Karl Edvard Aksnes

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Karl Edvard Aksnes
Født23. juni 1942Rediger på Wikidata (81 år)
BeskjeftigelsePolitiker Rediger på Wikidata
Embete
  • Ordfører i Gjesdal (1999–2007) Rediger på Wikidata
PartiKristelig Folkeparti
NasjonalitetNorge

Karl Edvard Aksnes (født 23. juni 1942) var ordfører i Gjesdal kommune i Rogaland fra 1999 til 2007. Han representerte Kristelig Folkeparti. Perioden 2003-2007 var hans sjuende som medlem av kommunestyret i Gjesdal., Han har også vært medlem av Rogaland fylkesting.

Som ordfører arbeidet Aksnes for å bedre veiene i Gjesdal og legge til rette for næringsvirksomhet. Fylkesvei 45 har blitt forbedret i Oltedal og ved Ragsvatnet. Denne blir finansiert gjennom bompenger ved Øvstabø i Hunnedalen. På Ålgård har også veier blitt oppgradert, mens det har blitt lagt frem planer om utbedring av veien til Bryne og tunnel mellom Frafjord og Forsand.[1]

I forbindelse med at Lyse sponset Stavanger 2008 med 12 millioner kroner, stilte Aksnes sammen med andre ordførere kritiske spørsmål til Lyses sponsing.[2] Ordførerne reagerte på det som de oppfattet som en klar favorisering av Stavanger i sponsormidlene, selv om Stavanger kommune bare eier 43% av Lyse, mens femten andre kommuner eier resten.

Aksnes var leder av nominasjonskomiteen som før stortingsvalget 2005 nominerte Dagfinn Høybråten på førsteplass på KrFs liste i Rogaland.[3]

Før han ble ordfører arbeidet Aksnes som sjef for Vikeså meieri i Bjerkreim. Aksnes ble i 2007 etterfulgt av sin partikollega Olaug Bollestad som ordfører.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Forgjenger:
 Svein Kj. Søyland 
Gjesdals ordfører
Etterfølger:
 Olaug Bollestad