategorien lå plassert, ettersom jeg tolker det slik at innholdet begrenser seg til underholdningsfilm. Klart, 99% av moderne film har som en av sine hensikter å underholde publikum, men hva filmens vesen angår, så er mediumet overhodet i dømt til å måtte underordne seg noe slik. Jeg arbeider med en artikkel om den russiske filmregissøren Andrej Tarkovskij. Å legge den i underholdningskategorien vil gå på samvittigheten min, men det er dessverre det eneste alternativet jeg har? Jeg er ikke riktig bekjent med Wikipedia ennå, men jeg regner med at dette er riktig måte å ta det opp på. Jeg håper noen kan gjøre noe med dette, da gørrkjedelige akademiske dokumentarfilmer også er film. Det er bare ikke underholdning. Jeg synes "film" fortjener å bli sidestilt med andre store medier/kulturkategorier som musikk og litteratur (og "festspill" og "fornminnevern"?!) og dermed få kategorien sin direkte underordnet "kultur".

På forhånd takk.

JonasRH 3. des 2005 kl.19:21 (UTC)

Jeg synes du tar det litt vel alvorlig; kategoriene er til for å gjøre det lett å manøvrere og da er det ikke ulogisk å ha det under underholdning i og med at det som du sier er overveiende underholdningsfilmer som produseres. Men jeg er enig i at film godt kan stå på samme nivå som musikk og litteratur, og omkategoriserte den uten noen videre seremoni. Når det gjelder kategoriseringen under kunst fjernet jeg den; den bør vel forbeholdes en underkategori for kunstfilm, slik at man ikke går til en underkategori under kunst og må vasse gjennom 99 Hollywoodfilmer for å finne en som er relevant for kategorien. Cnyborg 3. des 2005 kl.19:54 (UTC)
Ah, jeg er helt enig med deg. Jeg fant nettopp ut hvordan kategoriene fungerte, og det var visst ingen stor sak å omkategorisere. Jeg trodde dessuten at kategorier trengte å være direkte underordnet én spesifikk kategori. Men så lenge de kan høre til under flere er det vel ikke fantasisk farlig om Film ligger begge steder? Jeg la derfor Film tilbake under Underholdning (mens den fortsatt ligger under Kultur og Skuespill). Litteratur ligger også begge steder (Kultur og Kultur->Underholdning). Gjør om dette hvis du mener det blir galt. Takk. :) JonasRH 3. des 2005 kl.21:02 (UTC)
Jeg synes det ser bra ut nå. --–Duffman 3. des 2005 kl.21:06 (UTC)