Kastellet (Oslo)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Kastellet
Beliggenhet
Kart
Kastellet
59°52′15″N 10°47′27″Ø

Kastellet er navnet på et område i Bydel Nordstrand i Oslo. Området har sitt navn etter Kastellet gård, opprinnelig husmannsplass under Nordseter gård. Plassen ble frasolgt som egen gård i 1784.[1] Bygningene lå like syd for dagens Kastellet holdeplassEkebergbanen. Eiendommen strakte seg fra Bråten i syd til Sørli i nord, og fra Kongeveien (nå Ekebergveien) i øst til sjøen i vest.

På Kastellet er Kastellet brannstasjon.

Kastellet lå lenge i grenselandet mellom skolekretsene og de tidligere bydelene Bekkelaget og Nordstrand. I 2004 sto den nye Kastellet skole ferdig,[2] og omtrent samtidig ble bydelene slått sammen, slik at både Bekkelaget, Kastellet og Nordstrand nå er skolekretser i Bydel Nordstrand.

Kastellet er også en av grunnkretsene i Oslo, men grunnkretsen omfatter bare et mindre område mellom Ekebergveien og Solveien, og er således atskillig mindre enn skolekretsen med samme navn.[3]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Bekkelagshøgda Lokalhistoriske forening om Nordseter og Kastellet». Arkivert fra originalen 25. september 2019. Besøkt 25. september 2019. 
  2. ^ Utdanningsetatens nettside om Kastellet skole
  3. ^ «Geografiske inndelinger». Oslo kommune. Besøkt 11. mai 2015.