Sjøkadettforeningen av 1898 Valkyrien

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Valkyrien
Org.nummer986182284
Stiftet10. november 1898
LandNorge
HovedkontorSjøkrigsskolen, Laksevåg
Grunnlegger(e)Christoffer B. Meyer
UndergrupperValkyrien Idrettslag, Kontrollkomiteen, Ordenskanselliet, Redaksjonen Dogwatch.
MottoEx Unitate Vires
Nettstedwww.valkyrien1898.no

Sjøkadettforeningen av 1898, Valkyrien er Sjøkrigsskolens studentforening. Valkyrien ble i 1898 grunnlagt av Christoffer B. Meyer, og har siden den tid fungert som forening med hensikt på å ivareta sosiale interesser ved Sjøkrigsskolen.

Hentet fra formålsparagrafen: "Foreningen skal legge forholdene til rette for at medlemmene kan dyrke og videreutvikle sine interesser for sosialt samhold, kameratskap og fysisk fostring."

Valkyrien er en selvstendig forening som er av kadetter, for kadetter, hvis virke strekker seg utover det akademiske. Foreningen har som mål å samle Sjøkrigsskolens kadetter, ta vare på tradisjoner og opprettholde humør og engasjement. Ulike arrangementer arrangeres, der det mest sentrale er den årlig festmiddagen på stiftelsesdagen. Foreningen har egen bar, med navnet Valhall.

Mottoet er «EX UNITATE VIRES» som betyr «fra fellesskap kommer vekst».

Utmerkelser[rediger | rediger kilde]

Sjøkadettforeningen av 1898, Valkyriens Orden tildeles som "belønning for utmerkede fortjenester for foreningen og fellesskapet". Valkyriens Ordenen er oppkalt etter vår forening og leder, og er inndelt i tre klasser:

  1. Æresmedlem
  2. Ridder
  3. Einherje

Valkyrieringen[rediger | rediger kilde]

Valkyriens medlemmer mottar Valkyrieringen (også kalt Sjøkrigsskoleringen) etter fullført utdanning ved oppnåelse av visse krav. Først og fremst må man ha bestått og fullført Sjøkrigsskoleutdanningen, men også ha vært medlem i foreningen i tre år. Ringen kan også kjøpes av de som går årsstudium ved skolen, selv om disse ikke har vært medlem i foreningen i nevnt antall år. Valkyrienringen er støpt i gull og er preget av Valkyriens logo, en gyllen stjerne på sort bunn. Ringen som gis til årsstudenter er i hvitt gull. Ringen deles ut under en formell ringseremoni ved graduasjon. Den kan kun kjøpes med kjøpetillatelse fra Ordenskanselliet. Valkyrieringen som symbol ble innført i 1937.

Dogwatch[rediger | rediger kilde]

Dogwatch er navnet på Valkyriens tidsskrift og utgis flere ganger i året. Tidsskriftet omfatter aktiviteten på skolen, samt artikler om aktuelle temaer som opptar kadettene. Kadettene lager magasinet selv, med unntak av trykking.

Det har historisk blitt utgitt i varierende antall utgivelser per år, men de senere år har redaksjonen utgitt fire magasiner årlig. Senere år har også alle utgivelsene båret et tema. Artiklene har da gjenspeilet dette temaet. Dogwatch fordeles i dag også til alle forsvarets avdelinger.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]