Kategoridiskusjon:Engelskmenn

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

1800 virker som et vilkårlig årstall for å skifte mellom engelskmenn og briter. Jeg foreslår derfor at vi endrer kategoribeskrivelsen til:

Kategorien «Engelskmenn» viser til engelskmenn som døde før 1707, da Storbritannia ble opprettet som statsdannelse. Kjente engelskmenn som har dødd etter dette ligger i kategorien «Briter».

Kommentarer? Cnyborg 20. des 2004 kl.22:54 (UTC)

Hmm, vi bør kanskje få til noe tilsvarene med kategori:Skotter, selvom ting ikke blir helt svart/hvitt der også. Føler også at alle som blir listet opp her bør også listes i briter. Profoss 20. des 2004 kl.23:01 (UTC)

Mitt problem med denne delingen mellom engelskmenn og briter er vanskene med å kategorisere skottene og waliserne; det føles noen ganger kunstig å sette dem i kategorien briter - en del gjør et nokså stort nummer ut av at de ikke er briter, men skotter eller walisere (eller for den saks skyld engelskmenn, men det gjelder spesielt de to førstnevnte). Med en økende grad av selvstyre for de tre "landene" begynner ting å bli mer og mer komplisert i forhold til kategorisering. Men skal vi først dele inn den ene kategorien etter et slik kriterium virker det fornuftig å ta alle tre. I historisk forstand er waliserne mer britiske enn engelskmennene; det var i Wales at britene hadde sine siste konger, mens England ble tatt over av angelsakserne. Skottene har selvsagt alltid vært noe for seg selv... Cnyborg 20. des 2004 kl.23:36 (UTC)